REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Edgaras Želionis (nuotr. Fotodiena.lt)

Edgaras Želionis antrą vasarą iš eilės siejamas su Vilniaus „Rytu“. Sėkmingą sezoną sužaidęs 29-erių krepšininkas neslepia turįs pasiūlymų, bet jų priimti kol kas neskuba.

10

Edgaras Želionis antrą vasarą iš eilės siejamas su Vilniaus „Rytu“. Sėkmingą sezoną sužaidęs 29-erių krepšininkas neslepia turįs pasiūlymų, bet jų priimti kol kas neskuba.

REKLAMA

Dėmesio netrūksta

Portalo tv3.lt šaltinių duomenimis, E. Želionio agentas pietavo su „Ryto“ viceprezidentu Linu Kleiza. Esą krepšininko ir klubo derybos pasistūmėjusios.

E. Želionio agentas latvis Raivis Ušackis 15min.lt sakė, kad „Ryto“ pasiūlymas – ne vienintelis, kurį ant stalo turi krepšininkas. Puolėju domisi Turkijos, Prancūzijos, VTB vieningosios lygos komandos, į Ispanijos čempionato ketvirfinalį patekusi Tenerifės „Iberostar“.

Pats sportininkas šiuo metu negali atsakyti, kada paaiškės jo likimas.

„Kol kas dar niekur neskubu ir nežinau, kur pasuks mano kelias. Sezonas neseniai baigėsi. Pasiūlymų yra, kai pasirašysiu sutartį, sužinosite“, – mįslingai apie ateitį tv3.lt kalbėjo E. Želionis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis praėjusį sezoną praleido Klaipėdos „Neptūne“.

„Kokios galimybės ten likti? Šansų visada yra. Žiūrėsim“, – šypsojosi krepšininkas.

Ne iš tų, kurie bėga, prasidėjus problemoms

„Rytas“ E. Želionį į komandą kvietėsi ir prieš metus. Portalo tv3.lt žiniomis, Vilniaus klubas krepšininkui siūlė geresnes sąlygas nei „Neptūnas“. Vis dėlto puolėjas Klaipėdos komandai buvo pažadėjęs prisijungti ir nenorėjo sulaužyti treneriui Kaziui Maksvyčiui ir tuometiniam klubo direktoriui Algimantui Erciui duoto žodžio.

REKLAMA

E. Želionis neslėpė, kad pasiūlymų išvykti gavo ir sezono metu.

Prasidėjus „Neptūno“ finansinėms problemoms, iš Klaipėdos į Vilnių persikėlė Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas. Juanas Palaciosas prisijungė prie Stambulo „Bešiktaš“.

Tuo metu E. Želionis nepasidavė klubų vilionėms ir liko uostamiestyje.

„Aš ne iš tų žaidėjų, kurie bėga, prasidėjus problemoms. Jeigu jau pasirašiau sutartį, liksiu iki galo – kaip bus, taip bus. Kažkada atgausiu tuos pinigus“, – buvusiems komandos draugams įgėlė aukštaūgis.

Norėjo antrosios vietos

„Neptūne“ likęs puolėjas tapo komandos lyderiu. E. Želionis praėjusiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone rinko 12,3 taško, 5,4 atkovoto kamuolio ir 14,3 naudingumo balo. Kaunietis dvitaškius metė 67, baudas – 82 procentų taiklumu.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos komanda LKL pusfinalyje po atkaklios kovos 2:3 nusileido „Rytui“, o mažojo finalo serijoje 3:1 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“.

„Sezonas buvo ilgas ir sunkus, bet jį vertinu gerai. Iškovojome prizinę vietą. Norėjome antrosios, bet yra, kaip yra. Gal tiesiog pritrūko šiek tiek jėgų, šalto proto, protingesnių sprendimų, nes kiekvienose rungtynėse būdavome netoli“, – analizavo E. Želionis.

Krepšininkas per savo karjerą yra žaidęs Lietuvos, Latvijos, Ukrainos ir Kazachstano klubuose.

Edgaras praėjusiame sezone pirmąkart dirbo su Kaziu Maksvyčiu. „Jis paliko labai gerą įspūdį. Puikus treneris, kurio komandoje lengva žaisti“, – vertino E. Želionis.

Puolėjas žiemą debiutavo šalies rinktinėje. Kaunietis pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynėse su Vengrijos komanda nepasižymėjo, o į Kosovo ekipos krepšį įmetė 10 taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų