REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Seimo opozicija siūlo riboti tiesiogines išmokas stambiems ūkininkams.

 

Opozicijoje esantys parlamentarai siūlo išmokas vienam ūkininkui ir su juo susijusiems asmenims riboti iki 150 tūkst. eurų per metus.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp atitinkamas Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas pasirašiusiųjų yra po kelis konservatorių, liberalų, socialdemokratų atstovus, po vieną Mišrios Seimo narių grupės ir Lenkų rinkimų akcijos atstovą.

REKLAMA

Vienas pataisų iniciatorių, konservatorius Mykolas Majauskas sako, kad dabartinė situacija skatina žemės koncentraciją vienose rankose. Anot jo, parama tenka didelius pelnus ir apyvartas turintiems ūkininkams ir įmonėms, tuo metu smulkesni ūkiai atsiduria nelygiose konkurencinėse sąlygose.

„Šiandien mes matome, kad žemės ūkio paskirties žemė koncentruojasi keliose rankose ir tie asmenys, naudodamiesi savo galia ją dar didina gaudami tiesiogines išmokas. Jie ir toliau supirkinėja žemę išstumdami smulkiuosius ūkininkus“, – BNS sakė M. Majauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaro teigimu, siūloma viršutinė išmokų riba „uždėtų apynasrį stambiems žemvaldžiams ir sukurtų palankesnes sąlygas smulkesniems ūkininkams“.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys pažymi, kad Europos Sąjunga (ES) leidžia tiek nustatyti maksimalią išmokų ribą, tiek papildomai skatinti mažuosius.

„Šiuo metu Lietuvoje skatinami smulkūs ūkininkai – jei tu turi nedidelius žemės ūkio plotus, tu gauni papildomas išmokas, tačiau maksimali riba nėra nustatyta. ES leidžia nusistatyti dvi ribas, arba progresinę iš apačios, t.y. jei esi smulkus ūkininkas, gauni papildomai, arba iš viršaus, riboti, arba ir tą, ir tą. Lietuva šiuo metu yra nusistačiusi tik iš apačios“, – aiškino Seimo narys.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pranešime nurodoma, kad Lietuvoje iki šiol 80 proc. visos ES paramos dalijosi 20 proc. jos gavėjų. Anot M. Majausko, tokia disproporcija netoleruotina.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų