REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Teismas ketvirtadienį trims mėnesiams nuo pareigų nušalino korupcija įtariamą Panevėžio merą Rytį Mykolą Račkauską, BNS patvirtino prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė.

 

Merui taip pat skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Jis įtariamas dėl piktnaudžiavimo tarnyba bei prekybos poveikiu.

Panevėžio naujienų portalas „Sekundė“ rašo, kad R. M. Račkauskas kol kas nėra paleistas iš sulaikymo, jis konvojaus automobiliu išvežtas atgal į areštinę. Pasak tyrimą kontroliuojančio prokuroro, mero sulaikymas baigsis 11.18 valandą.

Prokuratūra trims mėnesiams prašo nušalinti ir prekyba poveikiu įtariamą mero patarėją Gintarę Maskoliūnienę. Šiuo metu nutarties dėl jos nušalinimo Panevėžio miesto apylinkės teismas nėra priėmęs.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įtaria, kad Panevėžio miesto savivaldybėje buvo duodami neteisėti nurodymai savivaldybės administracijos tarnautojams, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros pranešime rašoma, kad STT pareigūnams įtarimų sukėlė kai kurie Panevėžio miesto savivaldybės viešieji pirkimai, susiję su projektavimu, dokumentacijos rengimu.

REKLAMA

Įtariama, kad kai kurioms įmonėms galimai buvo žadama paveikti Panevėžio miesto savivaldybės administracijos tarnautojus, jog šie ateityje priimtų palankius sprendimus dėl tų įmonių dalyvavimo ir laimėjimo savivaldybės organizuojamuose viešųjų pirkimų konkursuose ar dėl jau sudarytų sutarčių vykdymo.

BNS žiniomis, STT pareigūnų akiratyje atsidūrė viešieji pirkimai, susiję su Aukštaitijos sporto komplekse planuojamu 50-ies metro plaukimo baseinu, taip pat požeminių konteinerių bei savivaldybės rinkodaros programos „Atsinaujinantis Panevėžys“ konkursai.

Anot STT, ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad už pažadėtą palankių sprendimų priėmimą galimai buvo atsilyginta ir kyšiais – paslaugomis.

Įtarimai tyrime iš viso pareikšti šešiems asmenims.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų