REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Britanija (nuotr. SCANPIX)
17

 

Didžiosios Britanijos policija trečiadienį pranešė, kad Solsberio ligoninėje lydomi du kritinės būklės asmenys, paveikti „nežinomos medžiagos“.

 

Abu pacientai „šiuo metu gydomi Solsberio ligoninėje dėl įtariamo kontakto su nežinoma medžiaga“, sakė Viltšyro policija.

Pasak pareigūnų, jų būklė yra kritinė, o policija laiko šį incidentą „reikšmingu“.

„Vyksta tolesnis tyrimas, siekiant nustatyti medžiagą, kurios poveikis lėmė susirgimą. Atsižvelgiame į visas šio incidento aplinkybes“, – sakoma Viltšyro grafystės policijos pranešime.

Minimi žmonės, penktą dešimtį metų einantys vyras ir moteris, šeštadienį buvo rasti be sąmonės vienuose namuose pietiniame Eimsberio mieste, esančiame vos 15 kilometrų nuo vietos, kur kovą buvo apnuodyti buvęs rusų dvigubas šnipas Sergejus Skripalis ir jo dukra.

Viltšyro policija sakė iš pradžių įtarusi, kad šių žmonių sveikata sutriko jiems pavartojus „galbūt heroino ar kreko (kokaino) iš užterštos narkotikų partijos, tačiau dabar vykdomi tolesni tyrimai“.

REKLAMA
REKLAMA

Vietos, kuriose prieš susirgdami lankėsi šie žmonės, buvo aptvertos, saugumas Eimsberyje ir Solsberyje sustiprintas, nurodė policija.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos departamento agentūros „Public Health England“ (PHE) atstovas sakė, jog „nemanoma, kad platesnės visuomenės sveikatai būtų iškilęs reikšmingas pavojus“.

„Aiškėjant tolesnei informacijai tai bus nuolat vertinama“, – sakoma agentūros pareiškime.

S. Skripalis ir jo duktė Julija kovo 4-ąją buvo rasti netekę sąmonės pietiniame Anglijos mieste Solsberyje. Kovo 12-ąją britų premjerė Theresa May (Tereza Mei) pareiškė parlamente, kad jie buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, sukurta Rusijoje.

Maskva tokius kaltinimus paneigė ir priminė, kad Rusija 2017-aisiais sunaikino savo cheminio ginklo atsargas stebint Cheminio ginklo uždraudimo organizacijai (OPCW).

Vėliau S. Skripalio ir jo dukros būsena pagerėjo ir jie buvo išrašyti iš ligoninės. J. Skripal, kurį buvo išrašyta anksčiau, balandį, per televiziją transliuotame kreipimesi sakė, jog ateityje norėtų grįžti į Rusiją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų