REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį į Vilniaus gatves išeisiantys gatvės muzikantai visą dieną savo muzika linksmins sostinės gyventojus bei miesto svečius.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą rengiamoje "Gatvės muzikos" dienoje norą dalyvauti pareiškė daugiau nei 250 pačių įvairiausių žanrų atlikėjų. Organizatoriai tikisi, jog šeštadienį prie šventės prisijungs dar daugiau muzikos entuziastų.

REKLAMA

Nuo vidurdienio Vilniaus gatvėse, aikštėse bei skveruose praeivius linksmins ne tik mėgėjai, bet ir profesionalūs muzikantai. Moniuškos skverelyje dainuos choras "Ąžuoliukas", Užupyje muzikuos dainininkas Hokšila, o Didžiojoje gatvėje roko pasiklausyti kvies grupė "Rebelheart".

Kaip pranešė renginio organizatoriai, šventės dieną vilniečiams ir sostinės svečiams bus dalijami žemėlapiai, nurodantys muzikantų grojimo vietas. Praeiviai patikusius muzikantus galės paskatinti mesdami pinigus į specialias, šventei skirtas skrybėles.

REKLAMA
REKLAMA

Muzikos šventės tvarką ir drausmę palaikyti padės apie šimtas "Gatvės muzikos" dienos savanorių.

Finaliniu renginio akordu taps visų šventėje dalyvavusių muzikantų susibūrimas prie Sereikiškių parko vartų. Apie pusvalandį muzikantai visais turimais instrumentais kels triukšmą, kuris nutrūks 22 val., kuomet mieste prasidės ramybės metas.

Gatvės muzika šeštadienį skambės ne tik sostinėje, bet ir Kaune, Šilalėje, Klaipėdoje, Lazdijuose, Alytuje, Šiauliuose, Panevėžyje.

"Gatvės muzikos" diena yra pirmasis, įžanginis programos "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" renginys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų