REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Dainius Adomaitis ir Mantas Kalnietis (nuotr. asm. archyvo)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Pasaulio taurės atrankoje įsirašė penktąją pergalę, kai 79:61 sudorojo Lenkijos komandą.

11

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Pasaulio taurės atrankoje įsirašė penktąją pergalę, kai 79:61 sudorojo Lenkijos komandą.

REKLAMA

Vyriausias treneris Dainius Adomaitis prisipažino, kad prieš mačą nerimavo dėl to, kaip aikštelėje atrodys jo auklėtiniai.

„Prieš rungtynes buvo didžiausias klausimas, kaip mes atrodysime. Pradžioje jautėsi, kad buvome nervingi. Vyrai šaunuoliai. Kalbėjome, kad turime galvoti apie gynybą ir savo atsakomybes gynyboje. Kai su tuo susitvarkėme, kontroliavome rungtynes“, – sakė strategas.

– Kokie sprendimai sustygavo gynybą?

– Galbūt daugiau neturi tų situacijų, kai varžovai turi ūgio pranašumą. Manau, kad gerai kontroliavome jų greitą puolimą iki trečio ketvirčio. Kai lenkia pradėjo bėgti ir žaisti laisviau, vėl turėjome problemų. Dominavimas po krepšiu tiek puolime, tiek gynyboje buvo esminis dalykas.

– Planas buvo laužti per priekį?

– Taip, žinojome, kad jie turi problemų su aukštaūgiais, todėl ten turi skylę. Bandėme ten atakuoti. Kartais buvo gerai, kartais sprendimai nebuvo tokie geri.

REKLAMA
REKLAMA

– Kiek žaidimą pagyvino L.Lekavičius?

– Mes galime sau leisti žaisti kitokį žaidimą, kai aikštelėje yra Mantas arba kai yra Lukas. Jo agresyvumas, ypatingai puolime, buvo vienas iš tų dalykų, kurių mums vienu metu trūko.

REKLAMA

– Žaidėte tiek su didesniu, tiek su mažesniu penketuku. Kuris labiau pasiteisino?

– Stengiamės kartais prisitaikyti prie varžovo. Kartais būdavo įdomu pažiūrėti, kaip atrodys didesnis penketukas. Manau, kad neblogai išnaudojome savo persvaras ir žaidėjai gerai dalinosi kamuolius, nubausdami jų gynybą. Akcentavome, jog lenkai spausis po krepšiu ir mums reikės už tai bausti. Radome ant tritaškio žaidėjus ir tai palengvino visą žaidimą.

– Kaip sekėsi M.Kalniečiui vadovauti žaidimui?

– Gerai. Su jo vadovavimu žaidimas į vidų pasiteisino gerai, nes Mantas atvesdavo kamuolį tą vietą, kur reikia. Aišku, jaučiasi tas nelygumas formos visų žaidėjų. Stengiamės tai kažkiek išlyginti ir tai buvo didžiausias iššūkis treniruočių procese. Prieš silpnesnį varžovą tu turi atvažiuoti nusiteikęs laimėti su gynyba, o ne galvoti, jog laimėsi puolimu.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokie buvo maloniausi „X faktoriai“?

– Maloniausia buvo tai, kad žaidėjai išlaikė agresyvumą gynybą. Mes tikrai intensyviai ir agresyviai žaidėme beveik 40 minučių. Gana gerai išnaudojome savo pražangas ir tai buvo svarbiausia. Buvo daug klausimų, kaip tas agresyvumas atrodys rungtynėse.

– Po šiandienos daug klausimų lieka prieš mačą su Vengrija?

– Gerai, kad šiose rungtynėse teisėjai leido didelį kontaktą, kas mums yra tikrai naudinga. Vengrija yra disciplinuota ir gana fiziška komanda. Agresyvumas bus vienas svarbiausių dalykų.

– Kažko panašaus tikitės kaip ir šiandien?

– Tikimės to paties, bet manome, kad gynyboje jie bus agresyvesni ir fizinio kontakto bus daugiau, nes lenkai yra daugiau puolimo komanda. Jie turi daug opcijų, kartu ilgai žaidžia. Puolime žaidimas yra labai įvairiapusis. Tikrai gera komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pirmas vieta grupėje yra, bet turbūt tai mažai ką reiškia?

– Kaip ir kalbėjome su žaidėjais prieš rungtynes, mes negalime žiūrėti į lentelę, nes mums yra vienas vakaras ir vienas mačas. Kiekviena pergalė yra labai svarbi, todėl stengiamės dėl jos kautis kiekvienose rungtynėse.

– E.Bendžius buvo naudingiausias ir rezultatyviausias iki tol „langų“ žaidėjas, bet dabar gavo vos kelias minutes pasireikšti. Kaip jam sekasi susitvarkyti su tokiu pasikeitusiu vaidmeniu?

– Visi yra profesionaliai. Tas labiausiai džiugina, jog visi supranta situaciją. Mes irgi stengiamės, buvo įvairiausių planų ir žiūrime pagal situaciją. Svarbiausia yra pasiekti pergalę. Bendžius dar tikrai turės savo šansą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų