REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Lietuviai simuliuoja agresyvių futbolo fanų sulaikymą (nuotr. SCANPIX)

Prieš prasidedant futbolo čempionato kovoms Karaliaučiuje, joms vykstant šiame mieste bei pasibaigus rungtynėms, Lietuvos pasieniečiai iš viso neleido per Lietuvą traukiniais vykti 56 sirgalių pasus turėjusiems asmenims.

11

Prieš prasidedant futbolo čempionato kovoms Karaliaučiuje, joms vykstant šiame mieste bei pasibaigus rungtynėms, Lietuvos pasieniečiai iš viso neleido per Lietuvą traukiniais vykti 56 sirgalių pasus turėjusiems asmenims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieni jų neturėjo Šengeno vizų ar leidimų gyventi, kiti pateikė suklastotus leidimus gyventi kurioje nors Šengeno valstybėje ar suklastotas vizas, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

REKLAMA

Pagal pilietybes per minėtą laikotarpį daugiausiai tarp tokių sirgalių pasus turėjusių užsieniečių buvo Nigerijos (12), Pakistano ir Senegalo (po 9) bei Maroko ir Bangladešo (po 7) piliečiai. Taip pat pasieniečiai neleido per Lietuvą tranzitu vykti Alžyro, Indijos, Kinijos, Egipto, Sirijos, Ganos ir Rusijos piliečiams.

Nors pasaulio futbolo čempionato kovos Karaliaučiuje baigėsi dar praėjusį ketvirtadienį, Lietuvos pasieniečiai teigia tebesulaukiantys į šalį bandančių patekti „sirgalių“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia VSAT, pirmadienį Kenos punkte iš traukinių buvo išlaipinti 9 Senegalo gyventojai, apsirūpinę sirgalių pasais ir, įtariama, įvairiomis klastotėmis.

Pirmadienį priešpiet Kenos punkte dirbę pasieniečiai du Senegalo piliečius aptiko iš Baltarusijos į Lietuvą įvažiuojančiame traukinyje Minskas - Vilnius. Abu vyrai turėjo pasaulio futbolo čempionato sirgalių pasus, kurie suteikia privilegijų Rusijoje ir Baltarusijoje, tačiau neturi jokios galios vykstant į Šengeno erdvę.

Tam, kad į ją patektų, įtariama, vienas keliautojas turėjo leidimą gyventi Italijoje, kitas – Norvegijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kenos pasieniečiai iškart nustatė, kad šie „sirgalių“ dokumentai yra suklastoti. 30-ies ir 35-erių vyrai turėjo galiojančius Senegalo piliečių pasus. Užsieniečius VSAT pareigūnai išlaipino ir popiet per Šumsko kontrolės punktą grąžino į Baltarusiją.

Netrukus Kenos punkte pasieniečiai sulaukė kitų „sirgalių“, taip pat Senegalo piliečių. Šie vyko popiet į Keną atvykstančiu traukiniu Minskas – Vilnius. 7 vyrai irgi buvo apsirūpinę sirgalių pasais. Jų amžius – nuo 21-erių iki 35-erių. Visi užsieniečiai turėjo Senegalo piliečių pasus.

REKLAMA

Dokumentus tikrinę pasieniečiai nustatė, kad vieni keliautojai pateikė ir, įtariama, suklastotus leidimus gyventi, kitų dokumentuose buvo, įtariama, suklastotos Šengeno vizos.

Jie irgi buvo išlaipinti iš traukinio ir vakare per Šumsko punktą grąžinti į Baltarusiją.

Šeštadienį per Kenos punktą į Lietuvą bandė patekti ir grupelė Pakistano piliečių. Penki vyrai, kuriems yra nuo 18-kos iki 45-erių, vyko traukiniu Minskas – Vilnius. Jie turėjo sirgalių dokumentus ir savo šalies pasus. Šengeno vizų ar leidimų gyventi šioje erdvėje nė vienas jų neturėjo, todėl pasieniečiai pakistaniečius išlaipino iš traukinio ir grąžino atgal į Baltarusiją.

Pasaulio futbolo čempionatas vyksta vienuolikoje Rusijos miestų. Karaliaučiaus futbolo stadionas talpina apie 35 tūkst. žmonių, netoli jo įrengta ir sirgalių zona, joje gali tilpti iki 20 tūkst. aistruolių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų