REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Trečiadienį, birželio 27–ąją, Kauno centre esančiame daugiabutyje atlikę kratą, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai viename iš ten esančių butų aptiko daugiau nei 80 senovinių šaltųjų ir šaunamųjų ginklų.

 Trečiadienį, birželio 27–ąją, Kauno centre esančiame daugiabutyje atlikę kratą, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai viename iš ten esančių butų aptiko daugiau nei 80 senovinių šaltųjų ir šaunamųjų ginklų.

REKLAMA

Pas buto savininką muitinės kriminalistai apsilankė po to, kai patikrinus jam adresuotą pašto siuntą iš užsienio, šioje rasta pistoleto – kulkosvaidžio spyna. Pastaroji yra laikoma pagrindine A kategorijos automatinio ginklo dalimi, o leidimai įsivežti tokius ginklus civiliniams asmenims neišduodami.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl ginklų kontrabandos, kauniečiui gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Muitinės pareigūnų dėmesio kaunietis A. M. susilaukė po to, kai patikrinę jam adresuotą pašto siuntą iš Slovėnijos, muitininkai joje aptiko automatinio ginklo dalį. Kaip nustatė Lietuvos ginklų fondo ekspertai, tai sovietinio pistoleto kulkosvaidžio PPŠ – 41 arba jo modifikacijos spyna (užraktas). Pastaroji pagal Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymą yra laikoma pagrindine ginklo, priskiriamo A kategorijos automatiniams ginklams, dalimi. Tačiau leidimai įsivežti tokius ginklus civiliniams asmenims neišduodami, tad MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl ginklų kontrabandos, o trečiadienio rytą muitinės kriminalistai pasibeldė į A. M. buto duris.

REKLAMA
REKLAMA

Kratos metu įvairiose buto vietose, palėpėje buvo rasta daugybė šaltųjų, o taip pat ir šaunamųjų ginklų. Preliminariais duomenimis aptikti pistoletai kulkosvaidžiai MP34, StG44, vokiškas karabinas Mauser 98k, vokiškų, prancūziškų, šveicariškų, rusiškų, suomiškų ir kt. šalių durtuvų, durklų, peilių. Taip pat kalavijų, kardų, turkiškas jataganas ir japoniškas peilis.

REKLAMA

A. M. tvirtinimu šaunamieji ginklai deaktyvuoti. Buto šeimininkas pareigūnams taip pats sakėsi jau keliolika metų kolekcionuojantis, perkantis, parduodantis, besikeičiantis senoviniais šaltaisiais ir šaunamaisiais ginklais.

Visi sulaikyti ginklai perduoti Lietuvos teismo ekspertizės centro specialistų įvertinimui, bus tikrinamas jų įsigijimo ar galimos prekybos jais teisėtumas.

A. M. skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 3 dalį (dėl šaunamųjų ginklų gabenimo per Lietuvos Respublikos valstybės sieną nepateikiant muitinės kontrolei arba neturint leidimo). Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų