REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio rinktinė ketvirtadienį Gdanske žais pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynes su Lenkijos komanda.

Lietuvos krepšinio rinktinė ketvirtadienį Gdanske žais pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynes su Lenkijos komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bus nenuspėjamų variantų, nes varžovų ekipa šiek tiek pasikeitė. Joje yra traumuotų žaidėjų, tad daug priklausys nuo to, kaip apsiginsime. Bus svarbu susiorientuoti, nes Lenkijos rinktinė turi labai daug derinių, yra gerai taktiškai paruošta komanda“, – analizavo Lietuvos rinktinės treneris-skautas Benas Matkevičius.

REKLAMA

Šįkart Lenkijos komandoje žais Malagos „Unicaja“ puolėjas Adamas Waczynski ir anksčiau Nacionalinėje krepšinio lygoje (NBA) rungtyniavęs Maciejus Lampe.

Pasak B. Matkevičiaus, snaiperis A. Waczynski išplės komandos puolimą, suteiks galimybių geriau žaisti du prieš du. Tą sėkmingai daro M. Lampe, galintis ir pataikyti iš toli, ir kirsti po krepšiu. Agresyviai rungtyniauja nebe pirmus metus Kauno „Žalgirį“ dominantis Mateuszas Ponitka.

REKLAMA
REKLAMA

Sėkmingas minėtų krepšininkų žaidimas gali užvesti šeimininkų sirgalius, tad Lietuvos rinktinės treneriai akcentuoja gerą rungtynių startą.

Komanda į pirmąją oficialią treniruotę rinkosi pirmadienį Kaune.

„Kasdien atrodome vis geriau. Tikimės, kad rungtynių metu pasieksime piką“, – vylėsi B. Matkevičius.

Šįkart Lietuvos rinktinės sudėtyje bus NBA ir Eurolygos žaidėjai.

„Labai smagu matyti Domantą Sabonį. Tai puiku, nes jis bus mūsų pranašumu, kuriuo turėsime pasinaudoti. Kol kas atrankoje žaidėme su gera energija bei motyvacija. Taip ir turime rungtyniauti, kai ant krūtinės Lietuvos vardas“, – kalbėjo B. Matkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai laimėjo pirmąsias ketverias C grupės rungtynes. Lenkijos rinktinė lapkritį Klaipėdoje sutriuškinta 75:55.

„Niekas negali ir neturi migdyti. Žaisime oficialias rungtynes, o ankstesni mačai yra praeitis. Žiūrime į ateitį. Dabar situacija kitokia, žaidžia visai kitos komandos“, – pirmųjų tarpusavio rungtynių nesureikšmino B. Matkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų