REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ji niekada neatsiprašinėja. Ji iki galo atvira, net jei jums nepatogu to klausytis. Ji pašėlusi ir jausminga. Tokia yra švedų popmuzikos superžvaigždė Tove Lo. Jau liepos 19 dieną ji lips ant VU Botanikos sodo scenos ir mokys mus būti savimi.

Ji niekada neatsiprašinėja. Ji iki galo atvira, net jei jums nepatogu to klausytis. Ji pašėlusi ir jausminga. Tokia yra švedų popmuzikos superžvaigždė Tove Lo. Jau liepos 19 dieną ji lips ant VU Botanikos sodo scenos ir mokys mus būti savimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man daug lengviau dainuoti negu kalbėti apie tam tikrus dalykus. Galiu pasakyti tik tiek, kad visad būsiu nuoširdi ir tiesmuka savo kūryboje. Kai kurie žmonės įsižeis, kiti – susitapatins, manau, taip ir turi būti“, – sako pati Tove Lo. Jos diskografijoje – trys gerai įvertinti albumai ir visa šūsnis hitų.

REKLAMA

Daugumos jų tekstai – daug atviresni, nei galėtum tikėtis. Ji – geriausia dainų tekstų autorė visoje Švedijoje. Štai devynios jos dainos su drąsiausiomis eilutėmis.

1. „Bitches“

Su gumyte nesidulkinu Tai kam viską komplikuoti? Būsiu tavo gidė, kai mane valgysi.

Charli XCX, Icona Pop, Elliphant ir ALMA – Švedijos merginų superkomanda. Visas jas susikvietė Tove, kurdama šią truputį šokiruojančią dainą. Vaizdo klipe jos visos tampa mokytojomis, bet į mokyklą jų tikrai nepriimtų. Jos moko vaikiną patenkinti merginą. Mokinio vietoje atsidūrė serialo „Broad City“ aktorius Paulas W. Downsas. Jam tenka išbandyti sadomazochistinius žaisliukus, išmokti specialių liežuvio technikų ir net pabuvoti narve, kol merginos valgo sušius. „Tove yra viena geriausių mūsų draugių, todėl net nesvarstydamos prisidėjome prie šios smagios dainos, – sako „Icona Pop“ merginos. – Visos mes čia labai kietos. Filmuojant klipą jautėmės kaip šiuolaikinės „Spice Girls“.“

REKLAMA
REKLAMA

2. „Cool Girl“

Būk laisvas, nepriekaištausiu Daryk ką nori, aš ir neplanuoju bendros ateities Po velnių, nežinau, kaip romantiškiau pasakyti.

Daina pasakoja apie atvirus santykius. Tove prisiima kietos, abejingos merginos vaidmenį ir vaikinui siūlo neįpareigojančius nuotykius. Mums lieka nuspręsti, rimtai ji kalba ar apsimetinėja. Beje, Tovę įkvėpė garsusi Davido Fincherio filmas „Gone Girl“ su Benu Afflecku. Jame mergina, kurią vaidina Rosamund Pike, iš aukos virsta psichopate. Pašėlusiame dainos vaizdo klipe Tove šoka ant mašinos stogo ir netgi pasirodo nusiskutusi plaukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. „Habits (Stay High)“

Grįžtu namo ir apsiryju, kemšu viską, ką randu Išvemiu į kriauklę ir einu miegoti Pragėriau visus pinigus, esu apsvaigusi ir vieniša.

Šią dainą tikrai girdėjote, net jei Tove Lo nėra jums gerai pažįstama. Jos originalas ir remiksas „Spotify“ platformoje šiandien perklausytas pusę milijardo kartų. Tai pirmasis viešas kūrinys per naktį pavertęs ją žvaigžde. Šios dainos tekstu tapo kadaise Lo parašytas eilėraštis apie išsiskyrimą. Daina tapo terapija ne tik jai, bet ir milijonams jos klausytojų. Labai lengva tapatintis su nuoširdžiu pasakojimu apie merginą, kuri svaiginasi ir beprotiškai linksminasi vien tam, kad pamirštų savo mylimąjį.

REKLAMA

Vos pasirodžiusi daina susilaukė pagyrų iš kolegų muzikantų – „Twitter“ paskyrose jai pagarbą atidavė Lorde ir „Marina and The Diamonds“. Muzikos kritikai ją lygino su Sia ir Robyn. Dar didesnio populiarumo sulaukė šios dainos remiksas, sukurtas dueto „Hippie Sabotage“. Dainos koverius atliko Kelly Clarkson, „The Chainsmokers“, Kygo ir net aktorius Vinas Dieselis, skyręs ją mirusiai filmų „Greiti ir įsiutę“ žvaigždei Paului Walkeriui.

4. „Not On Drugs“

Mažuti, paklausyk, nesisvaiginu, jokių narkotikų, aš tik įsimylėjus Negi nematai, tai tu mane svaigini.

REKLAMA

Viena iš ankstyvųjų Lo dainų pasakoja apie visiems pažįstamą įsimylėjimo būseną. Tove ją palygina su apsvaigimu nuo narkotikų. Ji žino, apie ką kalba. Savo pirmąjį albumą ji skyrė įsimylėjimo stadijoms – nuo euforijos iki depresijos. Daina vadinama „Habits (Stay High)“ tęsiniu arba prologu, nes čia Tove sakosi narkotikų nevartojanti.

Būtent šią dainą ji pasirinko atlikti ir lankydamasi Jimmy Fallono pokalbių laidoje. Apie dainos vaizdo klipą Tove sakė: „Vos neuždusau nuo dažų kvapo, nuo dūmų pusiau apakau, tai štai trijų minučių kelionė apie tą keistą ir intensyvų įsimylėjimo jausmą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. „Disco Tits“

Mano drabužiai permirkę Aš visiškai įkrauta, speneliai sukietėję Aš pasiruošus.

Žavingai pavadintas pirmasis singlas iš kol kas paskutinio Tove‘s albumo „Blue Lips“. Tove visada labai atvirai dainuoja apie seksą. Jei tai gali daryti vyrai, kodėl gi negali moterys? Tove sako niekad nebūnanti tokia laiminga kaip tada, kai visiškai praranda savikontrolę. Apie tokį šėlsmą ir geismą pasakojama šioje dainoje. Ypač netikėtas šios dainos klipas, kuriame jos nusikaltimo partnerį vaidina... mapetas. Jiedu lekia automobiliu į nuotykius ir išdarinėja visokiausius nepadorius dalykus.

REKLAMA

6. „Talking Body“

Jei prakalbom apie kūną Tu turi tobulą, užkelk jį ant manęs.

Tove nesigėdija kalbėti apie kūną. Jei vaikinai gali pasakoti apie suviliotas merginas, kodėl tuo girtis negali merginos. Net jei jums šios dainos tekstas pasirodytų vulgarus, vis tiek negalėsite atsispirti šokdinančiam muzikos ritmui.

7. „True Disaster“

Gražūs vaikinai, jie nieko man neparodys, ko dar nemoku Jie neturi ko man reikia, bet patys to nežino.

Antrojo Tove‘s albumo daina – ir vėl su skambiu ironišku pavadinimu. Tikra nelaimė – tai pati Tove Lo. Ji nebijo būti įskaudinta ir nebijo pasiduoti plūstančiam adrenalinui. Ji įsitemps vaikiną į lovą, nors jis jai tiesiai į akis sako, kad jos nemyli. Vaizdo klipe jos alter ego benzinu laisto automobilį ir vėliau jį sudegina. Liūdniausia mergina Švedijoje piktai rėkia ir šoka tuščiose gatvėse.

REKLAMA

8. „Influence“

Matau pro miglą, bet klausyk manęs Žinai, aš apsvaigus Netikėk, ką kalbu.

Repuoti šiame Tove‘s kūrinyje buvo pakviestas žymus amerikiečių atlikėjas Wiz Khalifa. Jo kikenimas girdisi dainos pabaigoje. Grubus repas atsveria švelnų lyg vynas Tove Lo balsą. Ji vėl prisiima vyrišką vaidmenį – tai ji yra tikra vakarėlių liūtė. „Influence“ – tai seksualinis ir įvairių medžiagų sukeltas svaigulys.

9. „Moments“

Galiu truputį prisigerti, galiu apsirūkyti Bet geromis dienomis aš velniškai žavi.

Jei Tove dar nepakankamai jus nustebino, tai tikrai padarys šios dainos klipas. Jame policija suima Tovę. Ir tikrai ne veltui: eilinį kartą apsvaigusi nuo nežinomų substancijų, ji šėlsta parduotuvėje, išsirenginėja ir net nužudo žmogų bažnyčioje. Tiesa, ji pati klipe suvaidina ir savo psichoterapeutę. Tokia ta Tove Lo. Chuliganiška, bet šiek tiek liūdna, miela ir kiekvienam artima.

Tove Lo viešnagę Vilniuje pristato muzikos agentūra „8 Days A Week”. Pats pasirodymas įvyks liepos 19 d. VU Botanikos sode Kairėnuose. Koncertas bus be stogo ir atviram ore. Bilietais prekiauja oficialus bilietų platintojas „Bilietai LT“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų