REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Cepelinai (nuotr. facebook.com)

Ši emigracijos istorija nėra įprasta. Ji kupina netikėtumų, bet, svarbiausia, ši istorija apie žmogų, kuris atrodo savo vietą po spindinčia Maltos saule.

21

Ši emigracijos istorija nėra įprasta. Ji kupina netikėtumų, bet, svarbiausia, ši istorija apie žmogų, kuris atrodo savo vietą po spindinčia Maltos saule.

REKLAMA

52-jų metų Ritą naujienų portalo tv3.lt žurnalistui pavyko surasti visiškai netikėtai. Už akies užkliuvo Maltos lietuviams skirtas pasiūlymas „Facebook‘e“.

„Labas. Cepelinai vėl lauks ateinantį savaitgalį!“ – tiek nedaug žodžių, bet tiek jie, tiek įrašo nuotrauka akimirksniu sulaukė dėmesio.

Susisiekėme su ponia Rita ir pasidomėjome apie tradicinės lietuviškos virtuvės puoselėjimą saulėtoje Maltoje. Istorija paprasta bei jauki, tad tikimės, kad pasisemsite gerų emocijų.

Įsikūrė atsitiktinai

Rita pasakoja, kad į Maltą pakankamai netikėtomis aplinkybėmis atvyko prieš dvejus metus: „50-mečio proga dukra nupirko bilietą į vieną pusę ir taip mane čia atsivežė. Mano dukra Maltoje gyvena jau 8 metus. Studijavo magistrantūrą Maltos universitete, o po studijų taip ir pasiliko.“

REKLAMA
REKLAMA

Moteris tikina, kad iš pradžių galvojo, jog į Maltą atvyko tik pailsėti. „Tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis. Kažkur po poros mėnesių pradėjau ieškotis darbo. Taip netrukus įsidarbinau konditerijos gamykloje“, - pirmuosius naujo gyvenimo etapo mėnesius prisiminė Rita.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovė išduoda viešą paslaptį, kad, greičiausia, Maltoje užsibus ir ilgam. Priežastis daugiau nei įtikinama. Būtent Maltoje moteris sumainė žiedus su savo mylimuoju.

Aistra maisto ruošimui

Pasiteiravus dėl Maltoje gyvenantiems lietuviams siūlomų cepelinų, Rita užtikrino, jog gamina ir siūlo žmonėms ne tik šį lietuviškos virtuvės pasididžiavimą, bet ir kitus tradicinius patiekalus.

„Kol kas cepelinus, žemaičių blynus, balandėlius, šaltibarščius ir lietuviškus saldumynus gaminu namuose, bet jau abu su vyru ieškome patalpų, kuriose galėtume įkurti savo verslą. Mano vyras yra vyriausiasis šefas ir jis labai skaniai gamina“, - tikina Rita.

Moteris atskleidė, kad jos gamintus cepelinus ragavo ir maltiečiai, ir kitų tautybių –žmonės: „Jiems tikrai patiko, sakė, kad super.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų