REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
119
Žudikų žiaurumui nebuvo ribų (nuotr. 123rf.com)

Viename teisme - Šiaulių apygardos - prieš 15 metų vienas po kito teisti du jauni žmogžudžiai (kiekvienas jų nužudęs po du žmones). Antanas Norvaišas (tuomet 23 m.) pernykštės vasaros naktį pasmaugė bei papjovė dvi jam nepanorusias atsiduoti jaunutes merginas.

119

Viename teisme - Šiaulių apygardos - prieš 15 metų vienas po kito teisti du jauni žmogžudžiai (kiekvienas jų nužudęs po du žmones). Antanas Norvaišas (tuomet 23 m.) pernykštės vasaros naktį pasmaugė bei papjovė dvi jam nepanorusias atsiduoti jaunutes merginas.

REKLAMA

Kitas banditas - Audrius Grigaitis - atėmė gyvybę močiutės kaimynui, po to Radviliškyje apiplėšė ir itin žiauriai nukankino pensininkę. A. Norvaiša prieš kelias dienas nuteistas kalėti iki gyvos galvos, tuo tarpu žiaurusis A. Grigaitis už vieną žmogžudystę nuteistas kalėti 18 metų, o už antrąją - net sunku patikėti! - teismas banditui praktiškai dovanojo!

Šių žiaurių nusikaltėlių įvykdytus nusikaltimus išsamiai aprašė kriminalinių naujienų laikraščio „Akistata“ žurnalistai.

REKLAMA
REKLAMA

Elgėsi kaip beprotis

Šiaulietis Antanas Norvaišas augo motinos lepinamas. Vos baigęs 7 klases mokslus metė, atsisėdo motinai ant sprando, nei kur mokėsi, nei dirbo. Antanas visai negali gerti - apsvaigęs absoliučiai praranda protą, mušasi, švaistosi peiliu, grasina nužudyti.

REKLAMA

Dėl to A. Norvaišas yra turėjęs problemų, tačiau taurelės niekada neatsisakydavo, o prisisprogęs krėtė dar šiurpesnius dalykėlius. Pernai jis girtas peiliu sužalojo savo draugą. Geroji mamytė nutarė sūnelį ištraukti iš kalėjimo ir kaltę prisiėmė pati, nes žinojo, kad ji, turinti psichikos problemų, nebus nuteista.

Planas pavyko, tačiau nuo kolonijos išgelbėtas Antanas protingesnis netapo nė per nago juodymą. Netrukus A. Norvaišas su metais jaunesniu draugu Osvaldu Šukiu apvogė statybininkų vagonėlį ir pernai rugpjūtį abu Šiauliuose buvo teisiami. Prieš pat nuosprendį, 2001-ųjų rugpjūčio 14-ąją, vyrai nutarė nervus nuraminti išgertuvėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Antanas su Osvaldu pasikvietė pažįstamas netoliese gyvenusias moksleives Egitą G. (15 m.) bei Jūratę N. (16 m.). Paryčiais pamatęs, jog Antanas persigėrė, vėl tampa agresyvus, Osvaldas paprasčiausiai pabėgo. Merginos irgi išsiruošė namo, kad ir kaip Antanas jas kalbino pasilikti nakvoti.

A. Norvaišas pasisiūlė merginas palydėti, tačiau netoli sodų bendrijos „Pušelė“ trijulė susipyko. Merginos pareikalavo Antano liautis kabinėtis, pagrasino. Įnirtęs vyras Egitai taip spyrė į galvą, kad mergina apsvaigusi nugriuvo. Tada įnirtėlis Jūratę už plaukų nutempė į miškelį ir parklupdęs megztiniu bei liemenėle pririšo prie medžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grįžęs nuplėšė nuo gulinčios Egitos drabužius, o kai mergina pabandė priešintis, pasmaugė. Grįžęs į mišką siaubūnas surištą Jūratę apsvaigino (smogė buteliu per galvą), po to šuke beveik visai nupjovė nelaimingajai galvą.

Tiek melavo, kad net pats patikėjo

Jau kitą dieną suimtas žudikas viską prisipažino, parodė, kur ir kaip žudė merginas. Kadangi protingesnis O. Šukys nusikaltime nedalyvavo, jis tebuvo nuteistas už vagystę ir, iki įsigalios nuosprendis, paleistas.

Tuo metu iš kolonijos grįžo nužudytos J. Navickaitės brolis Kęstutis, kuris ėmėsi daryti savo teismą. Pernai spalį K. Navickas su draugu įsiveržė į O. Šukio tėvų namus. Malkas pjovusiam Osvaldui buvo leista suprasti, jog kolonijoje jo laukia neišvengiama mirtis. Kliuvo net vaikino motinai - ji neteko vieno danties. Nors K. Navickas savo kaltės nepripažįsta, už savivalę neseniai buvo nuteistas kalėti pusantrų metų. O. Šukys labai išsigando, ėmė slapstytis, galop 2002 metų spalį pasikorė.

REKLAMA

Sužinojęs apie draugo mirtį A. Norvaišas persigalvojo, ėmė neigti žudęs merginas, kaltę versti mirusiajam. Antanas tiek įsijautė į vaidmenį, jog tardamas paskutinįjį žodį padėkojo savo advokatei, užmiršdamas atsiprašyti merginų artimųjų. Teismas A. Norvaišą nuteisė kalėti iki gyvos galvos. Tai išgirdusio žmogžudžio akyse pasirodė ašaros, jis taip sutriko, kad buvo net trumpam liovęsis žiaumoti kramtomąją gumą.

Liko nenubaustas

Visai kitaip teismas įvertino Audriaus Grigaičio (23 m.) kruviną siautėjimą. 1998-ųjų vasario 16-ąją Audrius viešėjo ir girtavo pas močiutę, gyvenančią Radviliškyje.

REKLAMA

Užsukusi pasibėdojo močiutės kaimynė - virš jos kambarį turintis Nikolajus S. esą butą apliejęs vandeniu. Girtas A. Grigaitis pasišovė nenaudėlį pamokyti.

Užlipęs pas Nikolajų Audrius jį pamokė - smogė net 41 smūgį. Nikolajui lyg sausainiai sutrupėjo visi šonkauliai, po kelių minučių sumuštasis mirė. Tąkart žudikui pavyko pabėgti, moterys jo neišdavė, tad kelerius metus liko nesuimtas.

Vaidino „kietus“

2002-siais A. Grigaitis vėl susiruošė žudyti. Spalio 29-ąją jis su sėbru Antanu Ambložėjum (27 m.) Šiauliuose prisigėrė, nuvažiavo į Radviliškį ir Darbininkų gatvėje pasibeldė į 78 metų pensininkės Kazės R. namelio duris. A. Ambložėjus buvo gyvenęs Kazės kaimynystėje ir gerai žinojo, kad ši senutė tvarkinga, taupi ir vieniša.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, tomis dienomis Antanas Kazę matė banke, tad teisingai nutarė, jog moteriškė turės pinigų. Į namą abu įėjo prisistatę policijos pareigūnais. Po to ilgai nedelsė, pensininkę surišo ir ėmė mušti. Išsigandusi auka prisipažino pinigus laikanti miegamojo spintelėje ir maldavo nenužudyti.

Spintelėje radę 800 litų, išgamos moteriškę spardė, ant jos šokinėjo, tol taburete daužė galvą, kol nelaimingoji mirė. Išsinešdindami banditai dar pričiupo degtinės, cigarečių, maisto, trankėsi taksi, lėbavo restoranuose. Tos pačios dienos vakarą jie abu lyg paskutiniai kvailiai Šeduvoje užpuolė praeivį.

Policininkai operatyviai pasirodė nusikaltimo vietoje ir sulaikė neblaivų A. Grigaitį, nuo pareigūnų besislepiantį statinėje. Audriaus kišenėse rasta Kazės daiktų, tad žmogžudžiui beliko viską papasakoti. A. Ambložėjus suimtas girtaujantis pas draugus netoli Šeduvos.

REKLAMA

Teisiami Šiaulių apygardos teisme žmogžudžiai elgėsi agresyviai, teisėjams mėtė replikas. A. Grigaitis bandė įspirti vieno laikraščio fotografui. A. Ambložėjus nuteistas kalėti 17, A. Grigaitis - 15 metų.

Tik po šio teismo buvo atskleista, kad A. Grigaitis 1998-aisiais nužudė Nikolajų S., tad neseniai jis buvo teisiamas už šio žmogaus atimtą gyvybę. Šįkart A. Grigaitis elgėsi santūriai, teismo suole nuščiuvęs dairėsi ir nebesivaipė, nes už dvi žmogžudystes dažniausiai nuteisiama kalėti iki mirties.

Be reikalo kraugerys baiminosi - teismas kažkodėl buvo gailestingas. Nors už Nikolajaus S. gyvybę A. Grigaičiui irgi paskirta reali bausmė, tačiau abi bausmes apjungus „apėmimo būdu“, galutinis įvertinimas už dvi ciniškiausias žmogžudystes - 18 metų griežtojo režimo kolonijoje. Tai išgirdęs A. Grigaitis tik šyptelėjo ir ramiai leidosi policininkų išvedamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų