REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas aštuntas abiturientas turės perlaikyti valstybinį matematikos egzaminą. Tai paaiškėjo Nacionaliniam egzaminų centrui šiandien paskelbus valstybinių brandos egzaminų rezultatus.

Kas aštuntas abiturientas turės perlaikyti valstybinį matematikos egzaminą. Tai paaiškėjo Nacionaliniam egzaminų centrui šiandien paskelbus valstybinių brandos egzaminų rezultatus.

REKLAMA

Prasčiausiai šiemet išlaikyta matematika. Vaikai skundžiasi per sunkiomis užduotimis ir žada užversti centrą apeliacijomis. Užduočių sudarytojai sutinka, kad uždaviniai buvo sudėtingesni, bet meta akmenį atgal - esą abiturientai buvo prastai pasiruošę.

Kas beskambintų - abiturientai ar jų tėvai, dažnas teiraujasi ne tik bendros informacijos, bet ir aiškinasi kelius, kaip teikti apeliacijas. Mat paskelbus pagrindinių valstybinių brandos egzaminų rezultatus paaiškėjo, kad prasčiausiai išlaikyta matematika.

Ją turės perlaikyti net kas aštuntas abiturientas. Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentė neslepia - abiturientai įpykę, šiųmetės užduotys labiau tiko studentams, bet ne mokyklinėms žinioms patikrinti. Tad abiturientai ketina reikalauti egzamino perlaikymo.

REKLAMA
REKLAMA

Egzaminas buvo tikrai ne dovanėlė taip pavadinkim. Nes bėda ta, kad tai ką įdeda egzamine, ir tai ką dėsto mokytojai, į ką akcentuojasi, na, šitoje vietoje mes tikrai prasilenkiam. Nes tikrai abiturientai neateina šimtu procentų pasiruošę, kaip jie galėtų ateiti pasiruošę. Ir dažniausiai temos kurios įdedamos egzamine, nebūna pačios svarbiausios į kurias atsižvelgia mokytojai“, - sakė Raminta matulytė.

REKLAMA

Mokiniams antrina ir pedagogai. Simono Daukanto gimnazijos vadovė pati matematikė, pripažįsta, kad abiturientai gavo nelengvas užduotis.

Nacionalinio egzaminų centro direktorė sutinka, kad užduotys nebuvo lengvos, bet matematiką laikė kur kas daugiau abiturientų nei pernai, o ir laikiusieji nebuvo pakankamai pasiruošę. Esą todėl šis egzaminas ir išlaikytas prasčiausiai. Jo neišlaikė net trylika procentų.

„Beveik penktadalis mokinių pirmajame pusmetyje mokykloje turėjo įvertinimus nuo vieneto iki keturių.

Į egzaminą atėjo dalis abiturientų turėję vienetą, dvejetą, jau nekalbu apie trejetą ar ketvertą. Ir išvis daugiau nei pusė mokinių atėjusių į šį egzaminą įvertinimai jų nuo vieneto iki šešeto. O visuose, kieno įvertinimai tarp vieneto ir šešeto yra potencialūs būti tarp neišlaikiusių“, - kalbėjo Saulė Vingelienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, pasak nacionalinio egzaminų centro, abiturientai turi kuo ir pasidžiaugti. Esą centras atsakymus vertino atlaidžiau. Taip pat esą gretinant su praėjusiais metais šiemet geriau išlaikyti lietuvių bei anglų kalbos egzaminai. Tačiau nepatenkintieji savo egzaminų atsakymų įvertinimais turėtų suklusti ir neuždelsti - apeliacijas mokyklos vadovui galima pateikti tik per dvi darbo dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų