REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujas gegužės mėn. „Bravissimo“ savo skaitytojams siūlo pažintį su pirmąja lietuviška Brunhilda – dainininke Nomeda Kazlauskaite-Kazlaus, susitikimą su šių metų Jurgio Žalkausko premijos laureate, balerina Rūta Kudžmaite, pasakojimus apie J. Smorigino baleto „Idiotas“ pagrindinio vaidmens atlikėją Igorį Zaripovą (H. Šabasevičius „Biografija – baleto scenoje“) ir apie legendinį XX a. choreografą, šįmet švenčiantį 80-metį, Maurice‘ą Bejart‘ą (J. Terleckaitė „Viskas yra gyvenimas“).

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviškos moderniosios muzikos legenda – Jeronimas Kačinskas – 100-mečio proga nusipelnė įdėmesnio žvilgsnio į jo nuopelnus operos žanrui (O. Narbutienė „J. Kačinskas ir opera“), o nuo plačių istorijos vandenų į nūdienos aktualijas nukels muzikologės Živilės Ramoškaitės ir teatrologės Rasos Vasinauskaitės pokalbis apie R. Wagnerio operos „Valkirija“ pastatymą „Valkirija: Eimunto Nekrošiaus leitmotyvai“, kuriame teatro kritikės neakivaizdžiai polemizuoja su jau pasirodžiusiais spektaklio vertinimais.

REKLAMA

Modernaus ir klasikinio šokio kolektyvas „Polėkis“, jau 40 metų, pasak J. Terleckaitės, tiekia grakščias „liepaites“ kasdienybei ir medžiagą M. K. Čiurlionio menų mokyklos Baleto skyriui; „Bravissimo“ spausdina pokalbį su ansamblio įkūrėja ir vadove Elena Juodišiene. Naujausią Kauno valstybinio muzikinio teatro premjerą, C. Porterio miuziklą „Bučiuok mane, Keit“ vertina E. Žakienė. Rubrikoje „Vadybos labirintai“ publikuojamas Agnės Gasparavičienės straipsnis „Kas yra koprodukcija?“, o gausias „Apžvalgas“ šį kartą puošia garsaus prancūzų ekonomisto ir publicisto Jacques‘o Attali pamąstymai apie operos žanrą „Kas esate – muziejaus saugotojai ar ateities skelbėjai?“, tai ištrauka iš jo skaityto pranešimo vasarį Paryžiuje vykusioje Europos operos dienų konferencijoje.

„Bravissimo“ platinamas Lietuvos spaudos kioskuose, Vilniaus ir Kauno knygynuose, LNOBT kasose. Žurnalą galima prenumeruoti, daugiau informacijos www.opera.lt.

„Bravissimo“ informacija

Viršelyje: Igoris ZaripovasKunigaikštis Myškinas J. Smorigino balete „Idiotas“. M. Raškovskio nuotrauka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų