REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasibaigus klubinio krepšinio sezonui prasideda ne ką mažiau, o daugeliui ir dar labiau įdomus etapas – vasaros turgus. Tiek Europoje, tiek NBA jis žada būti labai karštas.

Pasibaigus klubinio krepšinio sezonui prasideda ne ką mažiau, o daugeliui ir dar labiau įdomus etapas – vasaros turgus. Tiek Europoje, tiek NBA jis žada būti labai karštas.

REKLAMA

Pagrindiniai klausimai, kuriuos girdime ir kuriuos bando išnarplioti krepšinio gerbėjai – kur žais LeBronas Jamesas, kaip Dainiui Adomaičiui seksis treniruoti Vilniaus „Rytą“, kas laukia Luka Dončičiaus NBA. Žinoma, visus labai domina ir Kauno „Žalgirio“ veiksmai vasaros turguje, apie tai galite sužinot ČIA.

O likusius svarbius klausimus atsakymo ieškoti padės portalas tv3.lt.

LeBrono Jameso sprendimas

Visi puikiai pamena, kai LeBronas Jamesas laidoje „Decision“ tiesioginio eterio metu paskelbė, kad perkelia savo talentą į Majamį. Niekas nepamiršo ir jausmingo krepšininko laiško, kuriame grįždamas į Klvlandą žadėjo grąžinti miestui šlovę.

Koks bus trečias kartas? Karalius Jamesas ir vėl visus verčia nekantriai laukti, kur šį kartą pasuks jo karjera.

33-ejų puolėjas gali pasinaudoti galimybe pratęsti sutartį su Klivlando „Cavaliers“ dar metams ir uždirbti 35,6 milijonus JAV dolerių, bet gali to nepadaryti ir pakeisti klubą. Realus variantas ir toks, kad L.Jamesas pratęs sutartį, o tada bus iškeistas. Šiaip ar taip, jis turi apsispręsti iki šeštadienio.

REKLAMA
REKLAMA

 

Realiausiais pretendentais prisivilioti didžiausią lygos žvaigždę laikomi Los Andželo „Lakers“, Filadelfijos „76ers“ ir Hjustono „Rockets“ klubai.

REKLAMA

Minimi ir Bostono „Celtics“, Majamio „Heat“, San Antonijaus „Spurs“ bei Oklando „Golden State Warriors“ vardai, bet šie variantai yra žymiai mažiau tikėtini.

LeBronas turi kelis pagrindinius kriterijus, pagal kuriuos rinksis savo karjeros ateitį. Visų pirma tai šeimos patogumas – jam svarbi vaikų LeBrono jaunesniojo ir Bryce’o Maximuso ateitis. Antras kriterijus – galimybė laimėti žiedus. Jis svarbesnis už pirmąjį, pripažino pats LeBronas.

Šiuo metu nė viena komanda to užtikrintai pasiūlyti negali. „Cavaliers“ turėtų ir vėl kardinaliai perdaryti savo sudėtį, norėdama mesti iššūkį „Warriors“ žvaigždynui. „76ers“ turi potencialo, bet yra jauna ir pagrindiniai jos vedliai visai neseniai turėjo labai rimtų sveikatos problemų, nuo kurių nėra apsaugoti ir ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

„Lakers“ šiuo metu apskritai turi tik daug jaunų žaidėjų ir krūvą laisvų pinigų. Jie neslepia siekio prisivilioti dvi ryškiausias NBA žvaigždes. Viena jų turėtų tapti LeBronas, kita Paulas George’as arba Kawhi Leonardas.

P.George’as yra aktyviai viliojamas „Lakers“ vadovų ir greičiausiai nepratęs sutarties su Oklahomos „Thunder“.

 

K.Leonardas „Spurs“ vadovams pareiškė norintis palikti ekipą ir keltis į Los Andželą, bet San Antonijaus klubas siekia atgaivinti santykius su savo lyderiu. Jeigu to padaryti nepavyktų, „Spurs“ į „Lakers“ žiūrėtų kaip į paskutinį variantą, kur norėtų išsiųsti puolėją. Vis tik „Lakers“ labai aktyviai siekia mainų, nes gavę K.Leonardą realu, kad gautų ir LeBroną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lakers“ variantas skamba įtikinamai ir dėl to, kad L.Jamesas Los Andžele turi kelis namus, ten geras klimatas ir puikios galimybės tobulėti vaikams. Tačiau ar jie sugebės suburti komandą, kuri suteiktų L.Jamesui realias galimybes kovoti dėl titulo? Juk Vakarų konferencija yra žymiai konkurencingesnė už Rytų ir norint vien patekti į finalą „Warriors“ vyrukus teks nuversti kelyje jo link.

 

Dar vienas realus scenarijus – persikėlimas į „Rockets“. Jameso Hardeno ir Chriso Paulo kompanija jau šiais metais buvo arti to, jog eliminuotų „Warriors“ Vakarų konferencijos finale. Trūko nedaug, bet pritrūko.

Atviras klausimas – ar prisivliojus L.Jamesą „Rockets“ sugebėtų suklijuoti aplink juos tinkamus vyrukus?

REKLAMA

L.Jameso, J.Hardeno ir Ch.Paulo trijulės atlygiai surytų beveik visą algų kepurę. Tokiu atveju liktų labai mažai šansų išlaikyti centrą Clintą Capelą, kuris buvo vienas iš „Rockets“ sėkmės garantų praėjusiame sezone.

Reikėtų ieškoti pigių alternatyvų ir padėjėjų trims žvaigždėms. O ir Ch.Paulo sveikata niekada nebuvo geležinė. Daug rungtynių įžaidėjas praleido ir praėjusiame sezone. Jam iškritus „raketos“ dažnai neužsikurdavo ir nebūdavo tokia baisi jėga.

Tad L.Jamesas turės priimti labai gerai pasvertą sprendimą. Tikimasi, kad jį pasaulis išgirs liepos 4-ąją. Tą jis turėtų padaryti per naują „Instagram TV“ platformą arba po filmo „Kosminis krepšinis 2“ anonso.

REKLAMA

Ar broliai Lavrinovičiai baigs karjerą?

38-erių sulaukę broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičius šią vasarą spręs klausimą, kuris jiems kyla jau gerus trejus metus. Baigti karjerą ar dar pažaisti?

Abu jie sužaidę solidžius ir svarbiausia sveikus sezonus Panevėžio „Lietkabelyje“. Broliai išvengė traumų ir Lietuvos krepšinio lygoje fiksavo panašią statistiką. Kšištofas pelnė po 9,7 taško ir sugriebė 3,7 kamuolio, o Darjušo skaičiai šiose kategorijose – 9 ir 4,4.

Tad broliai, nepaisant vis silpnėjančios gynybos, dar turi ką pasiūlyti komandoms. Ir tai ne tik skaičiai, bet ir patirtis bei mikroklimato klijavimas.

 

„Lietkabelis“ turi daug vidinių problemų, tad klausimas ar galės trečius metus iš eilės pasiūlyti broliams žaidimą kartu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Lavrinovičius bendraudamas su tv3.lt teigė, kad sprendimą priims per artimiausias savaites, o širdis dar sako žaisti.

Jis neatmetė galimybės, kad nežais su broliu vienoje komandoje ir apskritai, vienas jų gali baigti karjerą, o kitas ne.

Vis tik dar metus jie tikrai gali žaisti ir jeigu sulauks tinkamo pasiūlymo, juo pasinaudos. Karjerą broliai baigs nebent tuo atveju, jeigu gauti pasiūlymai jų netenkins.

Kiek rinktinės žaidėjų pamatysime Vilniaus „Ryte“?

Dainiaus Adomaičio atėjimas į Vilniaus „Rytą“ buvo skandalingas ir negražus Rimo Kurtinaičio atžvilgiu, bet Lietuvos rinktinės treneris turi daugiau galvos skausmų.

Dabar jo laukia dvejos rungtynės pasaulio čempionato atrankoje, o vėliau reikės dėlioti „Ryto“ sudėtį, kurioje, spėjama, turėtų nutūpti ir vienas kitas per atrankas į nacionalinę ekipą kviestas žaidėjas.

REKLAMA

Tokį norą treneris išreiškė ir bendraudamas su portalu „24sek.lt“.

„Taip, truputį būtų lengviau. Būtų galima kažką pritaikyti ir klube, ir rinktinėje. Bet legionierių skaičius priklausys nuo to, kaip pavyks prisivilioti Lietuvos krepšininkus. Lietuvos žaidėjai mums yra prioritetas, jau turime kandidatų sąrašus ir juos pildome, bet reikės žiūrėti, kokia bus situacija“, – sakė D.Adomaitis.

 

Garsiausiai kalbama apie Eimantą Bendžių, Saulių Kulvietį ir Edgarą Želionį. Visi jie buvo atsidūrę bent išplėstiniuose rinktinės sąrašuose, varžantis pasaulio pirmenybių atrankoje.

Tiesa, tv3.lt šaltinių duomenimis labiausiai „Rytas“ sieks E.Bendžiaus parašo, bet jis pats pirmiausiai lauks pasiūlymų iš Ispanijos aukščiausios lygos klubų.

REKLAMA

Aišku, kad vilniečių gretose tikrai liks į rinktinę kvietimo sulaukę Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius, Rokas Giedraitis ir Martynas Echodas.

Kaip NBA seksis Europos fenomenui Luka Dončičiui?

Luka Dončičius prieš savaitę trečiu numeriu išgirdo savo pavardę NBA naujokų biržoje. Tiesa, Slovėnijos vunderkindas žais ne Atlantos „Hawks“, kuri jį pasirinko, bet Dalaso „Mavericks“ gretose.

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose geriausiai besijaučiantis 19-metis į NBA vyksta kaip vienas didžiausių visų laikų Europos krepšinio talentų. Tai, ką jis spėjo pasiekti būdamas Europoje verčia laukti didingų jo rezultatų ir stipriausioje planetos lygoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Madrido „Real“ komandoje jis trejus metus žaidė su vyrais ir tapo Eurolygos ir Ispanijos čempionu, naudingiausiu Eurolygos ir ispanų ACB lygos žaidėju, susižėrė krūvą kitų asmeninių prizų, su Slovėnijos rinktine tapo Europos čempionu.

Įspūdinga. JAV specialistai išsskiria jo kamuolio valdymą, intelektą, įžaidėjo įgūdžius, tačiau jaudinasi dėl atletiškumo trūkumo, kuris gali tapti rimta problema NBA pasaulyje.

 

Vis tik pliusų daugiau nei minusų ir niekas negali paslėpti akivaizdžių faktų, bylojančių apie sunkiai aprėpiamą L.Dončičiaus talentą ir galimybes.

Pagrindiniai konkurentai dėl žaidimo laiko „Mavericks“ komandoje bus Dennisas Smithas Jr., Wesley Matthewsas, Sethas Curry ir J.J.Barea.

REKLAMA

Vis tik neabejojama, jog treneris Rickas Carlisle’as starto penkete naudos D.Smithą Jr. ir L.Dončičių.

Du jauni vyrukai, kurie, tikimasi, ateityje ves Dalasą į pergales. L.Dončičius „Mavericks“ komandoje ras turbūt patį geriausią mokytoją, kokį tik galėjo. Vokietijos superžvaigždė Dirkas Nowitzki kitais metais greičiausiai sužais paskutinį sezoną NBA ir lyderio deglą perduos slovėnui.

Net neverta abejoti, kad L.Dončičiui NBA viskas bus gerai. Tačiau JAV specialistai nesutaria ar jis bus tas žaidėjas, kuris kaip D.Nowitzki ves komandą į viršūnę, ar bus pagalbininkas, primenantis argentinietį Manu Ginobili.

Ar Artūras Gudaitis pravers NBA duris?

Artūras Gudaitis yra susiejęs ateitį su Milano „AX Armani“, tačiau sutartyje numatyta, kad centras gali išvykti į NBA. Būtent to jis ir sieks, vos tik sužaidęs pasaulio čempionato atrankoje su Lietuvos rinktine.

REKLAMA

25-erių vidurio puolėjas turi Klivlando „Cavaliers“, kuriai priklauso teisės į lietuvį, kvietimą ir juo pasinaudos. Liepos mėnesį JAV jis privačiai demonstruos savo sugebėjimus ir bandys gauti vietą NBA vicečempionų sudėtyje.

Tai neatrodo, kaip visiška neįtikėtina utopija ir daug ką gali lemti L.Jameso sprendimas. Jeigu jis paliks „Cavaliers“, komanda nežada visiško persitvarkymo, bet sudėtis keisis.

 

Tikrų penktųjų numerių „Cavs“ sudėtyje turi tik tris – blankų Tristaną Thompsoną ir nerungtyniaujančius veteraną Kendricką Perkinsą bei 21-erių Ante Zizičių.

Centro pozicijoje dažnai žaidžia Kevinas Love’as bei Larry Nance’as Jr.

Tad konkurencija kol kas tikrai nėra didelė ar neįveikiama ir gauti antro-trečio ekipos centro vietą sudėtyje visiškai tikėtina. Žinoma, tam reikės įrodyti savo potencialą „Cavaliers“ vadovams.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį sezoną Eurolygoje A.Gudaitis rinko po 10,3 taško ir atkovojo 6,3 kamuolio.

Tv3.lt žiniomis „Cavs“ labai aktyviai stebi A.Gudaitį ir jeigu ne šią, tai kitą vasarą yra labai tikėtina, kad centras kelsis į NBA. 

A.Gudaitis apskritai yra visų Europos grandų geidžiamas žaidėjas.

Tuo tarpu kitas lietuvis – Arnoldas Kulboka, išgirdęs savo pavardę šių metų NBA naujokų biržoje, dar bent keliems metams liks Europoje. Jis turi sutartį su Bambergo „Brose“ ir kitame sezone greičiausiai žais pagrindinėje sudėtyje. Bambergo ekipa neišsaugojo vietos Eurolygoje ir pasirinko žaidimą FIBA Čempionų lygoje, kurioje 20-metis snaiperis jau sužaidė solidų sezoną, vilkėdamas Kapo d'Orlando „SikeliArchivi“ marškinėlius.

Per vienerias rungtynes jis rinkdavo po 10,3 taško (38,6 proc. trit.) ir atkovodavo 5 kamuolius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų