REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Dainų šventės maitinimas (TV3 koliažas)

Po skundų lavinos Dainų šventės maistu, pasiaiškino organizatoriai

Papildyta

Situaciją dėl Dainų šventės dalyvių maitinimo pavyko suvaldyti, esminių pažeidimų nenustatyta, tvirtina Dainų šventės direktorius Saulius Liausa

7

Situaciją dėl Dainų šventės dalyvių maitinimo pavyko suvaldyti, esminių pažeidimų nenustatyta, tvirtina Dainų šventės direktorius Saulius Liausa

REKLAMA

„Situaciją pavyko suvaldyti, vakar visi maitinosi, esminių pažeidimų nenustatėm. Su tiekėjais sutikrinome visą žiniasklaidoj pasirodžiusią informaciją, esminių pažeidimų nėra“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė S. Liausa.

Jis kartu teigė, kad organizuoti maitinimą tokiam skaičiui žmonių yra sudėtinga, todėl eilės yra neišvengiamos.

„Pagal visas sąlygas, maitinimo specifiką, eilės neišvengiamos, nes tūkstančiai žmonių. Pagal viešųjų pirkimų sąlygas maitinimas trunka nuo valandos iki trijų, maistas vežamas dalimis, ir kai dalis pasibaigia, tenka palaukti“, – kalbėjo S. Liausa.

Valstybinė maisto ir veterinarijos inspektorė Daiva Ruželienė teigė, jog inspektoriai lankosi visose maitinimosi vietose, esminių pažeidimų nenustatyta.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnyba taip pat neturi duomenų apie apsinuodijusius, susirgusius Dainų šventės dalyvius.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) po anoniminio skundo apie Radviliškyje galbūt netinkamai gaminamą maistą Dainų šventės dalyviams atliko patikrinimą, skundas nepasitvirtino.

REKLAMA

„Komentuojant vakar dienos situaciją galiu patvirtinti, kad Radviliškyje maisto tvarkymo veikla nebuvo vykdoma ir maistas į šventę iš Radviliškio nebuvo vežamas“, – teigė D. Ruželienė.

Anot jos, antradienį maistas Dainų šventės dalyviams buvo gaminamas Vilniuje, Ukmergėje bei Šalčininkų mokyklose.

„Sąsajų su Radviliškiu neradome jokių ir skundą laikome nepagrįstu“, – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė.

Ji patvirtino, kad iš viso dėl maitinimo per Dainų šventę gauti keturi skundai.

Tuo tarpu maisto skonio tarnyba nevertina, teigė VMVT atstovė.

„Dėl maisto kokybės labai sunku įvertinti, didžioji dalis skundų kalbama apie skonį, tai tokį skundą pagrįsti, kam sūru, kam saldu, labai sudėtinga. Tai kiekvieno asmens individualus požiūris“.

REKLAMA
REKLAMA

Klausiamas, kokios sankcijos dėl kilusių nesklandumų gali laukti maitintojų, S. Liausia teigė, kad visus incidentus, vėlavimus įvertins teisininkai.

„Juristai nustatys, šiandien mums svarbiausia, kad pamaitintų, kad išspręstų tuos nesklandumus ir problemas, visa kita yra fiksuojama ir juristai atsakys“, – sakė S. Liausa.

Jis taip pat teigė, jog šiuo metu nėra pagrindo nutraukti sutartį su tiekėju, be to, tai padarius dalis šventės dalyvių tiesiog liktų be maisto.

„Jūs maitintumėt? O ką mums pasiūlytumėt daryt tuo atveju? Nematom priežasčių kol kas, kurioj vietoj būtų kažkoks pavojus, kad reikėtų nutraukti sutartį, maistas tiekiamas, žmonės maitinami“, – tvirtino Dainų šventės direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešosios įstaigos „Bruneros“, dėl kurios tiekiamo maisto skundėsi dalyviai, atstovas Donatas Garbauskas teigė, kad maistas „yra tikrai valgomas“, o skundus dėl jo išvaizdos, skonio sakė esant pavienius.

„Maistas gaminamas pagal nustatytus reikalavimus, ir išdalinamas nustatytu laiku, jis yra tikrai valgomas, mes gaunam daug ir teigiamų atsiliepimų, jūs akcentuojat tik neigiamus, bet jų yra mažuma“, – spaudos konferencijoje tvirtino D. Garbauskas.

„Tai yra tikrai geras maistas, aš žinau, iš kokių produktų jis gaminamas, daržovės Lietuvos tiekėjų, vaisius perkame Lietuvoje, mėsos gaminiai perkami iš žinomų Lietuvos gamintojų“, – sakė „Bruneros“ atstovas.

REKLAMA

Situaciją, kai maistas vėlavo, jis aiškino vienu atveju nesusikalbėjimu, kitu - kelio darbais.

„Mes turėjom du nesusikalbėjimus, vienas iš jų buvo, kad išsikrovė visą maistą viename iš taškų, nors turėjo išsikrauti dviejuose, dėl to buvo vėlavimas, ir vakar ryte Verkių gatvėje vairuotoją sustabdė gatvės darbai, jis negalėjo pajudėti, ir buvo vėlavimas į keturis ar penkis taškus“, – pasakojo D. Garbauskas.

Yla išlindo ir dėl vegetariško maisto

Į portalą tv3.lt kreipėsi ir keli skaitytojai, susidomėję, ar bus šventėje atsižvelgta į vegetarus dalyvius. 

Antradienį kalbinti Dainų šventės atstovai aiškino, kad „maisto tiekėjams buvo skirta užduotis tokį maistą paruošti“. Tačiau kaip paaiškėjo vėliau, net valgiaraštį tikrinusi Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba tokio atskiro meniu ar išskirtų patiekalų vegetarams nematė. 

REKLAMA

O ir maistą tiekiančios įmonės „Bruneros“ atstovė portalui tv3.lt sakė, kad jokių improvizacijų su maistu nebus. Vegetarai galės nebent gauti daugiau garnyro – ryžių, makaronų, daržovių. 

Pažeidimų tarnyba nustatė

Antradienį portalui tv3.lt atsiųstame atsakyme, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nurodė, kad pastarosiomis dienomis gavo 2 skundus dėl dainų šventės dalyvių maitinimo. Kaip nurodė atstovai, vienu atveju skųstasi dėl patiekalų kokybės, kitas skundas gautas dėl to, kad ne visiems dalyviams užteko paruoštų patiekalų porcijų.

Abiem atvejais atlikti patikrinimai, skundai pasitvirtino. Uždrausta šventės dalyviams tiekti nekokybiškus patiekalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Informuojame kad situaciją dėl dainų šventės dalyvių maitinimo Vilniaus VMVT pristatė vakar vykusiame dainų šventės organizatorių surengtame skubiame pasitarime. Maitinimo tiekėjas įpareigotas nedelsiant šalinti nustatytus trūkumus ir užtikrinti tinkamą įsipareigojimų vykdymą", – atsiųstame atsakyme rašė VMVT atstovė. 

Vilniaus savivaldybė stoja į pagalbą

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie netinkamą „Dainų šventės” dalyvių maitinimą ir šventės organizatoriams ignoruojant problemą, Vilniaus miesto savivaldybė ėmėsi iniciatyvos skubiai sutelkti atsakingą ir padėti galintį verslą, kuris bent paskutines dvi „Dainų šventės” dienas galėtų padėti pamaitinti vaikus.

REKLAMA

Per pirmąsias iniciatyvos valandas prie akcijos jau prisijungė „Maxima”, „Lidl Lietuva”, „Norfa”, „Mantinga”, „Vilniaus duona”, kontaktuojama su kitomis įmonėmis.

„Šiuo metu mūsų prekybos tinklo Panevėžio kulinarijos centre specialiai vaikams gaminami 500 mėsainių su vištiena, kuriuos kartu su vandens buteliukais mūsų darbuotojai rytoj pietums pristatys šventėje dalyvaujantiems vaikams“, – informavo prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų