REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Sostinėje oficialiai atidaryta rekonstruota Lukiškių aikštė. Vieni vilniečiai džiaugiasi, kiti kritikuoja, kad aikštėje trūksta normalių patogių suoliukų, šiukšliadėžių ir kitos infrastruktūros. Tiesa, sostinės savivaldybė aiškina, kad darbai dar nebaigti.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Aikštė, kuri mena mūsų istorijos džiaugsmus ir skaudulius didžiausius, pagaliau tampa aikšte, verta Lietuvos ir sostinės. Tai yra aikštė, kuri nebemena nusikaltėlių vado, stovėjusio aikštės viduryje, ji nebeverčia nusilenkti, o tai yra aikštė, kuri skirta žmonėms“, - džiaugiasi Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

REKLAMA

Taip apie rekonstruotą Lukiškių aikštę kalba Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Pagrindinė miesto aikštė rekonstrukcijai buvo uždaryta 2016 metų vasarą, o lankytojams atverta šių metų pavasarį. Tiesa, vilniečiai pokyčius vertina skirtingai – vieniems patinka atnaujinta aikštė, kiti mato trūkumus, pavyzdžiui, nepatogius suoliukus be atlošų.

Meras ramina gyventojus – aikštė dar nesutvarkyta iki galo. Esą dar nepastatytas memorialas laisvės kovotojams, vaikų žaidimo aikštelė ir kiti svarbi infrastruktūra.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip tik suoliukai su atlošais, parko daly po medžiais kaip tik yra, mes padarysim suoliukus ir čia, irgi dar kitus geresnius, šiandien kaip tik fontanas pasileidžia, žmonės dar iki galo nepatyrė šitos aikštės. Tikrai ta aikštė bus patirta iki galo ir žmonės visi džiaugsis“, - tikina R.Šimašius.

Vyriausybė iki šių metų gruodžio yra įsipareigojusi aikštėje pastatyti memorialą laisvės kovų dalyviams. Nors yra atrinktas memorialo konkurso laimėtojas, jokie darbai aikštėje kol kas nevyksta. Tuo džiaugiasi Vyčio projekto šalininkai, jie vis dar tikisi, kad konkursą pralaimėjęs Vytis atsidurs aikštėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vytis yra ant torto uogytė, kuri vaizduoja visą Lietuvos valstybingumą, nes Vytis tai yra laisvės karys – visų periodų laisvės karys ir nuo Vyčio nuo šito paminklo trauktis tikrai neverta“, - tikina Sausio 13-osios brolijos vadovas Gasparas Genzbigelis.

Lukiškių aikštės tvarkymo darbams išleista beveik 4 milijonai eurų.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų