REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarosiomis dienomis pasieniečiai į Lietuvą neįleido 20 žmonių, traukiniais vykusių į Karaliaučių stebėti pasaulio futbolo čempionato rungtynių.

Pastarosiomis dienomis pasieniečiai į Lietuvą neįleido 20 žmonių, traukiniais vykusių į Karaliaučių stebėti pasaulio futbolo čempionato rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sustiprintu režimu dirbančių pasieniečių vado pavaduotojas Antanas Montvydas pirmadienį pranešė, kad šeši neįleisti sirgaliai buvo Maroko piliečiai, keturi asmenys buvo iš Alžyro, trys – iš Pakistano, po du – iš Nigerijos ir Egipto.

REKLAMA

Taip pat į Lietuvą neįleista po Rusijos, Kinijos ir Indijos pilietį.

Daugelis neįleistų asmenų neturėjo Šengeno vizų arba buvo su netvarkingais, suklastotais asmens dokumentais.

„Per praėjusį savaitgalį į Lietuvą neįleidome 20 žmonių. Birželio 22–24 dienomis buvo neįleisti aštuoni, o praėjusią naktį – 12 užsieniečių“, – BNS sakė A. Montvydas.

Karaliaučiuje pirmadienį vyks rungtynės tarp Ispanijos ir Maroko rinktinių. Pastarąją naktį specialiais tranzito traukiniais Lietuvos sieną kirto apie 2 tūkst. sirgalių.

REKLAMA
REKLAMA

A. Montvydas teigė, kad konsulai dar Maskvoje traukiniuose iš anksto patikrino trečiųjų šalių piliečius ir neleido daliai jų vykti per Lietuvą.

Užsienio reikalų ministerija BNS informavo, kad tokiu būdu iš traukinių išlaipinti dar šeši užsieniečiai.

Iš viso pasieniečiai prieš čempionatą ir jo laikotarpiu į Lietuvą buvo neįleidę 14 užsieniečių, turėjusių vadinamuosius sirgalių pasus. Iki šiol Karaliaučiuje vyko dvejos futbolo rungtynės.

Pareigūnai perspėja, kad dalis sirgalių iš skurdesnių šalių gali naudotis nemokamai po Rusijos teritoriją leidžiančiais keliauti sirgalių pasais tam, kad galiausiai nelegaliai patektų į Europos Sąjungą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos pareigūnai yra sustiprinę pajėgumus ties Kenos pasienio užkarda, Kybartų pasienio kontrolės punktu ir Vilniaus geležinkelio stotimi, kur keičiamas tranzitinio traukinio lokomotyvas.

Pasaulio futbolo čempionatas vyksta vienuolikoje Rusijos miestų. Karaliaučiaus futbolo stadionas talpina apie 35 tūkst. žmonių, netoli jo įrengta ir sirgalių zona, joje gali tilpti iki 20 tūkst. aistruolių.

Ketvirtadienį Karaliaučiuje vyks paskutinės pasaulio futbolo čempionato rungtynės šiame mieste, čia susitiks Belgijos ir Anglijos rinktinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų