REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Jonas Valančiūnas (nuotr. FIBA)

Lietuvos krepšinio rinktinė išlieka nesuklupsi FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybose.

11

Lietuvos krepšinio rinktinė išlieka nesuklupsi FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybose.

REKLAMA

Ketvirtadienio vakarą penktą pergalę iš eilės C grupėje iškovoję Dainiaus Adomaičio auklėtiniai 79:61 įveikė Lenkijos rinktinę.

Prieš lemiamas 10 minučių lietuviai turėjo tik 6 taškų pranašumą (47:53), tačiau per likusį laiką dominavo aikštelėje ir įrodė savo pranašumą.

Tai buvo pirmas kartas šiose atrankos varžybose, kai Dainius Adomaitis galėjo verstis visais pajėgiausiais Lietuvos krepšininkais.

Anksčiau jie negalėjo padėti rinktinei dėl dalyvavimo NBA ir Eurolygos rungtynėse.

Po krepšiais dominavę lietuviai Iš baudos aikštelės pelnė 48 taškus, o lenkai – vos 20. Mūsiškiai taip pat geriau kovojo dėl kamuolių (40-32), ir kur kas taikliau metė dvitaškius (57 proc.) nei lenkai (37 proc.).

Gdanske Lietuvos rinktinę į priekį vedė Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno duetas.

D.Sabonis pelnė 17 taškų ir atkovojo 7 kamuolius. Valančiūno statistika panaši – 11 taškų ir 7 atkovoti kamuoliai.

REKLAMA
REKLAMA

Po labai ilgos pertraukos oficialiose rungtynėse žaidęs Mantas Kalnietis pelnė 4-is taškus ir atliko 9-is rezultatyvius perdavimus.

Lenkija: Mateuszas Ponitka 16 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Lukaszas Koszarekas 8, Maciejus Lampe 7.

Lietuva: Domantas Sabonis 17 (8/12 dvit., 7 atk. kam.), Adas Juškevičius 14 (4/8 trit.), Jonas Valančiūnas (7 atk. kam., 3 bl.) ir Artūras Gudaitis (4/4 dvit., 3/3 baudos) po 11, Jonas Mačiulis 8 (6 atk. kam.), Mindaugas Kuzminskas 5.

REKLAMA

Sekmadienį Dainiaus Adomaičio auklėtiniai paskutinėse C grupės rungtynėse išvykoje kovos prieš Vengriją.

Dvikovos eiga:

Pirmas kėlinys: Lenkija – Lietuva 17:14

Lietuvos rinktinės starto penkete rungtynes pradėjo Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

Aikštelės šeimininkai Lenkijos krepšininkai kiek netikėtai užtikrintai pradėjo rungtynes ir pelnė pirmuosius 7-is šios dvikovos taškus.

Lietuviams pirmuosius taškus pelnė Domantas Sabonis ir Jonas Mačiulis, tačiau lenkai nemažino apsukų ir išliko priekyje (13:6).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame kėlinyje likus žaisti tris minutes Renaldas Seibutis po pelnytų taškų nesėkmingai nusileido ant parketo ir buvo priverstas kuriam laikui palikti aikštelę.

Netrukus po šio epizodo Lukas Lekavičius atliko juvelyrinį perdavimą Jonui Valančiūnui, kuris galingu dėjimu sudrebino varžovų krepšį (17:14).

Per paskutines keturias šio ketvirčio minutes lenkams taip ir nepavyko pelnyti nė taško.

Antras kėlinys: Lenkija – Lietuva 25:36 (17:14)

Antrą kėlinį sėkmingiau pradėję lietuviai pagaliau išsiveržė į priekį. Po taiklaus Ado Juškevičiaus tritaškio D.Adomaičio auklėtiniai pirmavo 20:21.

Netrukus Lietuvos rinktinė įjungė dar aukštesnę pavarą. Antrajame kėlinyje lietuviai varžovams leido įmesti tik 8-is taškus ir prieš ilgąją pertrauką susikrovė dviženklį pranašumą (25:36).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečias kėlinys: Lenkija – Lietuva 47:53 (17:14; 8:22)

Po ilgosios pertraukos Mantas Kalnietis puikiai dirigavo ekipos žaidimui ir dalino vieną rezultatyvų perdavimą po kito.

Kapitono sukurtas progas išnaudoję lietuviai padidino persvarą iki 14-os (29:43).

Netrukus svečiai paleido vadeles ir leido lenkams priartėti (36:43). D.Adomaitis greitai sureagavo ir paprašė savo pirmosios minutės pertraukėlės šiame mače.

Pradžioje atrodė, jog lietuviai išgirdo savo trenerio pastabas, kai susigrąžino dviženklį pranašumą (41:53).

Tačiau lenkai pataikė du tritaškius iš eilės ir prieš lemiamas 10 minučių gerokai apkarpė varžovų persvarą (47:53).

REKLAMA

Ketvirtas kėlinys: Lenkija – Lietuva 61:79 (17:14; 8:22; 22:17; 14:26)

Ketvirto kėlinio pradžioje lietuviai dar kartą pabėgo į priekį.

Idealiai veikęs J.Valančiūno ir D.Sabonio duetas leido svečiams susigrąžinti apčiuopiamą pranašumą (51:64).

Gynyboje puikiai žaidę Lietuvos krepšininkai neleido ramiai kvėpuoti aikštelės šeimininkams ir artėjo prie pergalės. Likus žaisti 3 minutes jie pirmavo 56:69.

Per likusį laiką D.Adomaitis suteikė progą pasireikšti Rokui Giedraičiui ir Eimantui Bendžiui, kurie iki tol dvikovą stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Prieš rungtynes:

Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis vylėsi, jog šiame mače lietuviams pavyks išnaudoti savo stipriąsias puses.

REKLAMA

„Faktas, kad turime jėgą po krepšiu, bandysime ją išnaudoti. Pagrinde žiūrime į save, kaip išnaudoti stiprias puses ir žiūrėsime, kaip varžovai reaguos. Manau, viskas yra gerai. Tai, ką buvome suplanavome – įgyvendinome, beliko tai perkelti į aikštelę“, – prieš rungtynes kalbėjo D.Adomaitis.

Tuo metu trenerio asistentas Benas Matkevičius akcentavo, jog negalima nurašyti varžovų.

„Niekas negali ir neturi mūsų migdyti. Tai yra oficialios rungtynės. Praeitis yra praeitis. Žiūrime į ateitį, situacija yra kitokia – dabar žaidžia kitos komandos“, – žurnalistams rungtynių dieną kalbėjo Matkevičius.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, jog lenkai yra labai gerai taktiškai paruošta komanda.

Lenkija turi daugiau derinių, tai jiems, aišku, yra geriau, kada turi daugiau treniruočių, susižaidimui tai padeda, – aiškino Matkevičius. – Kita vertus, be draugiškų rungtynių mažiau pažįsti ir pats save, ir susiklausymo trūksta. Bet sąlygos daugiau ar mažiau tos pačios. Gal tai, kad jie anksčiau susibūrė bus nedidelis pranašumas. Jie kartu gyvena, treniruojasi. Visgi mūsiškiai gerai pažįsta vienas kitą ir nebus jokių netikėtumų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų