REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija rengiasi gyventojams panaikinti lengvatas

Iškilus ekonominiams sunkumams dėl pabrangusių rusiškų dujų ir naftos Baltarusija rengiasi panaikinti daugumą šalyje galiojančių lengvatų, kurios yra į socialinę sritį orientuotos ekonomikos su didele dalimi valstybinių įmonių, veidrodis.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinės apsaugo ministras Vladimiras Potupčikas parlamente penktadienį sakė, jog siekiant sumažinti iždo išlaidas numatoma apriboti nemokamą vaistų išdavimą, transporto lengvatas ir kai kurias socialines išmokas.

REKLAMA

Valstybės pareigūnų skaičiavimais, tai leis sutaupyti apie 3 600 mlrd. Baltarusijos rublių (maždaug 300 mln. dolerių).

"Mes kalbame apie lengvatų sistemos tobulinimą. Šiandien valstybė turi remti tuos, kam sunku gyventi", - sakė V.Potupčikas.

"Mes negalime išleisti didžiulių lėšų, remdami ištisų kategorijų gyventojus, užuot teikią socialinę pagalbą konkretiems asmenims", - pažymėjo jis.

Pasak ministro, vyriausybė ketina pateikti įstatymo projektą dėl lengvatų panaikinimo jau gegužę.

REKLAMA
REKLAMA

Tikriausiai galutinį sprendimą priims autoritarinis šalies prezidentas Aleksandras Lukašenka, kurio klauso vyriausybė ir kuriam lojalus parlamentas.

Oficialusis Minskas sako, kad Baltarusijos ekonomika, kaip ir anksčiau, smarkiai auga - 8,5 proc. per pirmąjį ketvirtį, ir kad vyriausybei užteks lėšų sumokėti už pabrangusias dujas ir naftą.

Baltarusijoje gyvena 10 mln. žmonių.

Mūsų skaičiavimais, du trečdaliai gyventojų pas mus dabar turi vienokių ar kitokių lengvatų... Tai palikimas, kurį gavome iš sovietmečio, ir mes turime čia įvesti tvarką", - sakė V.Potupčikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų