REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
Profesorius Vytautas Landsbergis ir Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama (Ryčio Šeškaičio nuotr.)

Tibeto dvasinio lyderio Dalai Lamos atvykimas į Lietuvą pritraukė daugybė garsių žmonių. Ne tik paprasti žmonės, bet ir visuomenės veikėjai, pramogų pasaulio atstovai ir politikai rinkosi į išskirtinį susitikimą su vienuoliu. 

52

Tibeto dvasinio lyderio Dalai Lamos atvykimas į Lietuvą pritraukė daugybė garsių žmonių. Ne tik paprasti žmonės, bet ir visuomenės veikėjai, pramogų pasaulio atstovai ir politikai rinkosi į išskirtinį susitikimą su vienuoliu. 

REKLAMA

Lietuvių fotografas Rytis Šeškaitis užfiksavo akimirką, kuri žaibiškai plinta socialiniuose tinkluose. Jo darytoje nuotraukoje matyti profesorius Vytautas Landsbergis ir dvasinis lyderis Dalai Lama. Jiedu nuotraukoje surėmę kaktomis. 

Garsus fotografas feisbuke prie nuotraukos rašė: „Nežinau, ar reikia daug komentarų. Man ši nuotrauka iliustruoja šimtmečius.

Tai dviejų žmonių drąsa, atkaklumas, nesibaigianti kova dėl laisvės ir tvirta draugystė. Manau, tai viena prasmingiausių akimirkų, kurios liudininku man pasisekė tapti“, - rašoma socialiniame tinkle. 

REKLAMA
REKLAMA

Šia nuotrauka, vos po jos paskelbimo, ėmė dalintis šimtai lietuvių, o profesoriaus Vytauto Landsbergio sūnus Vytautas V. Landsbergis feisbuke prisipažino, kad tai viena geriausių jo tėvo fotografijų: „Įtariu, kad fotografas Rytis Šeškaitis pagavo itin įspūdingą dviejų žmonių vidinę būseną. Mandingt, viena geriausių tėvuko fotografijų, ką esu matęs“, - komentavo profesoriaus sūnus, rašytojas Vytautas V. Landsbergis. 

REKLAMA

Netrukus profesoriaus sūnus socialiniame tinkle išreiškė norą įsigyti šią nuotrauką, tačiau fotografas tikino norįs šeimai padovanoti nuotrauką, kurią internautai suskubo vadinti auksiniu fotografo kadru.

Komentatoriai ir feisbuko nariai išskyrė vieną šios nuotraukos detalę. Jų teigimu, užfiksuotoje akimirkoje galima net justi stiprybę ir vienybę, o viena internautė šiuos du žmones pavadino stipriausiais mokytojais. 

Žmogaus vertybės ir švietimas

Primename, kad vos prieš kelias dienas į Lietuvą atvykęs vienuolis siuntė svarbią žinią mūsų šalies gyventojams. Tibeto dvasinio lyderio teigimu, žmonės nenori gilintis į problemas, tačiau labai svarbu pradėti jas spręsti, analizuoti jų sukelėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Dalai Lama ne kartą savo knygose ir kalbose yra minėjęs, kaip yra svarbu gerinti švietimą, kalbant apie žmonių bendravimą ir emocijas.

„Daug problemų atsiranda dėl per didelių emocijų – įtarinėjimo, pykčio ar pavydo, o gal net ir per didelio susikoncentravimo į save. Turime tai įtraukti į švietimą, suvokti, kokia pasaulio dalimi mes esame“, – kalbėjo Dalai Lama.

Savo vizito metu Lietuvoje Dalai Lama neslėpė džiaugsmo dėl Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio ir tikino, kad kiekviena tauta nusipelno turėti savo individualią laisvę.

„Jūs pasiekėte žmonių teisę būti laisvais, todėl mėgaukitės tuo. Esu labai laimingas dėl visos lietuvių tautos“, – šypsojosi jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasodins obelį Lietuvoje

Primename, kad Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama XIV Vilniuje viešės biželio12-15 d. Jis skaitys paskaitą Vilniaus universitete bei „Siemens“ arenoje, taip pat aplankys Tibeto skverą Užupyje, kur 100-mečio proga pasodins obelį.

Nuotraukos autorius: Rytis Šeškaitis. Jo feisbuko paskyrą rasite čia: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų