REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžiečiai, atėję į Panevėžio miesto civilinės metrikacijos skyrių, negali vietoje susimokėti už suteiktą paslaugą – gimimo, santuokos sudarymo ir nutraukimo, mirties faktą liudijančius dokumentus ir kitus išrašus.

Panevėžiečiai, atėję į Panevėžio miesto civilinės metrikacijos skyrių, negali vietoje susimokėti už suteiktą paslaugą – gimimo, santuokos sudarymo ir nutraukimo, mirties faktą liudijančius dokumentus ir kitus išrašus.

REKLAMA

Nors už vieną iš šių paslaugų reikia mokėti tik 2,90 eurų, sumokėjimui teks ieškoti banko, pašto, ar kitos vietos.

Tokia pati situacija ir Panevėžio rajono civilinės metrikacijos skyriuje bei kituose miesto ir rajono savivaldybių skyriuose, kurie teikia mokamas paslaugas – susimokėti vietoje už suteiktą paslaugą nėra galimybės.

Ieškojo, kur mokėti

Su tokia situacija susidūręs panevėžietis Rokas (vardas ir pavardė redakcijai žinoma) naujienų portalui JP pasakojo, kad jam už motinos mirtį liudijantį išrašą teko ieškoti, kur susimokėti mokestį.

„Nors išrašą norėjau gauti skubiai, kol nesusimokėjau, tol dokumento nedavė. Nors jis tekainavo beveik 3 eurus. Buvau labai nustebęs, kad XXI amžiuje susimokėti už dokumentą negali vietoje. Negi taip sudėtinga sugalvoti, kaip galima sumokėti už paslaugą vietoje? Skaudžiausia, kad mirus artimam asmeniui ir taip esi pažeidžiamas, o čia dar turi lakstyti po miestą, kad galėtum sumokėti tą nedidelį, bet privalomą mokestį“, – susijaudinęs pasakojo Rokas.

REKLAMA
REKLAMA

Analizuoja rinką

Pasak L. Krasauskienės, terminalą apsimoka statyti, kai yra daugiau perkančiųjų paslaugas.

„Viskas priklauso nuo žmonių skaičiaus, kurie pasinaudotų terminalu. Kuo jų daugiau, tuo geriau. Analizuojame rinką ir sprendžiame, kurį variantą rinktis – statyti terminalą, ar ieškoti kito mokėjimo varianto. Svarbiausia, turėti sprendimo variantą, o tuomet beliks jį įgyvendinti“, – sakė Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja ir teigė, kad ypatingai sunku žmonės varinėti, kai reikia gauti atitinkamą dokumentą mirus artimam žmogui.

REKLAMA

Stengiasi ne varinėti žmonių

Panaši situacija yra ir Panevėžio rajono savivaldybėje.

Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Nijolė Gaižiūnienė naujienų portalui sakė, kad iš rajono miestelių, kaimų į skyrių atvažiavę žmonės, taip pat turi ieškoti vietų, kur gali sumokėti mokesčius už gautus dokumentus.

„Nors mes turime teisę dokumentus paruošti per kelias dienas, stengiamės juos atiduoti tą pačią dieną. Juolab, kad negali varinėti žmonių. Juk jie atvažiuoja iš tolimų rajono vietų ir pasakyti, kad atvažiuok kitą dieną – negali. Kol žmonės ieško vietos, kur susimokėti, per tą laiką paruošiame dokumentus. Jie atneša mokėjimo kvitą, mes atiduodame dokumentus“, – pasakojo N. Gaižiūnienė ir pasidžiaugė, kad mokėjimo problemos neturi besinaudojantis elektronine bankininkyste:

REKLAMA
REKLAMA

„Jie už suteiktas paslaugas sumoka telefonu ir parodo įvykdytą mokėjimą. Taip daro jaunesni rajono gyventojai. Senjorai nesinaudoja tokia paslauga. Kol kas rajono Savivaldybė nesprendžia mokėjimo už paslaugas problemos. Bent jau negirdėjau, kad spręstų.“

Spręs kuo greičiau

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Pauža tvirtino, kad mokėjimo už paslaugas problemą Savivaldybė sprendžia.

„Galvojame apie tai. Ir ne tik galvojame, bet ir planuojame spręsti šią opią problemą. Juolab, kad mokėjimai vyksta ne tik Civilinės metrikacijos skyriuje. Mokamas paslaugas teikia ir kiti Savivaldybės skyriai. Todėl planuojame statyti terminalus, kad būtų galima mokesčius sumokėti banko kortele“, – aiškino administracijos direktorius ir teigė, kad problema bus sprendžiama kuo greičiau.

Raimonda MIKUČIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų