REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Daugiabutis (nuotr. Fotodiena.lt)

Vasarai atėjus nekilnojamojo turto rinka darosi vėl aktyvesnė, o kainos ima ir toliau augti. Remiantis skelbimuose nurodytomis kainomis, matyti, kad labiausiai jos auga Kaune, toliau rikiuojasi Klaipėda ir Vilnius.

6

Vasarai atėjus nekilnojamojo turto rinka darosi vėl aktyvesnė, o kainos ima ir toliau augti. Remiantis skelbimuose nurodytomis kainomis, matyti, kad labiausiai jos auga Kaune, toliau rikiuojasi Klaipėda ir Vilnius.

REKLAMA

Gegužės mėnesį nekilnojamojo turto skelbimuose už parduodamus butus Vilniuje buvo prašoma vidutiniškai 1783 Eur/kv.m – t.y. 1,5 proc. daugiau nei tuo pačiu laiku prieš metus ir beveik 1 proc. daugiau nei pirmąjį šių metų mėnesį, rodo nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt statistika.

Vidutinė parduodamų butų pasiūlos kaina Kaune siekė apie 1095 Eur/kv.m ir buvo apie 6 proc. didesnė nei praėjusių metų gegužės mėnesį. Nuo šių metų pradžios butų pasiūlos kainos Kaune paaugo beveik 3 proc. Klaipėdoje per metus skelbimuose siūlomos vidutinės butų kainos padidėjo beveik 3 proc. ir šių metų gegužę siekė 1167 Eur/kv.m. Nuo metų pradžios parduodančiųjų lūkesčiai kaip ir kituose didmiesčiuose ūgtelėjo – siūlomos kainos paaugo šiek tiek daugiau nei 1 proc. Kaip nuo praėjusių metų kinta butų pasiūlos kainos, matyti pateiktuose grafikuose.

Už kiek šiuo metu norima parduoti butą?

Įdėti parduodamų butų skelbimų duomenys atskleidžia, kad vieno kambario įrengtą butą šiuo metu norima parduoti vidutiniškai už 42 000 Eur. Kaune įrengto vieno kambario buto pasiūlos kaina daugiau nei trečdaliu mažesnė nei sostinėje ir šiuo metu siekia apie 27 000 Eur, o Klaipėdoje mažesnė ketvirtadaliu ir yra vidutiniškai 31 000 Eur.

REKLAMA
REKLAMA

Tai vidutinės pasiūlos kainos, apskaičiuotos neatsižvelgiant į konkrečią buto vietą mieste, įrengimo kokybę, statybos metus ar kitus ypatumus, rašoma pranešime spaudai. 

REKLAMA

Už dviejų kambarių įrengtą butą sostinėje šiuo metu prašoma vidutiniškai 89 000 Eur, Kaune – 50 000 Eur, Klaipėdoje – 59 000 Eur.

Už vieno kambario butą su daline apdaila sostinėje birželio pradžioje prašoma vidutiniškai 53 000 Eur, o pasiūlos kaina Kaune ir Klaipėdoje maždaug penktadaliu mažesnė – Kaune dviejų kambarių butus su daline apdaila norima parduoti vidutiniškai už 41 000 Eur, Klaipėdoje – už 42 000 Eur.  Vidutinė dviejų kambarių buto su daline apdaila kaina sostinėje šiuo metu siekia apie 81 000 Eur, Kaune – apie 68 000 Eur, o Klaipėdoje – apie 71 500 Eur.

REKLAMA
REKLAMA

Kokią pinigų sumą gali skirti patys gyventojai?

Pavasarį portalo Aruodas.lt atlikta lankytojų apklausa atskleidė, kad dauguma norinčiųjų pirkti butą galėtų skirti iki 75 000 Eur (40 proc. respondentų) siekiančią sumą. 24 proc. būtų tinkama iki 30 000 Eur siekianti kaina, 19 proc. – iki 100 000 Eur, 17 proc. – iki 50 000 Eur.

Likusiems dešimtadaliui tiktų didesnė nei 100 000 Eur siekianti kaina.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų