REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimą toliau drebina Gedimino Kirkilo galimo girtumo skandalas. Konservatoriai niršta, kad Seimo pirmininkas neįleido į Seimą policijos su alkotesteriu. Tuo metu galimai girtas pirmininkavęs posėdžiui Kirkilas lyg niekur nieko toliau ramiausiai vaikšto po Seimą.

Seimą toliau drebina Gedimino Kirkilo galimo girtumo skandalas. Konservatoriai niršta, kad Seimo pirmininkas neįleido į Seimą policijos su alkotesteriu. Tuo metu galimai girtas pirmininkavęs posėdžiui Kirkilas lyg niekur nieko toliau ramiausiai vaikšto po Seimą.

REKLAMA

Valdančiosios socialdemokratų darbo partijos lyderis Gediminas Kirkilas štai taip pirmininkaudamas Seimo posėdžiui sukėlė opozicijos įtarimų, ar yra blaivus. Šie tiesiai šviesiai pareikalavo jį palikti šią kėdę ir pasitikrinti blaivumą.

„Jūs taip susijaudinęs ir nerišliai kalbate. Keistą mimiką demonstruojate. Ar čia yra kitos priežastys, kurias sufleruoja mano kolegos medikai? Būtų gerai, jei rastumėte galimybę pasitikrinti blaivumą. Vienas kolega tai yra daręs“, – Seimo posėdyje kalbėjo Seimo narys Jurgis Razma.

„Gerbiamas pirmininke, panašu, kad jūs neišgirdote labai rimto J. Razmos kreipimosi į jus. Tėvynės sąjunga nesirengia dalyvauti posėdyje, kurį veda galimai neblaivus pirmininkas“, – sakė konservatorius Gabrielius Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Kirkilas pasitraukia į savo vietą salės gilumoje, tačiau alkoholio matuoklio vengia.

„Jūs gi matote, koks esu, ar klausimų dar turit? Pūsit? Kodėl turėčiau? Jie gali visada abejoti, tai politinis spaudimas mums. Nesiruošiu nieko sklaidyt. Aš alkoholį vartoju saikingai, kartais vartoju, bet šiandien nevartojau“, – tikino G. Kirkilas.

REKLAMA

Gavę žinią, kad Seime galimai girtas parlamentaras, štai taip prie Seimo vartų greitai pasirodo policijos pareigūnai. Juos čia iškvietė konservatorių atstovas rinkimų komisijoje Vilius Semeška. Tačiau policijos į Seimą apsauga neįleidžia. Seimo pirmininkas sako, nėra pagrindo.

Po Seimo posėdžio vakar vakare Kirkilas ilgam užsidarė savo kabinete. Tuo metu šiandien jis jau lyg niekur nieko ir vėl – posėdžių salėje. Ramūnas Karbauskis Kirkilą gina sakydamas, kad nėra matęs jo išgėrusio, tad siūlymą tikrintis blaivumą laiko įžeidimu. Valdantieji skelbiasi siekiantys Lietuvą ištraukti iš alkoholizmo liūno, didina baudas už girtavimą, tad opoziciją stebina, kai patys sau taiko švelnesnius standartus.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš priešais sėdžiu, jis pirmininkauja užsimetęs akinius. Klausykit, kas taip elgiasi pirmininkaujančio poste?“, – klausė Seimo narys Bronislovas Matelis.

„Gediminas Kirkilas nerišliai kalbėjo, sunku buvo suprasti. Įraudęs, keistos mimikos. Kolegos medikai sako, kad tai neblaivumo požymiai. Policija čia turi būti įleidžiama be kliūčių. Negalime įtarinėti, kad policija ką nors blogo gali padaryti ir nuo jos reikia saugotis“, – pasakojo J. Razma.

Pasipiktinę Kirkilo ir Seimo vadovo Pranckiečio veiksmais jaunieji konservatoriai Seimo nariams jau dalina į jų sąžinę apeliuojančius lipdukus.

Vakar neįleidę į Seimą policininkų, Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai jau tikrina ir šių jaunuolių dokumentus, ir kieno prašymu jie čia pateko. Tuo metu valdantieji darbo socialdemokratai jau skundžia tikrintis Kirkilą blaivumą raginusį Razmą Seimo etikos sargams.

Plačiau - TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų