REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Tai, kas dukrai nutiko atrakcionuose, šokiravo mamą (nuotr. facebook.com)

Visi žino, kad vienas iš skaudžiausių vasaros pavojų yra saulė. Ji gali ne tik šildyti, bet ir sugadinti nuotaiką visam laikui.

6

Visi žino, kad vienas iš skaudžiausių vasaros pavojų yra saulė. Ji gali ne tik šildyti, bet ir sugadinti nuotaiką visam laikui.

REKLAMA

Vos 4 metų mergaitė patyrė antrojo laipsnio nudegimus ant savo kojų ir nugaros po to, kai netyčia atsisėdo ant įkaitusio paviršiaus viename iš žaidimų atrakcionų, kuris buvo įkaitęs saulėje iki 150 laipsnių temperatūros, rašoma „Daily Mail“.

Iškart po to mergaitė patyrė baisias kančias, nes jos oda pradėjo luptis, kūną nusėjo pūslės, kurios kėlė skausmą.

Nudegintos dukters nuotraukomis motina pasidalijo internete ir skatina atkreipti dėmesį, kad net tokie paprasti ir iš pirmo žvilgsnio nekaltai atrodantys dalykai gali turėti labai rimtų pasekmių.

„Dar niekada nebuvo girdėjusi savo dukters taip garsiai rėkiant iš skausmo“, - po paviešintomis nuotraukomis rašė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Moters nuotraukos žaibiškai išplito internete, todėl galima tik tikėtis, kad ateityje žaidimų atrakcionų savininkai apgalvos apie tai ir bent jau įspės apie įkaitusį atrakcionų paviršių, ant kurių vasarą gali atsisėsti ir susižaloti vaikai.

REKLAMA

Antrojo laipsnio nudegimas – odos dalies nudegimas. Skiriamas:

Antrojo A laipsnio nudegimas – paviršinės dalies odos storio nudegimas. Kliniškai būdingos didelės sveikos ar jau sprogusios subepiderminės pūslės bylojančios apie viso epidermio atsisluoksniavimą nuo pamatinės membranos.

Pūslės esti gana didelės, pripildytos audinių skysčio, kartais ir kraujo.

Jei pūslės sprogusios, žaizdos dugne matoma rausvos spalvos, drėgnas blizgantis ar kraujingas spenelinio tikrosios odos sluoksnio reljefas, jį lengva pažeisti.

Žaizdą skauda prisilietus.

Antrojo B laipsnio nudegimas – giliosios dalies odos storio nudegimas. Pūslės esti jau sprogusios ar nesusidaro iš viso. Kliniškai matomas nekrozės lopas, žaizdos paviršius ryškiai raudonos arba pilkos matinės spalvos. Skausmingumas išlieka, tačiau kapiliarainebekraujuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų