REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
tv3.lt koliažas

8-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje pagarsėjęs kanadietis Rochas Thériault buvo žmogus, turėjęs vienintelę misiją: išgelbėti save ir savo sekėjus nuo besiartinančios apokalipsės.

13

8-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje pagarsėjęs kanadietis Rochas Thériault buvo žmogus, turėjęs vienintelę misiją: išgelbėti save ir savo sekėjus nuo besiartinančios apokalipsės.

REKLAMA

Vaikystėje jis metė mokyklą ir ėmėsi gilintis į Senąjį testamentą. Kanadietis buvo įsitikinęs, kad netrukus tarp gėrio ir blogio kils karas, pasibaigsiantis pasaulio pabaiga. Todėl jis atsivertė į Septintosios dienos adventistų bažnyčią, atsisakė tabako, alkoholio, narkotikų ir nesveiko maisto, o 1977 m. ėmė burti aplink save pasekėjų būrį. Jie pasivadino Skruzdžių kalno vaikais, o pats R. Thériault pasivadino Moze.

Kultas suformavo komuną, kurioje klestėjo lygybė ir vienybė, tačiau geri laikai greitai atėjo į pabaigą, kai „Mozė“ uždraudė savo pasekėjams bendrauti su savo šeimomis, o pats ėmė gausiai gerti. Taisyklės kulto nariams vis griežtėjo, kol galiausiai aklai charizmatišku lyderiu tikėję jaunuoliai nebegalėjo bendrauti tarpusavyje, jei šalia nebuvo R. Thériault.

REKLAMA
REKLAMA

Ėmė kraustytis iš proto

Gyvenimas sektoje buvo tikras košmaras. R. Thériault šnipinėjo kulto narius, o jei kuris iš jų pasirodydavo „per mažai atsidavęs“, susilaukdavo siaubingos bausmės. Jei kuris narys pageidaudavo palikti sektą, lyderis įsiusdavo, vanodavo tą narį diržu ar plaktuku, pakabindavo ant virvės, pincetu išraudavo kiekvieną jo kūno plaukelį arba ant jo išsituštindavo.

REKLAMA

Nepaisydami jo rūstybės, kulto nariai vis tiek garbino ir šventai tikėjo R. Thériault. Kulto moterys jam pagimdė 26 vaikus, kuriuos vyras seksualiai ir fiziškai kankindavo. Galiausiai vaikų apsaugos tarnybos mažylius konfiskavo.

Įtūžęs „chirurgas“

Kai kulto lyderis išties supykdavo, jis tapdavo „chirurgu“. Savo pacientą – vieną iš kulto narių – jis pririšdavo prie stalo visiškai sąmoningą, o pats R. Thériault virtuviniais įrankiais atlikdavo „operacijas“. Dauguma kulto narių neteko savo galūnių, dantų, pirštų.

Maža to, R. Thériault versdavo savo pasekėjus patiems susilaužyti kojas kūjais, šaudyti vieniems į kitus, valgyti savo ar kitų narių išmatas, vabzdžius, žiurkes. Vaikus jis kaldavo prie medžio, o kitus vaikus versdavo mėtyti į prikaltąjį akmenis.

REKLAMA
REKLAMA

Savo žiaurumo viršūnę R. Thériault pademonstravo, kai viena jo pasekėjų ėmė skųstis pilvo skausmais. Lyderis paguldė ją ant virtuvinio stalo, trenkė jai į pilvą, gumine žarnele jai atliko alyvuogių aliejaus klizmą, prapjovė jos skrandį, išlupo dalį jos vidurių ir privertė kitą narį ją susiūti.

Tada jis moteriai į gerklę sugrūdo žarnelę ir privertė kitas moteris pūsti per ją orą. Neverta net stebėtis, kad moteris mirė kitą dieną.

Mirė nuo kalinio rankos

Kulto nariai galiausiai išsilaisvino 1989 metais, kai teisėsauga R. Thériault sulaikė, o galiausiai jį nuteisė kalėti iki gyvos galvos. 2011 m. vienas kalinių tame pačiame kalėjime sargui įdavė kruviną peilį ir pasakė „Štai, ta mėšlo krūva guli negyvas aikštelėje. Supjausčiau jį“. R. Thériault tuomet buvo 63-eji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų