REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Vokietija – Pietų Korėja rungtynių akimirka (nuotr. SCANPIX)

Praėjusiame pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje triumfavę Vokietijos futbolininkai kraunasi lagaminus vos pasibaigus grupių etapo varžyboms.

43

Praėjusiame pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje triumfavę Vokietijos futbolininkai kraunasi lagaminus vos pasibaigus grupių etapo varžyboms.

REKLAMA

Joachimo Lowo auklėtiniai paskutinėse F grupės rungtynėse Kazanėje taip ir nesugebėjo nuginkluoti varžovų vartininko ir netikėtai 0:2 pralaimėjo Pietų Korėjai.

Vokietijos rinktinė pirmą kartą nuo 1938 m. nepateko į atkrintamąsias varžybas.

90-ą minutę vokiečius į nokdauną pasiuntė Young-Gwon Kim. Pradžioje arbitrai užfiksavo nuošalę, tačiau netrukus pagrindinis mačo teisėjas VAR sistemoje peržiūrėjęs pakartojimą įvartį įskaitė.

Pačioje dvikovos pabaigoje Vokietijos vartininkas Manuelis Neuris paliko ginamus vartus ir išskubėjo į puolimą padėti savo komandai.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pasinaudojęs korėjietis Heung-Min Son nesunkiai pasiuntė kamuolį į priešininkų vartus.

Kitose šios grupės rungtynėse neabejotinai geriausias šio čempionato rungtynes sužaidusi Švedijos komanda Jekaterinburgo stadione 3:0 įveikė pirmąjį pralaimėjimą Rusijoje patyrusią Meksikos ekipą.

REKLAMA

Skirtingai nei prieš tai vykusiose rungtynėse, Skandinavijos atstovai nuo pat dvikovos pradžios kūrė pavojingas atakas ir demonstravo ryžtą pelnytį įvartį.

Ir nors pirmoje mačo pusėje pasižymėti jiems nepavyko, po ilgosios pertraukos meksikiečių vartininkui Guillermo Ochoa teko tris kartus traukti kamuolį iš savo vartų.

50-ą dvikovos minutę švedas Ludwigas Augustinssonas po klaidinančio judesio atliko sėkmingą smūgį į vartus ir išvedė savo komandą į priekį.

Po praleisto įvarčio Meksikos žaidimas išsiderino, o Švedijos rinktinė toliau tęsė varžovų vartų šturmą.

REKLAMA
REKLAMA

Jų pastangos davė vaisių – 62-ą min. švedas Andreasas Granqvistas idealiai realizavo 11 m. baudinį ir padvigubino skandinavų pranašumą.

Meksikos futbolininkai dar bandė gelbėtis, tačiau visas jų viltis galutinai sugriovė į savo vartus įsimušęs šios komandos gynėjas Edsonas Alvarezas (74 min.).

Švedijos ir Meksikos rinktinių varžovai aštuntfinalyje paaiškės po šį vakarą įvyksiančių E grupės rungtynių.

Čia Brazilija susitiks su Serbija, o Šveicarija kovos prieš Kosta Riką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų