REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žalgirio“ akiratyje: Turkijos lygoje žaidęs amerikietis

Kauno „Žalgiris“ toliau tęsia naujo atakų organizatoriaus paieškas, o dabar kauniečių radare – naujas taikinys.

Kauno „Žalgiris“ toliau tęsia naujo atakų organizatoriaus paieškas, o dabar kauniečių radare – naujas taikinys.

REKLAMA

Tinklalapis „Eurohoops“ skelbia, kad Lietuvos čempionai dabar taikosi į 25-erių metų gynėją Pierrią Henry, kuris pastarąjį sezoną rungtyniavo Turkijoje.

„BasketNews.lt“ šaltiniai patvirtino informaciją apie „Žalgirio“ dėmesį šiam gynėjui. Norėdami prisikviesti šį gynėją, kauniečiai Bursos komandai turėtų sumokėti išpirką, kadangi Henry ir „Tofaš“ kontrakte dar liko vienas galiojantis sezonas.

196 cm ūgio krepšininkas pasižymi savybe rungtyniauti ne tik įžaidėjo, bet ir atakuojančio gynėjo pozicijoje. Šiuo metu jis rungtyniauja NBA Vasaros lygoje, kur gina Bostono „Celtics“ garbę.

Tiesa, norėdami prisivilioti šį amerikietį, kauniečiai ir vėl susidurs su rimta konkurencija. Skelbiama, kad Henry domisi ir Pirėjo „Olympiakos“ bei Las Palmaso „Gran Canaria Herbalife“ komandos.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį sezoną Henry rungtyniavo Bursos „Tofaš“ komandoje Turkijoje, kur vietos pirmenybėse vidutiniškai pelnė po 9,6 taško ir atliko po 5,9 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA

Europos taurės turnyre Henry vidutiniškai rinko po 10,9 taško ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Henry atstovaujamas „Tofaš“ klubas praėjusį sezoną Turkijos čempionate rungtyniavo sėkmingai ir, pusfinalyje 3-1 pranokęs „Anadolu Efes“, tik finale 1-4 nusileido Stambulo „Fenerbahče“ komandai.

Karjerą Europoje Henry pradėjo prieš trejus metus, atkeliavęs į Tbilisio „Vita“ komandą Gruzijoje. Vėliau po sezoną jis rungtyniavo Ulmo „Ratiopharm“ ir Eilato „Hapoel“ komandose.

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje „Žalgiris“ buvo minimas kaip kandidatas įsigyti Nigelą Williamsą-Gossą ir Brianą Robertsą, tačiau abu šie amerikiečiai į kauniečių pusę nenukrypo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų