REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Petražolė (nuotr. 123rf.com)

 Visa, kas gyva, yra kupina gyvybės jėgos arba energijos, kuriai būdingas ypatingas virpesys, galia. Augalai, kaip ir kiekvienas iš mūsų, skleidžia tam tikrą energiją – vieni tinka apsaugai, kiti meilei stiprinti…

15

 Visa, kas gyva, yra kupina gyvybės jėgos arba energijos, kuriai būdingas ypatingas virpesys, galia. Augalai, kaip ir kiekvienas iš mūsų, skleidžia tam tikrą energiją – vieni tinka apsaugai, kiti meilei stiprinti…

REKLAMA

Pasitelkdami žinias apie gerai mums pažįstamų augalų savybes, pridėję savo asmeninių galių, galime sustiprinti savo pačių ir augalų energiją – tai ir yra augalų magija. Arba gamtos galia, menas, dar neišaiškintas mokslo.

Levandos

Levandos (Lavandulassp) siejamos su Merkurijaus planeta ir oro stichija. Šie gležni, kvapūs daugiamečiai krūmai simbolizuoja apsivalymą ir ramybę.

Tūkstantmečius levandos buvo naudojamos magijai. Graikai ir romėnai jas naudojo kaip vonios kvapiklį. Šie augalai buvo populiarūs ir karalienės Elžbietos I laikais –jie naudoti baltiniams kvepinti ir muilo bei kvepalų gamyboje. Levandų eterinis aliejus turi antiseptinių savybių, visais laikais buvo naudojamas įdrėskimams, įkandimams bei žaizdoms gydyti.

REKLAMA
REKLAMA

Auginamos sode, levandos atneša sėkmę. Jos tinka apsivalymams, teikia apsaugą, gerina miego kokybę. Šių augalų kvapas gali palengvinti galvos skausmus, padeda atsipalaiduoti. Levandos buvo barstomos namuose, mat atbaido muses ir naikina nemalonius kvapus.

REKLAMA

Jei auginate levandas, pastebėjote – jos mėgsta saulėtą vietą ir nebijo sausros.

Levandų maišelis

Norint mėgautis levandų teikiamais privalumais, verta pasisiūti maišelį, į kurį būtų galima prikišti džiovintų šių augalų žiedų. Tokiam maišeliui ypač tinka organza, mat per šį audinį ne tik sklis aromatas, bet ir bus matyti levandų žiedai.

Violetinė spalva – veiksminga magiška spalva. Maišelis su levandomis gali tapti miela dovana brangiam žmogui arba netgi sau pačiam.

Jį galima naudoti tradiciškai, kaip kvepalus, ir laikyti komodos ar spintos stalčiuose, kad drabužiai švelniai kvepėtų. Levandų žiedų prikištą maišelį reikėtų tvirtai užrišti ir prieš dovanojant brangiam žmogui užburti šiais apsaugą skatinančiais žodžiais:

REKLAMA
REKLAMA

Šiame violetiniame maišelyje paprastas talismanas glūdi. Tegu tavo dienos būna kupinos džiaugsmo, meilės, kurie niekada neišblės.

Petražolė

Petražolės (Parsleycrispum) visais laikais buvo ir yra populiarūs prieskoniniai augalai, kuriuose gausu vitaminų ir mineralų. Jos laikomos natūraliu burnos gaivikliu, o švieži jų lapeliai suteikia sodresnio skonio ir puikią spalvą daugeliui patiekalų.

Petražolės siejamos su Merkurijaus planeta, oro stichija ir požemių karalystės valdove, graikų deive Persefone, o magiška jų prasmė – garbė, sveikata, meilė ir mirtis.

Senovės graikai šiuos augalus naudojo visomis ypatingomis progomis – nuo vestuvių iki laidotuvių. Puotų metu svečiai puošdavosi petražolių girliandomis ir vainikais apetitui sužadinti, taip pat tikėta, kad šie augalai sukuria ramybės bei atsipalaidavimo kupiną atmosferą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Petražolės vazonėlyje

Išsirinkite sveiką petražolę su šaknelėmis ir persodinkite į vazonėlį, pridėtą derlingo dirvožemiio. Pasistatykite virtuvėje saulėtoje vietoje ir neužmirškite gausiai laistyti, kad augalas vešėtų. Petražolė padės kiekvienam namuose susikurti palankią atmosferą.

Mintimis galite paprašyti šio augalo suteikti santarvės ir ramybės namams, apsaugoti nuo visa pikta.

Česnakai

Česnakai (Alliumsativum) siejami su Marso planeta ir ugnies stichija. Šie Hekatės augalai dažnai būdavo paliekami kryžkelėse kaip auka deivei. Taip pat česnakai siejami su Dievu Marsu. Romėnų kariai jų valgydavo, kad jaustųsi drąsesni ir stipresni. Angliškas česnako pavadinimas „garlic“ kilęs iš žodžių „gar“ (liet. ietis) ir „leac“, reiškiančio vazoninį augalą.

REKLAMA

Česnakuose gausu geležies, vitaminų, šie augalai yra natūralus antiseptikas. Seniau žmonės nešiodavosi česnako skiltelę kaip amuletą, kad apsisaugotų nuo nelaimių.

Dar šie augalai buvo naudojami nuo vampyrų ir kerų apsiginti, o jūreiviams – nuo nelaimių jūroje apsisaugoti. Kai kur česnakai laikyti afrodiziaku – manyta, kad jie sustiprina vyrų lytinį potraukį.

Nuo seniausių laikų česnakai naudojami virtuvėje. Tai puikūs prieskoniai, kurie verdami įgauna švelnų, saldoką skonį. Supintą česnakų kasą dažna šeimininkė laiko pasikabinusi virtuvėje. Tai daroma toli gražu ne dėl grožio, o siekiant apsaugos, kad šeima sulauktų gerovės, gražiai tarpusavyje sutartų.

Virš slenksčio pakabinta česnakų pynė apsaugo nuo neigiamos energijos, sugeria blogį, atgraso pagiežingus žmones, energinius vampyrus ir klaidžiojančias dvaseles. Apsaugai vieną česnakų kasą patartina pasikabinti ir virtuvėje – namų širdyje.

Parengė Ina Laumenytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų