REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Paviešintos princo Louiso krikštynų nuotraukos (nuotr. SCANPIX)
35

 

Didžiosios Britanijos princas Louisas (Luisas), princo Williamo (Viljamo) ir jo sutuoktinės Kate (Keit) kūdikis, pirmadienį buvo pakrikštytas Londone esančiuose Šv. Jokūbo rūmuose.

REKLAMA
REKLAMA

 

Tarp krikštynų ceremonijoje dalyvavusių svečių buvo princas Charles'as (Čarlzas), jo žmona Camilla (Kamila) ir neseniai susituokę princas Harry (Haris) bei Meghan (Megan). Taip pat atvyko ir Kate tėvai bei sesuo Pippa Middleton (Pipa Midlton), besilaukianti pirmagimio.

REKLAMA

Šv. Jokūbo rūmų Londone Karališkojoje koplyčioje vykusią ceremoniją stebėjo ir Louiso keturmetis brolis George'as (Džordžas) bei trimetė sesuo Charlotte (Šarlot).

Krikštynose nedalyvavo karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) ir jos vyras princas Philipas (Filipas).

Louisas buvo aprengtas kreminės spalvos nėriniuotais krikšto rūbeliais, kurie buvo naudoti per princo George'o ir princesės Charlotte krikštynas. Šie rūbai buvo pasiūti pagal karalienės Victoria (Viktorijos) vyriausiosios dukters krikšto marškinėlius, pirmą kartą panaudotus 1841 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Apeigas atliko Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby (Džastinas Velbis), pasaulio anglikonų dvasinis lyderis.

Kate besikalbant su arkivyskupu, buvo girdėti, kaip savo glėbyje miegantį sūnų ji vadina „labai atsipalaidavusiu ir ramiu“.

„Tikiuosi, jis toks ir išliks“, – pridūrė ji.

Princas Louisas turės šešis krikštatėvius – visi jie yra Williamo ir Kate draugai ar giminaičiai.

3,8 kg svėręs Louisas gimė Londono centre esančioje Šv. Marijos ligoninėje balandžio 24-ąją, kai minima Anglijos globėjo Šv. Jurgio diena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskelbus apie sosto įpėdinio gimimą, keletą dienų prie ligoninės budėję karališkosios šeimos gerbėjai šoko iš džiaugsmo ir gėrė šampaną.

Žinią nuo ligoninės laiptų miniai gerbėjų ir žiniasklaidos atstovų pranešė raudonais senoviniais drabužiais apsirengęs miesto šauklys Tony Appletonas (Tonis Epltonas).

Apie Louiso gimimą taip pat buvo pranešta ant Londono 189 metrų aukščio dangoraižio „BT Tower“ įrengtame ekrane, kuriame nušvito žodžiai „Berniukas!“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų