REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Juodkrantė (nuotr.: Tomo Aminovo)

Ramiu pajūrio poilsiu vasarotojus vilioja Juodkrantė. Čia atvykę randa ne tik ramybę, bet ir mažesnes kainas. Neva nakvynė čia dukart pigesnė nei Nidoje. Tiesa, užsieniečiai Juodkrantėje dažniausiai tik stabteli. Ilgesnį poilsį dažniausiai čia renkasi lietuvių šeimos. Vietos verslininkai sako, jog poilsiautojų tiek, kad nuomos paslaugų reklamuoti nė nereikia. 

29

Ramiu pajūrio poilsiu vasarotojus vilioja Juodkrantė. Čia atvykę randa ne tik ramybę, bet ir mažesnes kainas. Neva nakvynė čia dukart pigesnė nei Nidoje. Tiesa, užsieniečiai Juodkrantėje dažniausiai tik stabteli. Ilgesnį poilsį dažniausiai čia renkasi lietuvių šeimos. Vietos verslininkai sako, jog poilsiautojų tiek, kad nuomos paslaugų reklamuoti nė nereikia. 

REKLAMA

Vilnietis Andrius pasakoja, kad nakvynė Juodkrantėje kainuoja 30 Eur, o Nidoje – kone dvigubai daugiau.

„Su žmona šiuo metu laukiamės kūdikio. Tačiau poilsį Juodkrantėje renkamės ne pirmus metus ir tik birželio mėnesį. Kada dar nėra daug žmonių ir didelių kainų. Jeigu nakvynė Nidoje šiuo metu kainuoja apie 50 Eur, čia, Juodkrantėje, 30 Eur”, - tv3.lt sakė vilnietis Andrius.

Pasak vyro, aktyvių pramogų neieškantiems, Juodkrantė – puiki vieta poilsiui. Esą ypatingų pramogų ar renginių nė nereikia. Pakanka išskirtinio gamtos grožio.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra kuo pasigrožėti. Paplūdimys abiejuose pusėse: ten jūra, čia marios. Tad galima ir pasitikti, ir palydėti saulę. Pasivaikščioti, pasigrožėti, pabūti paplūdimyje ar išsimaudyti,“ - vardijo Andrius.

REKLAMA

Kritikuojantiems maitinimo įstaigų Neringoje meniu ar kainas, vyras patarė patiekalus gamintis patiems.

„Manau, vietas kur pavalgyti skaniai ir už atitinkamą kainą, kas ieško, tas randa. Aš labai vertinu žmonos gaminamą maistą, todėl ieškodami kur apsistoti, pasirūpiname, kad būtų galimybė patiems pasigaminti“, - sakė Andrius.

Traukia meniniai objektai

Tuo metu po Juodkrantę su bendraklasiais vaikštinėjantis devintokas Arnas sakė, jog į Juodkrantę vasaromis atvyksta ne tik ekskursijų metu. Jaunuolis pritarė buvusiam pašnekovui – ši vieta traukia ypatingu gamtos grožiu, tad išskirtinių pramogų čia nereikia. Nebent meninių objektų, prie kurių būtų galima nusifotografuoti, siūlė devintokas.

REKLAMA
REKLAMA

„Juodkrantėje esu buvęs ne kartą ir dar ne kartą sugrįšiu. Kas traukia turistus? Manau, įdomūs objektai, paplūdimys, raganų kalnas ar šiuo metu daromos smėlio skulptūros.

Tokių eksponatų galėtų būti ir daugiau. Smagu prie jų nusifotografuoti“, - šypsojosi devintokas, klaipėdietis Arnas.

Dvigubai daugiau užsieniečių

Skaičiuojama, kad Neringoje per metus apsilanko apie 400 tūkst. lankytojų. Daugiausių svečių kurorte yra liepos – rugpjūčio mėnesiais. Turizmo informacijos centro duomenimis, užsienio turistų Neringoje apsilanko dvigubai daugiau nei lietuvių. Štai pernai tautiečių čia atvyko 11 475, o turistų iš užsienio – 21 668.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neringoje daugiausiai poisliautų sulaukta iš Vokietijos, Lietuvos, Rusijos, Latvijos, Prancūzijos ir Monakas. Šios šalys populiariausių penketuke. Toliau seka Nyderlandai, Estija, Lenkija, Italija, Ispanija. Juodkrantėje sutikti poilsiautojai iš Vokietijos, tikino čia užsukę trumpam: stabtelėjo važiuodami iš Nidos, nes pamatė smėlio skulptūras.

„Esame iš Vokietijos. Kartu su mano vyru bei pusbroliu ir jo žmona lankėmės Nidoje. Ten buvome jau ne pirmą kartą. Mano tėvai yra gimę Lietuvoje, tad domimės savo šaknimis. Kartu su pusbroliu lankomės. O čia Juodkrantėje mes neliksime, tik stabtelėjome, pamatę smėlio skulptūras“, - tv3.lt teigė moteris.

REKLAMA

Anot jos, viešnagė Neringoje nebuvo nuobodi. Anaiptol, pasyviam poilsiui pritrūko laiko.

„Dvi dienas grožėjomės kraštovaizdžiu, paplūdimiu, smėliu. Nuobodu tikrai nebuvo, mes ne tik ilsėjomės, bet daug vaikščiojome, žvalgėmės aplink“, - tv3.lt sakė viešnia iš Vokietijos.

Pasigedo nuorodų

Tuo metu dvi jaunuolių porelės iš Estijos Juodkrantėje taip pat neužsibus. Į Neringą jie atkeliavo po poilsio Palangoje ir vyksta į Nidą.

„Atvykome čia, nes šiuo metu yra vasara ir norime keliauti. Buvome girdėję, kad Nidoje labai gražu, tad atvykome pasižiūrėti. Prieš tai buvome Palangoje. Tiesa, draugas jau yra čia buvęs, sakė lankėsi Nidoje prieš 11 metų, tad jam įdomu kaip ši vieta atrodo dabar“, - tv3.lt sakė Ralf vardu prisistaęs vaikinas.

REKLAMA

Svečiai iš Estijos prieš persikeldami į Neringą apsilankė turizmo informacijos centre ir gavo žemėlapį su lankytomis vietomis. Tačiau pasiekę Juodkrantę suprato, kad 5 objektus jau pražiopsojo.

„Mes turime žemėlapį, kuriame yra 20 vietų, kurias norime čia pamatyti. Bet tik dabar įsijungę telefone žemėlapį pamatėme, kad jau esame nuvažiavę beveik pusę šios salos. Tad jau pražiopsojome kai kurias vietas, pavyzdžiui, delfinariumą.

Išvažiavus iš kelto, nebuvo, o gal mes nepastebėjome nuorodų, nurodančių, kur yra delfinariumas, tad, matyt, pasukome ne ten. Teks grįžtant delfinus aplankyti“, - kelionės nuotykius pasakojo vaikinas.

Keturių jaunų žmonių kompanija sakė į Neringą atvykę norėdami išvaikščioti ir susipažinti su šia vietove.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Domina gražūs vaizdai, kraštovaizdis, žmonės. Tiesiog norime vaikščioti, ką nors pamatyti, kaip ir sakiau, esame girdėję, kad tai nuostabi vieta, tad atvykome įsitikinti“, - kalbėjo Ralf.

Primena namus

Marių krantinę Juodkrantėje papuošti smėlio skulptūromis penai nutarė menininkas Albertas Danilevičius. Šiemet čia gyvenantis kūrėjas, sulaukė vietos bendruomenės prašymo ir vėl į Neringą pakviesti skulptorius. Tad šįkart Juodkrantėje į darbą kibo 2 skulptoriai iš Lietuvos. Prie jų prisijungė menininkai iš Norvegijos, Graikijos, Danijos.

Menininkė iš Norvegijos sakė, kad Juodkrantėje jaučiasi kaip namuose. Taip esą yra dėl miestelio architektūros panašumų.

REKLAMA

„Labai graži vieta, man čia patinka ir truputį jaučiuosi kaip namuose. Architektūra, medinių namų ornamentai man primena namus.

Čia atvykau daryti skulptūras, tad didžiąją laiko dalį visos mano mintys skirtos joms. Nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro, dirbu tol, kol tikrai sutemsta. Tačiau, žinoma, tik atvykus teko pasižvalgyti po Juodkrantę. Man čia labai gražu. Paplūdimys, gamta. Džiugu, kad daug žmonių kalba angliškai, jie draugiški. Teko plaukti laivu, vykome į ekskursiją, tad sutikau daug malonių žmonių. Maistas – čia labai skanu. Žuvis – pasakiška“, - tv3.lt sakė

Nakvynės paslaugų nereklamuoja

20 metų Juodkrantėje vasaromis nakvynės paslaugas teikianti moteris, tv3.lt sakė, jog savo paslaugų nė nereklamuoja.

REKLAMA

„Mes – kauniečiai. Namus čia įsigijom prieš 20 metų ir užsiimam nuoma. Didžiausias pikas – liepos – rugpjūčio mėnesiais. Tačiau jau 10 metų, kaip savo paslaugų nereklamuojame – poilsiautojai patys grįžta.

Mūsų svečių namuose yra ir keturviečiai, ir šešiaviečiai kambariai. Poilsiautojų nemaitinam ir negirdom. Kiekviename kambaryje įrengta virtuvėlė, yra privatus kiemas, tad ilsėtis su vaikais idealu. Jaunimas retai kada pas mus apsistoja, dažniausiai šeimos“, - tv3.lt sakė vietos verslininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų