REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Achemos“ darbuotojai tikina, kad vadovybė su jais nesiskaito ir prisidengdami blogais įmonės rezultatais blogina sąlygas darbuotojams. Dėl šių priežasčių, jie nusprendė piketuoti.

„Achemos“ darbuotojai tikina, kad vadovybė su jais nesiskaito ir prisidengdami blogais įmonės rezultatais blogina sąlygas darbuotojams. Dėl šių priežasčių, jie nusprendė piketuoti.

REKLAMA

„AB „Achema“ vadovybė, prognozuodama prastus finansinius metus, vienašališkai pablogino bendrovės darbuotojų situaciją, taip pažeisdama pasirašytą kolektyvinę sutartį. Vis tik panašios taktikos imamasi ne pirmą kartą: darbuotojams imama mokėti mažiau, o metų pabaigoje paaiškėja, kad prognozės buvo gerokai perdėtos ir skaičiuojami milijoniniai pelnai.

Kadangi darbuotojų atstovų pastangos spręsti sudėtingą situaciją dialogo keliu, nepavyko, vadovai mūsų negirdi, neturime kitos išeities, kaip atkreipti dėmesį į tokį nesąžiningą elgesį kitais būdais, t. y. rengdami piketus ir mitingus“, – rašo „Achemos“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Daškevičienė.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) taip pat išreiškė palaikymą „Achemos“ darbuotojų profesinei sąjungai ir prisidės prie planuojamo piketo. Pasak LPSK pirmininkės Ingos Ruginienės, dabartinis AB „Achema“ elgesys netoleruotinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Elgiamasi ciniškai: galima suprasti, kad suskystintų gamtinių dujų terminalo mokestis bendrovei sukelia papildomų iššūkių, bet tai nepateisina tokio nesąžiningo elgesio su darbuotojais. LPSK tikrai ramiai nežiūrės, kaip pažeidinėjama bendrovėje galiojanti kolektyvinė sutartis ir vienašališkai bloginama darbuotojų situacija. Tai yra paskata rinktis teisminį kelią“, – piktinosi I. Ruginienė.

REKLAMA

Išplatintame pranešime žiniasklaidai teigiama, kad jau ne kartą prognozuojant nuostolingus metus, AB „Achema“ vadovai problemas bando „įveikti“ darbuotojų gerovės sąskaita, o metų gale skaičiuoja milijoninius pelnus.

„Reikalaujame skaidrumo ir teisingo elgesio su darbuotojais. Saugokite patį didžiausią savo turtą ne deklaracijomis, o realiais darbais. Be darbuotojų „Achema“ yra niekas. Nebandykite kerštaudami dar labiau bloginti darbuotojų padėties ar riboti profesinės sąjungos veiklos“, – pabrėžė I. Ruginienė.

„Achemos“ darbuotojai piketuoti ruošiasi pirmadienį, birželio 18 d., nuo 8 iki 10 val. ryto prie „Achemos“ pastato Jonavoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų