REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
55
Palanga (nuotr. Fotodiena.lt)

Savaitgalių, kuriuos pratęsia papildoma laisva diena, ypač laukia dirbantieji. Ne ką mažiau ir verslininkai. Mat būtent per ilguosius savaitgalius užsipildo dauguma apgyvendinimo įstaigų. Palangos verslininkai jau trina rankomis ir sako, kad ši vasara – puiki. Poilsiautojų netrūksta, o jų skaičių ypač didina šventinės, nedarbo dienos. Liepos 6-ąją kurorto svečiams ir palangiškiams ruošiama ir ypatinga šventinė programa. 

55

Savaitgalių, kuriuos pratęsia papildoma laisva diena, ypač laukia dirbantieji. Ne ką mažiau ir verslininkai. Mat būtent per ilguosius savaitgalius užsipildo dauguma apgyvendinimo įstaigų. Palangos verslininkai jau trina rankomis ir sako, kad ši vasara – puiki. Poilsiautojų netrūksta, o jų skaičių ypač didina šventinės, nedarbo dienos. Liepos 6-ąją kurorto svečiams ir palangiškiams ruošiama ir ypatinga šventinė programa. 

REKLAMA

Palangos verslininkai sako, jog birželį šiame kurorte poilsiautojų netrūko. Tačiau kol kas populiariausias poilsis trukdavo 1-2 naktis. Todėl ilgojo liepos savaitgalio, kuomet liepos 6 d. pratęs laisvas dienas, verslo atstovai itin laukia. Anot jų, tokios dienos ilgina vasarotojų poilsio trukmę.

Viešbučiai sparčiai pildosi

„Matome šventinių, papildomų nedarbo dienų įtaką rezervacijos trukmei. Jeigu paprastą savaitgalį atvyksta žmonės dažniausiai vienai parai, iš šeštadienio į sekmadienį. Tai šįkart tikrai daug kas nori likti dviem parom, o kas gali ir trim parom“, - tv3.lt teigė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pašnekovės, šią vasarą poilsiautojų Palangoje netrūksta, o artėjant ilgajam savaitgaliui viešbučiai sparčiai pildosi.

„Iš tiesų jau seniai savaitgaliai yra puikūs ir ne tik savaitgaliai, o ta laisva diena, žinoma, kad turi įtakos. Turėdami daugiau laisvadienių žmonės planuoja iš anksto savo laiką ir tikrai yra daug rezervacijų.

REKLAMA

Tačiau vis dar yra ir laisvų vietų, tiek viešbučiuose, tiek ir privačiame sektoriuje, tad tikrai ras visi kur pasistoti. Apgyvendinimo paslaugas galima rezervuoti internetu, tad sistema rodo, kad yra vietų. Be to, nuolat vyksta pasikeitimai, vieni atsisako, kiti rezervuoja“, - kalbėjo asociacijos prezidentė.

Skaičiuojama, jog Palangoje vienu metu nakvynė gali būti suteikta daugiau nei 15 tūkst. svečių. Kurorte veikia apie 70 viešbučių, o dėl statomų naujų namų, nakvynės vietų pasiūla ir toliau auga. Didėjanti konkurencija mažina ir nakvynės kainas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nespėjusiems užsisakyti nakvynės iš anksto, už ją gali tekti susimokėti kur kas daugiau. Mat likę tik prabangiausi kambariai.

Liko tik brangiausi kambariai

3 žvaigždučių viešbutis „Palangos žuvėdra" - vienas didžiausių viešbučių šiame kurorte. Anot jo vadovo Kristupo Šliogerio, artėjančiam ilgajam liepos savaitgaliui laisvų vietų čia nebėra. Internetinėje kambarių rezervacijos sistemoje matyti, kad liko tik patys brangiausi, kur naktis dviems asmenims – 400 Eur. Už šią kainą siūlomas studio tipo kambarys su vaizdu į jūra ir pusryčiais.

„Artėjančiam savaitgaliui vietų nebeturime. Jeigu buvo porą kambarių, tai, manau, šiandien užsisakė ir juos“, - tv3.lt sakė K. Šliogeris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovo teigimu, vidurvasarį norėtųsi, jog viešbučiai būtų taip užpildyti ne tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis.

„Žiūrime optimistiškai. Vis tiek jau vasaros vidurys, tad norisi, kad užpildytas viešbutis būtų ne tik savaitgaliais, o ir paprastom, darbo dienom.

Mūsų tikslas užsipildyti nenutrūkstamai visą mėnesį ir po truputį tai pasiekiama. Didžioji dalis viešbučio užpildyta nuolat“, - tikina K. Šliogeris.

Anot jo, žmonės dažniausiai apsistoja 4-5 naktims, tačiau netrūksta ir besimėgaujančių ilgesnėmis atostogomis.

„Populiariausias poilsis vidutiniškai 4-5 naktys, bet yra ir kur porą savaičių gyvena“, - sakė „Palangos Žuvėdra“ vadovas.

REKLAMA

Populiariausi - pigiausi 

Privataus sektoriaus atstovai vasara taip pat nesiskundžia, o nuo liepos 1 d. kaip ir viešbučiuose, čia kilo kaina. Tad nuo liepos 1 d. 3 miegamųjų apartamentai kainavę nuo 65 Eur, dabar atsieina nuo 100 Eur.

Tačiau vietos verslininkų teigimu, populiariausios nakvynių kainos siekia nuo 20 iki 60 Eur. Esą tokias kainas siūlantys svečių namai beveik niekada nebūna tušti. Dar labiau sekasi tiems, kurie nakvynę siūlo dar pigiau.

Pavyzdžiui palangiškės Žanetos svečių namuose apsistoti galima už 10 Eur. Moteris pastebi, kad poilsiautojai šią vasarą renkasi ilgesnį apsistojimo laikotarpį.

„Liepai nebėra vietų ir rugpjūčiui taip pat jau greit nebeliks vietų. Labai populiaru šią vasarą ilgesniam laikotarpiui apsistoti. Savaitei ar 10 dienų. Anksčiau būdavo, kad dvi pamainos pasikeičia per savaitę, o dabar turiu užsakymų ilgesniam laikui. Baltarusai dviems savaitėms užsisako, latviai labai domisi, ir, žinoma, lietuviai. Močiutės su vaikais ir panašiai“, - tv3.lt teigė Žaneta.

REKLAMA

Liepos 6-ąją, Valstybės dieną, Palangoje nenuobodžiaus nė vienas – didžiausias šalies kurortas šią visai šaliai svarbią dieną kviečia švęsti linksmai ir originaliai bei dovanoja reginius ne tik žemėje, bet ir jūroje bei ore.

Šventinė programa

Liepos 6- ąją Palangoje šventinės atrakcijos keis viena kitą. Šeimas suburs aktyvios pramogos Vaikų parke, prie jūros bus laukiami oro akrobatinių triukų bei lietuviškos muzikos mėgėjai, o kurorto centre, Grafų Tiškevičių alėjoje, lietuvybės dvelksmą iš praeities dovanos Palangos Grubiojo teatro aktoriai. Vakare, 21 val., palangiškiai ir kurorto svečiai kviečiami vieningai su viso pasaulio lietuviais giedoti Tautišką giesmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visas šeimas su įvairaus amžiaus vaikais ir netgi augintiniais linksmai bei nuotaikingai švęsti Valstybės dieną Palanga kviečia į Vaikų parką (Šermukšnių g.) – nuo 14 val. iki 17 val. čia vyks Šeimų bėgimas bei daugybė kitų atrakcijų. Atvykusiųjų lauks lauko žaidimai, nuotaikinga muzika, sveikatingumo užsiėmimai bei bėgimas skirtingomis distancijomis (atsižvengiant į dalyvių amžių).

Neeilinis reginys tądien lauks ir paplūdimyje, ties jūros tiltu. 19 val. čia įspūdingą pasirodymą surengs ketvertas oro akrobatų komandos „The Flying Bulls“ narių. Specialiai dėl šio šou į Lietuvą ketveriukė atvyksta iš Čekijos.

„Laikykis, Vydūne“

Kurorto centre, Grafų Tiškevičių alėjoje laukiami kultūros mėgėjai – 20.30 val. Palangos Grubusis teatras čia pristatys spektaklio „Laikykis, Vydūne“, skirto Vydūno 150-osioms metinėms bei Lietuvos valstybingumo šimtmečiui paminėti, ištrauką. Scenarijaus autorius ir režisierius – Virginijus Milinis.

REKLAMA

„Laikykis, Vydūne“ – publicistinis spektaklis, kurio metu ritmo, šokio, dainos stilistika interpretuojamas ne tik filosofo Vydūno gyvenimo ir kūrybos moto: „Gyvename, kad žmoniškėtume“, bet ir J. A. Greimo, V. Landsbergio refleksijos apie žmogaus bei tautos situaciją šiuolaikiniame pasaulyje.

Susirinkusieji pasigėrėti spektakliu, 21 val. čia pat, Grafų Tiškevičių alėjoje, bus pakviesti ir giedoti Tautišką giesmę.

Himnas ir Trispalvė

Vakare, 21 val., ant Birutės kalno prasidės Tautos vienijimo sąšauka „Piliakalnių šviesa“. Tiek susirinkusieji ant šio kalno, tiek ir kitose kurorto viešosiose erdvėse, kartu su viso pasaulio lietuviais užgiedos ir Tautišką giesmę.

REKLAMA

Šiemetinė projekto naujovė yra tai, kad Tautišką giesmę lietuviai įvairiose pasaulio vietose giedos tuo pačiu metu – 21 val. Lietuvos (o ne savo šalies, kaip būdavo anksčiau) metu. Tikimasi, kad Žemę apjuosiantis Lietuvos himnas ne tik sutelks viso pasaulio lietuvius, bet ir leis pajusti, kad mūsų yra 4 milijonai.

Tautiška giesmė 21 val. bus giedama ir ant Birutės kalno, Jūros tilto, Jūratės ir Kastyčio skvere, Gintaro muziejaus terasoje (kur tuo metu vyks Tarptautinis M. K. Čiurlionio muzikos festivalis) bei Šventojoje, aikštėje ties „Eldija“ (Šventosios g. 1). Taip pat prie šios iniciatyvos raginami jungtis ir kurorto muzikos klubai, kitos miesto įmonės, sutraukiančios nemažą skaičių lankytojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų