REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
188
Šarūnas Jasikevičius (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgirio“ klubas trečiadienį paskelbė itin džiugią naujieną savo sirgaliams ir turbūt ne tokią džiugią visiems varžovams – Lietuvos čempionų klubą į pergales ir toliau ves Šarūnas Jasikevičius.

188

Kauno „Žalgirio“ klubas trečiadienį paskelbė itin džiugią naujieną savo sirgaliams ir turbūt ne tokią džiugią visiems varžovams – Lietuvos čempionų klubą į pergales ir toliau ves Šarūnas Jasikevičius.

REKLAMA

Treneris nepasinaudojo sutartyje numatyta galimybe keltis į kitą komandą ir trečius metus iš eilės nuo pat sezono pradžios pradės rengti „Žalgirio“ vyrus pergalėms.

„Kaune ir „Žalgiryje“ turiu pačias geriausias sąlygas tobulėti kaip treneris. Čia mano namai, mano gimtinė, su šeima čia jaučiamės gerbiami bei mylimi.

Turime nuostabią „Žalgirio“ areną, idealią infrastruktūrą, puikiai komandą palaikančius aistruolius, todėl kartu su klubo vadovybe ir treneriais tęsime pradėtus darbus ir sieksime džiuginti Lietuvos krepšinio aistruolius kovingu bei geru žaidimu“, – oficialiai klubo svetainei apie sprendimą likti Kaune kalbėjo Š.Jasikevičius.

Ištikimybę Kaunui ir „Žalgiriui“ dar kartą parodęs Šaras tv3.lt šaltinių duomenimis turėjo kelis viliojančius pasiūlymus, bet iš esmės jų net nesvarstė.

REKLAMA
REKLAMA

Jis tikrai buvo sulaukęs pasiūlymo tapti Toronto „Raptors“ komandos trenerio Nicko Nurse’o asistentu, bet jį atmetė.

Darbą jam siūlė ir ne pačius geriausius laikus išgyvenanti Tel Avivo „Maccabi“, su kuria Š.Jasikevičius dukart – 2004 ir 2005 metais tapo Eurolygos čempionu.

REKLAMA

Izraelio čempionai treneriui siūlė visišką veiksmų laisvę, kokią jis turi ir „Žalgiryje“, bet Šaras šio pasiūlymo net nesvarstė.

Nesvarstė, nepaisant to, kad „Maccabi“ gali pasiūlyti žymiai platesnę piniginę ir žaidėjų pasirinkimą.

Kodėl Š.Jasikevičius atmetė tiek „Maccabi“, tiek „Raptors“ kvietimus belieka spėlioti. Įtakos tam galėjo turėti ir tai, kad kauniečiai dar kartą pagerino finansines sutarties sąlygas. Tv3.lt žiniomis trenerio alga priartėjo prie vieno milijono eurų sumos.

Tačiau ne vien piniginis aspektas lėmė trenerio sprendimą, kadangi jis jam niekada nevaidino lemiamo vaidmens.

REKLAMA
REKLAMA

Tikėtina, kad į Izraelį jis nesikėlė dėl žydų klube tvyrančios nežinomybės. Paskelbta, kad „Maccabi“ turės dvi komandas. Pagrindinė žaistų Eurolygoje ir kalbama apie galimybę prisijungti prie Vieningosios VTB lygos, o dubleriai žaistų Izraelyje.

Tokį sprendimą „Maccabi“ priėmė dėl to, kad jų netenkina nacionalinėse pirmenybėse taikomos kvotos užsieniečiams. Tai pasak jų išderina ekipą, kuri daugiausiai remiasi amerikiečiais, o tai vėliau trukdo siekti aukštų rezultatų Eurolygoje.

Pastaruosius dvejus metus žydų ekipa net neprasibrovė į atkrintamąsias ir abu sezonus liko žemiau už „Žalgirį“.

Tuo tarpu Kanadoje Šarui ir vėl būtų tekę grįžti prie asistento darbo, kurį jau praėjo ir tapo vyriausiu treneriu. Galbūt atbaidė ir vykimas į svetimą šalį bei NBA propoguojamas krepšinis. Š.Jasikevičius niekad tiesiai ir atvirai neatsakė, ar norėtų dirbti NBA klube.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuolat buvo kalbama ir apie kitas tris komandas – Atėnų „Panathinaikos“, „Barcelona“ bei Maskvos CSKA. Tiesa, „Pao“ niekada ir nestojo į kovą dėl Šaro, nes turi dar metus galiosiančią sutartį su Xavi Pascualiu.

„Barcelona“ savo ruožtu pasirinko Svetislavą Pešičių.

Tuo tarpu CSKA nenorėjo mokėti apie du milijonus siekiančios kompensacijos graikui Dimitriui Itoudžiui, jeigu būtų jį atleidę. Tuo labiau, kad rusų pyktis dėl nesėkmės Eurolygos finalo ketverte atlėgo po triumfo Vieningoje lygoje.

Galiausiai viskas susidėliojo taip, kad likti „Žalgiryje“ Šarui buvo bene geriausias sprendimas.

Trenerio laukia labai rimtas iššūkis – bent priartėti prie to, ką pavyko pasiekti praėjusiais metais. Jeigu pergalės Karaliaus Mindaugo taurėje ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) yra savaime suprantamas uždavinys „Žalgiriui“, tai pakartoti sėkmę Eurolygoje bus labai sudėtinga.

REKLAMA

Ne tik dėl vis stiprėjančios konkurencijos, bet ir dėl to, kad „Žalgiris“ prarado ne vieną svarbų krepšininką.

Išvyko visi įžaidėjai – Kevinas Pangosas, Vasilje Micičius ir Beno Udrihas. Nežinomybė kabo ir ties puolėjų Edgaro Ulanovo bei Axelio Toupane’o pavardėmis.

Netrūko gandų ir apie galimus Brandono Davieso bei Aarono White’o sutarčių išpirkimus, tačiau jie liks Kaune. Apskritai, visos naujienos su B.Daviesu tebuvo gandai, neturėję rimto pagrindo.

Be šių krepšininkų priekinę liniją sudarys Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas, Gytis Masiulis ir Laurynas Birutis. Tiesa, 20-metis G.Masiulis gali būti paskolintas kitai komandai.

REKLAMA

Jeigu su priekine linija situacija gana aiški, gynėjų grandyje reikės ne vieno naujoko. Ekipą jau papildė Thomas Walkupas, kuris greičiausiai buvo nupirktas į V.Micičiaus vietą.

Sunkiausia užduotis bus pakeisti K.Pangosą. Tv3.lt šaltinių duomenimis į šią vietą yra ne vienas gerai žinomas kandidatas, kuris norėtų rungtyniauti Šaro treniruojamoje ekipoje.

Kauniečiai aktyviai siekia ir Luko Lekavičiaus sugrįžimo, bet šansai gauti jį minimalūs. Beveik neabejojama, kad „Panathinaikos“ nepaleis lietuvio ir jis dar bent metams liks Atėnuose.

Priešinga situacija su Mantu Kalniečiu ir Jonu Mačiuliu – jie abu bus prieinami šią vasarą, bet tv3.lt duomenimis kauniečiai kol kas neturi rimtų ketinimų juos sugrąžinti į Kauną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirį“ labiau domina galimybė išlaikyti E.Ulanovą ir prisivilioti Marių Grigonį. Kauniečiai yra užmezgę rimtą kontaktą su gynėju ir derina finansines sutarties sąlygas. Kitų kliūčių gynėjo persikėlimui iš Berlyno iš esmės nėra. Tiesa, „Žalgiris“, sėkmingų derybų atveju, ALBA klubui turės sumokėti 100-150 tūkst. eurų siekiančią išpirką.

Likusias sudėties spragas turėtų užpildyti užsieniečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų