REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo šeimos nužudymu kaltinamas Egidijus Anupraitis serga sunkia psichikos liga ir yra labai pavojingas, sako viena iš jo būklę vertinusių ekspertų.

Savo šeimos nužudymu kaltinamas Egidijus Anupraitis serga sunkia psichikos liga ir yra labai pavojingas, sako viena iš jo būklę vertinusių ekspertų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įvertinome nusikaltimo pobūdį, tai, kad jis nebuvo gydytas adekvačiai psichiatro, anksčiau nebuvo nustatytas šis psichikos sutrikimas, todėl mes įvertinome jo pavojingumą, jo veiksmai nėra prognozuojami, jis yra pavojingas“, – teisme antradienį kalbėjo ekspertė.

REKLAMA

Nustatyta, kad vyras sunkia liga sirgo nusikaltimo padarymo metu, tokios pat būsenos jis yra ir dabar, todėl negali suprasti savo veiksmų ir už juos atsakyti. Jam rekomenduojama skirti gydymą griežto stebėjimo sąlygomis.

Nusikaltimo padarymo vyras neprisimena.

„Jis pateikia mums tik fragmentiškas nuotrupas. Jis įvykių eigos visiškai neprisiminė“, – sakė psichiatrijos ekspertė.

Medikai pastebėjo, jog vyras labai uždaras, nerodo emocijų, todėl buvo tiriama galimybė, kad jis gali simuliuoti ligą, tačiau E. Anupraičiui būnant medikų priežiūroje jis nustojo miegoti, tapo baimingas, bijojo užmigti ir valgyti, ėmė girdėti balsus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip žurnalistams po posėdžio sakė prokurorė Auksė Lipkevičienė, teisėsaugą nustebino tokia ekspertų išvada, nes E. Anupraitis davė labai nuoseklius ir aiškius parodymus, tačiau irgi sakė neatsimenantis paties nusikaltimo padarymo aplinkybių.

„Ikiteisminio tyrimo metu jo parodymai buvo labai nuoseklūs, labai logiški ir mums buvo nustebimas, kai gavome tokį ekspertizės aktą, kad asmuo yra nepakaltinamas, negali atsakyti už savo veiksmus, nes jo nurodytos aplinkybės atitiko objektyviai nustatytas aplinkybes, mes nepastebėjome kažkokių melavimų, išsisukinėjimų, tiesiog jis visiškai nekalbėjo apie patį įvykį“, – sakė prokurorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi E. Anupraitis ekspertų pripažintas kaip negalintis atsakyti už savo veiksmus, nagrinėjant bylą Kauno apygardos teisme sprendžiama, ar tikrai šis asmuo padarė baudžiamojo įstatymo uždraustą veiką ir kokios priverčiamojo medicininio pobūdžio priemonės jam taikytinos.

27 metų E. Anupraitis įtariamas pernai kovą Kauno rajone nužudęs savo motiną, tėvą, senelę ir dėdę. Jų kūnai su šautinėmis žaizdomis rasti name. Įtariamojo senelis aptiktas sužeistas su šautine žaizda kojoje. Teisėsaugos duomenimis, į aukas paleista ne mažiau kaip 21 šūvis.

REKLAMA

Pasak prokurorės, galima spėti, kad šeimą E. Anupraitis užklupo netikėtai, dalis jų miegojo.

„Kai kurie jų užklupti savo lovose, kai kurie kažką veikė atsistoję, bet galima teigti, kad jiems tos aplinkybės buvo labai netikėtos. (...) Pagal aplinkybes, tai galėjo būti arba ankstyvas rytas, arba vėlyvas vakaras, greičiausiai dalis jų miegojo ar buvo atsigulę, dalis – ne“, – sakė A. Lipkevičienė.

Įtariamasis sulaikytas Marijampolės autobusų stotyje. Manoma, kad jis galėjo mėginti išvykti į užsienį.

Su savimi vyras turėjo savigynai jam išduotą šaunamąjį ginklą.

Paklausta, kaip galėjo būti, kad sunkiai sergantis žmogus gavo leidimą ginklui, ekspertė teisme pastebėjo, kad E. Anupraičiui sutrikimai anksčiau nediagnozuoti, o norint pastebėti tokią ligą reikėtų ilgesnio stebėjimo.

Tuo tarpu patikrinimas dėl ginklo įsigijimo yra labiau formalus ir per palyginti neilgą pokalbį psichiatrui galėjo nekilti įtarimų dėl jo būsenos, teigė ekspertė.

Antradienį baigtas įrodymų tyrimas, kitame posėdyje kitą pirmadienį bus sakomos baigiamosios kalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų