REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį valstybinio vizito į Lietuvą atvyksta Italijos prezidentas Sergio Mattarella.

Ketvirtadienį valstybinio vizito į Lietuvą atvyksta Italijos prezidentas Sergio Mattarella.

REKLAMA

Kaip pranešė Prezidentūra, susitikimuose su kelias dienas viešėsiančiu Italijos vadovu prezidentė Dalia Grybauskaitė aptars dvišalių santykių stiprinimą, Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimą ES bei NATO. Prezidentai Valdovų rūmuose atidarys tarptautinę Florencijos renesanso ir baroko parodą, dalyvaus iškilmingoje trijų Baltijos šalių vėliavų pakėlimo ceremonijoje Valstybės dienos proga.

REKLAMA
REKLAMA

„Diplomatiniai Lietuvos ir Italijos santykiai siekia dar XV a., kuomet Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė palaikė aktyvius ryšius su Venecijos respublika. Šiandien Italija yra artima gynybos sąjungininkė, partnerė ES, svarbi ir auganti eksporto rinka“, – nurodoma prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

REKLAMA

Šalių vadovai aptars Europos saugumo situaciją, šalių tikslus artėjančiame NATO viršūnių susitikime. Italijos kariai dislokuoti daugiašaliame NATO batalione Latvijoje, ši šalis ne kartą atliko Baltijos šalių oro policijos misiją.

Italiją itin skaudžiai palietė migracijos iššūkiai, todėl, kaip pranešama, prezidentų susitikime bus aptariamas Europos atsakas į nelegalią migraciją.

„Politiniu ir moraliniu šalies autoritetu laikomas Italijos prezidentas S. Mattarella yra atsidavęs europietis, todėl susitikime šalių vadovai kalbėsis apie Europos ateitį, kaip vieningai spręsti ES kylančius iššūkius“, – nurodo Prezidentūra.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentai Valdovų rūmuose aplankys tarptautinę parodą „Florencija renesanso ir baroko laikais“, kuri atspindi ilgaamžius Lietuvos ir Italijos meno bei žmonių saitus. Šalių vadovai taip pat globoja parodą „Šv. Kazimiero gerbimo istorijos šedevrai: Lietuva–Italija“, eksponuojamą Vilniaus arkivyskupijos Bažnytinio paveldo muziejuje.

Italijos prezidentą valstybinio vizito metu lydi jo dukra Laura Mattarella ir užsienio reikalų ministras. Tai pirmasis valstybinis Italijos vadovo vizitas Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų