REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Po pasibaigusių karinių pratybų, Lietuvos kariuomenė įspėja žmones (TV3 koliažas) (nuotr. skaitytojo)

Penktadienį baigėsi didžiausios Lietuvos istorijoje karinės pratybos „Perkūno Griausmas 2018“. Dvi savaites Lietuvos miestuose ir poligonuose vykusiuose mokymuose iš viso dalyvavo per 9 tūkst. karių.

32

Penktadienį baigėsi didžiausios Lietuvos istorijoje karinės pratybos „Perkūno Griausmas 2018“. Dvi savaites Lietuvos miestuose ir poligonuose vykusiuose mokymuose iš viso dalyvavo per 9 tūkst. karių.

Po karinių pratybų, Lietuvos kariuomenė išplatino pranešimus Lietuvos gyventojams apie vėl suintensyvėsiantį karinių transporto priemonių eismą šalies keliuose. Portalo tv3.lt skaitytoja taip pat pasidalijo žinutės nuotrauka, kurios sulaukė. 

Pastarąsias dvi savaites didžioji dauguma Lietuvos kariuomenės vienetų, talkinant šalies ginkluotosioms pajėgoms priklausančioms institucijoms – Policijos departamentui, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui, Viešojo saugumo tarnybai, Valstybės sienos apsaugos tarnybai, Vadovybės apsaugos departamentui ir kitoms organizacijoms bei NATO sąjungininkams, drauge treniravosi ginklu ginti Lietuvos valstybės suverenitetą ir teritorinį vientisumą.

Nors kariuomenės pratybos ir baigėsi, tačiau dar kurį laiką vyks intensyvus karinės technikos judėjimas Lietuvos keliuose. Jau šį savaitgalį pratybose dalyvavusių JAV karių technikos kolonos iš Kazlų Rūdos poligono judės į Lietuvos – Lenkijos pasienį ir per Kalvarijų bei Lazdijų pasienio užkardas išvyks iš Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

Kariuomenės atstovai kartu su kitomis Lietuvos valstybinėmis institucijomis kruopščiai planuoja technikos kolonų judėjimą – siekiant kiek įmanoma sumažinti nepatogumus civiliams bus imamasi įvairių priemonių: Lietuvos teritorijoje karinės kolonos bus skaidomos į mažesnes (iki 30 transporto priemonių) kolonas, pagrindinis technikos judėjimas planuojamas tamsiu paros metu, kiekvieną karinę koloną lydės Lietuvos karo policijos automobiliai, kurie reguliuos eismą ir užtikrins saugų judėjimą.

REKLAMA

Birželio 18-21 dienomis gyventojų, planuojančių savo keliones per Lazdijų ar Kalvarijų pasienio punktus, prašoma įvertinti, kad dėl labai intensyvaus karinės technikos judėjimo kelionė gali užtrukti kiek ilgiau.

Lietuvos kariuomenės vadas dėkoja visiems šalies gyventojams, kurie pademonstravo supratimą, solidarumą ir kantrybę vardan Lietuvos saugumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų