REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sulaikyti kraupią egzekuciją 13-mečiui galėję surengti asmenys. Akmenimis mirtinai berniuką galimai uždaužė du nepilnamečiai – 16-kos ir 17-kos metų.

Sulaikyti kraupią egzekuciją 13-mečiui galėję surengti asmenys. Akmenimis mirtinai berniuką galimai uždaužė du nepilnamečiai – 16-kos ir 17-kos metų.

REKLAMA

Aiškėja, kad paaugliai policijai gerai žinomi – ne kartą sučiupti dėl vagysčių ir sunkių kūno sužalojimų.

Nors aplinkiniai gyventojai įtaria, kad rajone siautėjanatys agresyvūs jaunuoliai į gaują buvo įtraukę kitus mažamečius, vertė juos vagiliauti.

13-metį galėjo užmušti dėl nepaklusnumo, policijos nuomone, nusikaltimas įvykdytas spontaniškai ir jokios grupuotės nėra.

Pasak liudininkų, sumuštas 13-metis buvo rastas tarp Vandentiekio ir Tūkstantmečio gatvių. Tik į įvykio vietą atvykę greitosios pagalbos darbuotojai vaikiną jau rado be sąmonės. Pirminiais duomenimis, mirtini smūgiai galėjo būti suduoti akmenimis. Na, o liudininkai patvirtina, kad štai ant šių akmenų išties rado kraujo žymes.

Dėl mažamečio gyvybės medikai kovojo 12 valandų, visgi dėl daugybinių galvos, veido ir viso kūno sumušimų į komą paniręs berniukas taip ir neprabudo. TV3 žinių šaltinių teigimu, sužalojimai buvo tiesiog kraupūs, po egzekucijos, kurios metu iš 13-mečio buvo visaip tyčiojamasi, kūne praktiškai neliko sveikos vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnams nusikaltimo dieną pavyko apklausti įvykį mačiusį žuvusiojo draugą, kuris bandė pasišalinti iš įvykio vietos.

14-metis tikino, kad budelių nepažįsta. Visgi vėliau išaiškėjo, kad dabar jau sulaikyti 16-os ir 17-os metų įtariamieji gyveno netoliese ir vieni su kitais bendravo. Policijai gerai žinomi tiek ir galimi žudikai, tiek ir mirtinai sumuštas berniukas. Jis, esą, užfiksuotas 30-yje policijos įvykių – nuo valkatavimo, miegojimo viešose vietose iki vagysčių. Aplinkinių namų gyventojai tikina, kad ši krūmais apaugusi alėja išties yra pavojinga.

REKLAMA

Čia vakarais besirenkantis jaunimas girtuokliauja ir net atiminėja iš praeivių pinigus bei asmeninius daiktus.

Pirminiais duomenimis, 13-metis su draugu ir sulaikyti vaikinai šioje pakrūmėje šeštadienio pavakarę ėjo aiškintis santykių, esą buvo sutarę muštynes. Visgi nužudytą berniuką pažįstantys TV3 Žinioms pasakoja, kad situacija kiek rimtesnė. Jų teigimu, mirtinai sumuštą berniuką budeliai buvo įtraukę į nusikalstamą veiką.

Liepdavo vagiliauti, plėšti parduotuves. O pagrindinis tariamos gaujos vadeiva – sulaikytasis septyniolikmetis – yra tikras gyvenvietės siaubas. Esą prieš metus dėl dviejų cigarečių buvo taip smarkiai sumušęs kaimynystėje gyvenusį vyrą, kad jis tik per plauką išgyveno. Tuomet, nors pareigūnai jį ir buvo sulaikę, paauglys buvo paleistas.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytieji kol kas savo kaltės nepripažįsta, tačiau policijos pareigūnai patvirtina, kad jų bylose – ne vienas nusikaltimas.

Užmušto 13-mečio šeima nėra asociali, tėvai dirbantys, o jis pats lankė mokykla. Ir, TV3 šaltinių duomenimis, berniuko mama tik prieš kelias savaites sužinojo, dėl kokių priežasčių jos sūnus įsitraukė į virtinę nusikaltimų.

Esą minėti vyresni paaugliai jiems grasindavo, versdavo vogti. Paskutinį kartą nužudytasis policijos buvo sulaikytas per Jonines, kuomet su dar keliais nepilnamečiais bandė apiplėšti parduotuvę. Būtent tada 13-metis motinai esą atskleidė tiesą ir šią savaitę jį į Švediją turėjo išsivežti užsienio valstybėje dirbantis jo tėvas. Anot šaltinių, vaikui ten net buvo rasta mokykla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie siaučiančią vaikų gaują šalies žiniasklaida pastarosiomis savaitėmis rašė ne kartą, o štai prieš mėnesį užfiksuota, kaip mažamečiai darbuojasi vienoje iš sostinės prekių gyvūnams parduotuvių. Mergaitė nukreipia pardavėjos dėmesį, o berniukas nugvelbia aukų dėžutę su pinigais. Visgi policijos pareigūnai neigia, kad šiuos nusikaltimus ir 13-mečio mirtį gali sieti vienos grupuotės veikla.

Nužudymu įtariami paaugliai šiuo metu yra sulaikyti, ryt prokurorai ketina kreiptis į teismą dėl kardomųjų priemonių skyrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų