REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
 Aktorius S. Račkys filme suvaidino griežtą vadovą: „Rėkti ant kitų kartais yra būtina“ (nuotr. Organizatorių)

Jau rugpjūčio 3 dieną didžiuosius Lietuvos kino teatrus pasieks ilgai lauktas naujas lietuviškas filmas „Moterys meluoja geriau. Robertėlis“. Vaidmenis jame atliko žymiausių šalies aktorių desantas. Įmonės, kurioje įsidarbins žiūrovų numylėtinis Robertėlis karštakošį vadovą filme suvaidino aktorius ir režisierius Sigitas Račkys.

3

Jau rugpjūčio 3 dieną didžiuosius Lietuvos kino teatrus pasieks ilgai lauktas naujas lietuviškas filmas „Moterys meluoja geriau. Robertėlis“. Vaidmenis jame atliko žymiausių šalies aktorių desantas. Įmonės, kurioje įsidarbins žiūrovų numylėtinis Robertėlis karštakošį vadovą filme suvaidino aktorius ir režisierius Sigitas Račkys.

REKLAMA

Žinomas vyras tikina, kad nors rėkti ir filmavimo aikštelėje vaidinti gąsdinantį bosą yra išties sunki užduotis, griežčiau bendrauti su savo paties aktoriais režisuojant jam dažnai tenka ir pačiam.

Ilgametę vaidybinę ir režisūrinę patirtį tiek teatre, tiek kine turintis S. Račkys netrukus pasirodysiančiame filme atliko neeilinį vaidmenį. Nors jo personažas ir išgalvotas, vadinti teko tikrame biure – aktorius trumpam filmavimo aikštelėje tapo nekilnojamojo turto projektus vykdančios įmonės „Citus“ vadovu.

Neseniai filmo kūrėjų išplatintame ir jau kino teatruose rodomame anonse atsiskleidžia ir S. Račkio personažas – karštakošis, savo darbuotojus drausminantis garsiu rėkimu. Aktorius tikina, kad vaidinant stipriai lieti neigiamas emocijas – nelengva užduotis.

REKLAMA
REKLAMA

„Rėkti tikrai yra sunku. Tam reikia susikaupti – juk ramiai kalbėti ir žiūrėti meilės akimis į kokią moterį yra truputį lengviau. Nors suvaidinti tikrą meilę yra sunkiau, nei rėkti. Bet mes juk profesionalai, mums rėkti ant kolegų vaidinant neturi didelės reikšmės. Ką režisierius liepia, kokius uždavinius kelia, tokius ir vykdome“, - tikino S. Račkys.

REKLAMA

Režisieriaus kėdėje dažnai atsiduriantis vyras pasakojo, kad ir pats dažnai dirbdamas netenka kantrybės, todėl savo personažo motyvus puikiai supranta. „Rėkti kartais tikrai reikia, aš irgi rėkiu. Gal ne taip, kaip mano personažas, bet dažnai balsą pakeliu. Būna, taip išveda iš kantrybės, kad kito kelio nėra. Juk visokių žmonių pasaulyje yra: būna, vienam aktoriui reikia sušukti, o ant kito šaukti negalima – puls į ašaras. Reikia turėti įvairių priėjimų prie žmonių, vadovas turi pažinoti savo darbuotojus“, - sakė S. Račkys.

Filme „Moterys meluoja geriau. Robertėlis“ nekilnojamojo turto vystymo bendrovės „Citus“ vadovą suvaidinęs aktorius tikina, kad tikrasis jos direktorius Mindaugas Vanagas – visiška personažo priešingybė.

REKLAMA
REKLAMA

Filmavime dalyvavęs ir į jaukų savo biurą filmavimo grupę įsileidęs įmonės vadovas į jo vietą stojusio S. Račkio vaidmens pradžioje buvo nustebintas, tačiau dėl tokių filmo kūrėjų sprendimų neprieštaravo. Vėliau vyrai juokavo, kad taip dar geriau išryškėja realios ir filme kuriamos įmonės skirtumai. M. Vanago teigimu, „Citus“ mėgsta nestandartinius sprendimus, todėl drąsiai išbando netikėtus dalykus – dėl to sutiko dalyvauti ir šiame projekte.

„Tikrasis „Citus“ vadovas buvo malonus, jis mums davė nemažai pastabų, bet jos daugiau buvo susijusios su išvaizda – kad batai ne tie, ar marškiniai, jokių priekaištų mano vaidybai neturėjo. Bet manau, kad jis yra priešingybė šiam personažui, juk visi suprantame, kad tai yra literatūra, tikrojo vadovo niekas nebandė atkartoti. Tai yra kūrinys, o ne tikrovės atspindys“, - pasakojo S. Račkys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujasis filmas „Moterys meluoja geriau. Robertėlis“ pasakos apie visiems puikiai pažįstamo personažo nuotykius. Nekilnojamojo turto vystymo įmonėje dirbti pradėjęs Robertas galvoja, kad jo gyvenimas puikus, tačiau tuomet jis sutinka Gretą ir gyvenimas pamažu, bet užtikrintai ima verstis aukštyn kojomis. Greta – gražuolė kaip reikiant, tačiau tokio sunkaus charakterio, kad net patį velnią išvarytų iš kantrybės. Robertas visais būdais bando jos atsikratyti, tačiau kuo ilgiau su Greta bendrauja, tuo labiau supranta, kad po kandaus žodžio ir grubaus elgesio kauke slepiasi jautri ir trapi būtybė, kuri tiesiog ieško meilės ir užuovėjos savo sudaužytai širdžiai...

Vaidybinis filmas „Moterys meluoja geriau. Robertėlis“ kinuose nuo rugpjūčio 3 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų