REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
Anglijos rinktinės sirgaliai (nuotr. SCANPIX)

Kiekviename pasaulio futbolo čempionate Anglijos rinktinės sirgaliai atsiduria dėmesio centre. Nėra išimtis ir šią vasarą Rusijoje vykstančios planetos pirmenybės.

57

Kiekviename pasaulio futbolo čempionate Anglijos rinktinės sirgaliai atsiduria dėmesio centre. Nėra išimtis ir šią vasarą Rusijoje vykstančios planetos pirmenybės.

REKLAMA

Tiesa, šį kartą, skirtingai nei anksčiau, atsiliepimai apie Didžiosios Britanijos atstovus yra kur kas geresni.

Prieš šio pasaulio čempionato pradžią buvo baiminamasi, jog Anglijos ir Rusijos sirgaliai perkas vieni kitiems gerkles.

Tačiau bent jau kol kas visi šie nuogąstavimai praktiškai nepasitvirtino – tarp šių dviejų skirtingų stovyklų užfiksuoti vos keli incidentai.

O Nutiko priešingai: vietiniai Rusijos gyventojai pamilo Putino žemėse dosniai pinigus leidžiančius anglus.

„Anglijos sirgalius gali atskirti iš toli, nes jie visada dėvi savo šalies atributiką ir gatvėse traukia linksmas dainas. Pamilau juos iš pirmo karto“, – prisipažino 73 metų senolė Liudmila Ivanova.

REKLAMA
REKLAMA

 

 

 

Kaliningrade rusišką girą pardavinėjanti moteris teigė dar niekada nemačiusi tokio laimingo miesto, nors čia praleidusi visą savo gyvenimą.

REKLAMA

Anglijos sirgalius ji vadina tikrais džentelmenais ir kur kas labiau išauklėtais nei yra Rusijos futbolo gerbėjai.

Prieš čempionato pradžią Rusijos policija baiminosi Anglijos sirgalių agresijos ir jų nevaldomo elgesio apsvaigus nuo alkoholio.

Tačiau net ir patys rusų pareigūnai teigia esą patenkinti britų elgesiu ir prisipažino, jog juos stebėdami sunkiai tvardo juoką.

„Gal ir sunku patikėti, tačiau apsvaigę nuo alkoholio jie tampa dar geresni. Tada jų dainas lydi kurioziški šokiai, skardus linksmas juokas ir atrodo, jog visas miestas švenčia ypatingą progą“, – atskleidė vienas Rusijos pareigūnų.

REKLAMA
REKLAMA

 

 

 

Pagyrų Rusijos atžvilgiu negaili ir Anglijos sirgaliai, kuriems čia patinka ne tik pigus alus.

Rusija yra nuostabi šalis. Negaliu patikėti tuo, ką sakau, tačiau tai yra tiesa. Vykdami čia nesitikėjome, jog viskas bus taip smagu. Miestai (Volgogradas, Žemutinis Naugardas ir Kaliningradas), kuriuose iki šiol žaidė anglai buvo išprotėjusiai nuostabūs“, – teigė 60-ies metų jubiliejų neseniai atšventęs anglas Lesas Gassonas.

Gausiomis pajėgomis į Rusiją atvykę britų sirgaliai ne tik kuria nuostabią atmosferą Rusijos gatvėse, tačiau ir sklidinai užpildo stadionus, kuriuose žaidžia jų palaikoma komanda.

 

 

 

„Mūsų čia būtų žymiai daugiau, tačiau nemaža dalis sirgalių atsisakė vykti į Rusiją po to, kai mūsų šalies valdžia įspėjo, jog čia bus labai nesaugu. Žinote ką, taip teigdami jie visiškai suklydo. Per pastarąsias pora savaičių kardinaliai pakeičiau savo nuomonę apie Rusiją, čia kur kas geriau nei galvojau“, – tikino 54 metų amžiaus anglas Glennas Jaggeris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame pasaulio futbolo čempionate gerą žaidimą demonstruojanti Anglija antradienio vakarą aštuntfinalio rungtynėse susitiks su Kolumbija.

Nuo šiol kiekviena akistata yra lemiama ir pralaimėjusi komanda bus priversta kraustytis lagaminus.

Galbūt pralaimėjimo skonį patyrę Anglijos sirgaliai vietiniams Rusijos gyventojams parodys savo kitą veidą? Pagyvensime – pamatysime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų