REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas šeštadienį įteisino Šeimos kortelę, kuri daugiavaikėms šeimoms suteiks tam tikrų lengvatų bei privilegijų.

Seimas šeštadienį įteisino Šeimos kortelę, kuri daugiavaikėms šeimoms suteiks tam tikrų lengvatų bei privilegijų.

REKLAMA

Už Šeimos kortelės įstatymą balsavo 110 Seimo narių, prieš buvo vienas ir keturi susilaikė. Jis įsigalios po metų.

Šeimos kortelių turėtojai galės naudotis tam tikromis lengvatomis, paslaugomis ir privilegijomis, taip pat prekėms, renginiams taikomomis nuolaidomis, tačiau kol kas neaišku, kokios tos lengvatos ir nuolaidos būtų.

„Šeimos kortelės turėtojai galės visoje Lietuvoje naudotis lengvatomis ar galimybėmis, kurias sudarys valstybė ir verslas“, – iniciatyvą pristatė konservatorius Rimantas Jonas Dagys.

„Turėtumėm vieningai priimti įstatymą, kuris atveria tam tikrą naują kelią bendradarbiaujant su verslu, tikrai nėra kalbų apie kokias nors lengvatas ar privilegijas verslui, tai abipusiai naudingas projektas“, – sakė konservatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Jo frakcijos kolega Mykolas Majauskas laikėsi nuomonės, kad Šeimos kortelė – gera idėja, „bet priemonės abejotinos“.

„Jei mes norime iš tiesų remti šeimas, mažinkime mokesčius, skirkime paramą, tai bus konkreti parama šeimoms, o dabar – idėja gera, bet priemonės abejotinos“, – sakė M. Majauskas.

REKLAMA

Įstatyme numatyta, kad ministerijų, joms pavaldžių institucijų, savivaldybių išlaidos, susijusios su Šeimos kortelės programos įgyvendinimu, būtų finansuojamos iš biudžeto.

Prie Šeimos kortelės lengvatų galės prisidėti ne tik valstybės bei savivaldybės įstaigos: pavyzdžiui, įmonės irgi galės teikti lengvatas daugiavaikėms šeimoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų