REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį klube „Gravity” įvyks ilgiausia klubo serija tituluojama „Boogaloo“ naktis, kurioje svečiuosis Lietuvoje daug metų lauktas legendinis prodiuseris ir diskžokėjus iš JAV – Freddy Fresh. "Fat Boy Slimu, apsilankiusiu Bronkse" vadinamą svečią apšildys „Boogaloo“ diskžokėjai bei renginio organizatoriai Tomas Boo ir 2Fresh.

REKLAMA
REKLAMA

Neįmanoma ir nereikėtų vienu žodžiu nusakyti beveik 200 plokštelių įvairiose kompanijose (jų pats Freddy Fresh turi tik keletą) išleidusio kūrėjo stilių. Jis varijuoja nuo techno iki hip-hopo, nuo džiazo iki breaks, o kai DJ seto metu viskas apmėtoma scratch technika, nė viena pora kojų šokių aikštelėje nelieka stovėti.

REKLAMA

Skamba reklamose bei „Pimp My Ride” laidoje

44-erių metų atlikėjo muzika skambėjo ne tik daugybėje JAV reklamų („Adidas“, „Peugeot“, „Budweiser“, „Coca Cola“) bei Holivudo filmų „Ostinas Pauersas“ bei Džekio Čeno „Smokingas“ garso takeliuose, bet ir amžiną atilsį legendinio John Peel laidoje. Jis joje grojo net du kartus. Savo kūryba Freddy Fresh taip pat prisidėjo ir prie MTV laidų „Pimp My Ride” bei „Punk'D” garso takelių. Žinoma, dar negalima pamiršti jo remiksų Grandmaster Flash, „Gus Gus”, Fat Boy Slim, Eminem bei „Freestylers”.

REKLAMA
REKLAMA

Keliautojas, bet ištikimas sutuoktinis

„Freddy Fresh medžiojau labai ilga laiką, nes jis yra iš Amerikos ir anksčiau ne itin mėgo skraidyti į Europą. Tačiau dabar jis užtikrintu balsu sako: „Apie muziką žinau jau viską, dabar tik noriu keliauti ten, kur dar nebuvau“, - pasakoja serijos šeimininkas Tomas Boo. Atrodo, Freddy tikrai pasikeitė - jau aplankyta beveik 40 šalių, o tuoj po Lietuvos jo lauks seni fanai Italijoje, Vokietijoje bei Prancūzijoje. Beje, Freddy labai gailisi, jog dėl biurokratinių kliūčių Vilniaus negalės apžiūrėti jo seksualioji kolumbietė žmona, ir dėl to vakarėlio organizatorių net prašė pasirūpinti ankstesniu jo skrydžiu namo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Knygos apie repą autorius

2004-aisiais Freddy Fresh, neatsilikdamas nuo pasaulinių tendencijų, debiutavo ir kaip rašytojas. Knygoje „Freddy Fresh Presents The Rap Records”, skirtoje apžvelgti repui tarp 1979 ir 1988-ųjų, buvo renkama ir dailinama daugiau nei 20 metų - beveik tiek pat, kiek trunka Freddy karjera. Joje surūšiuota beveik pusantro tūkstančio repo leidyklų, surinkti legendinių reperių asmeniniai muzikos topai, puikuojasi keli šimtai skrajučių, įrašų ir muzikantų fotografijų, be to, atskleidžiamos vietos, kuriose galima įsigyti retų kolekcinių repo įrašų. „Tai diskžokėjų, kolekcionierių ir repo entuziastų biblija”, - teigiama vienoje knygos recenzijų. DJ Shadow apie kolegos kūrinį kalba taip: „Nėra tokio B-Boy, kuris nerastų ko pasimokyti iš tokio pavydėtino darbo”. Pripažįstama, kad Freddy knyga - vienintelis toks šios muzikos įamžinimas.

Keistas prašymas „RyRalio“ adresu

Freddy Fresh yra ekscentriška asmenybė ir tai geriausiai įrodo šis pavyzdys, kurį savo  internetiniame dienoraštyje aprašė Karalius iš „RyRalio“: „Keisčiausias prašymas kada nors pasiekęs mane paštu atkeliavo iš JAV piliečio, visiems geriau pažįstamo Freddy Fresh pseudonimu. Ne klausimai apie Lietuvos breaks sceną, ar projektus buvo surašyti, o prašymas atsiųsti... niekad neatspėsite ką! Ogi Lietuvos telefonų knygą. Tai buvo gana senai, tais laikais internetas dar buvo šiokia tokia retenybė...”. Jau šį šeštadienį kiekvienas iš Jūsų galės paklausti, kam jam tos knygos reikėjo.

Išgirsk Freddy Fresh:
http://www.myspace.com/fredfresh

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų