REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Palanga (nuotr.: Fotodiena) (nuotr. Fotodiena.lt)

Ši savaitė buvo tikrai ne iš šiltųjų. Lietus pasirodydavo kone kiekvieną dieną. Tačiau panašu, kad karšti orai ir vėl grįžta į Lietuvą.

23

Ši savaitė buvo tikrai ne iš šiltųjų. Lietus pasirodydavo kone kiekvieną dieną. Tačiau panašu, kad karšti orai ir vėl grįžta į Lietuvą.

REKLAMA

Šeštadienį aplankys nebent trumpas lietus

Lietuvoje rytoj vyraus šilti orai. Ateinančią naktį debesuotumas nuolat keisis, lietaus tikimybė bus maža. Vėjas silpnas, vakarinių krypčių. Paryčiais oras atvės iki 12-14 laipsnių.

Dieną augs pavieniai kamuolinių lietaus debesų masyvai, vietomis trumpai palis, galima perkūnija. Trumpas lietus kol kas prognozuojamas ties Panevėžiu.

Šiek tiek sustiprės vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Oras dieną sušils iki 20-25 laipsnių.

Šilčiausia bus pietiniuose Lietuvos rajonuose. Dzūkų pušynuose rytojus bus ir sausas, ir saulėtas, ir vasariškai šiltas – +25 laipsniai. Kitur bus debesuota su pragiedruliais, o šiauriniuose Žemaitijos rajonuose visai tikėtinas ir apniukęs dangus. Pajūryje rytoj bus visko – giedresnių ir debesuotų valandų. Čia vėsiau negu sostinėje. Klaipėdoje, Palangoje ir Nidoje įdienojus termometrai rodys apie 21 laipsnį šilumos. Šiauliuose ir Vilniuje apie 24 laipsnius šilumos, Panevėžyje ir Kaune apie 25 laipsnius.

Sekmadienis

Sekmadienio dieną per rytinius Lietuvos rajonus keliaus tankesni debesys. Vilniuje ir aplink gali trumpai palyti, dieną galima ir perkūnija. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Naktį oras atvės iki 13-14, dieną šils iki 19-24 laipsnių. Kaune ir pajūryje sekmadienis bus saulėtas.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdoje termometro stulpelis rodys apie 20 laipsnių šilumos, Šiauliuose – 23, Panevėžyje ir Vilniuje – 24 laipsnius, o Kaune vėlgi apie 25 laipsnius. Kitos savaitės pradžioje lietaus bus mažiau, palis tik vietomis. Atostogaujantiems tai gera žinia, tačiau ūkininkams gal ir ne. Pirmadienis visoje šalyje bus saulėtas ir nevarginančiai šiltas. Termometrai dienos metu fiksuos nuo 20 ii 23-jų laipsnių šilumos.

REKLAMA

Orai Europoje

Aukšto slėgio sritis lemia gerus orus didžiulėje Europos dalyje – ypač vakaruose, tad bus vasariška, šilta ir gražu. Rytų Europoje orų tvarkdarys – ciklonas, todėl šiose kraštuose vėsiau ir lietingiau.

O štai, kur šilumos pikas – Antalijoje rytoj +38. Egipte labai panaši kaitra. Dešimčia laispnių vėsiau Kanaruose ir Varnoje. Karštas šeštadienis žadamas ir Romoje. Čia 33 laipsniai karščio. Ne tik Paryžiuje, bet ir Londone termometro stulpelis priartės prie trisdešimties laipsnių ribos. Šilta ir saulėta bus kaimyninėje Lenkijoje. Na, o europinėje Rusijos dalyje, Skandinavijos bei Baltijos valstybėse karščiai ir nelepins ir nekamuos – rytoj įdienojus vyraus 19 – 23 laipsnių šiluma.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų