REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edgaras Jankauskas: laukia puikus jėgų patikrinimas

Lietuvos rinktinė surengė treniruotę Maskvos CSKA klubo treniruočių aikštyne ir penktadienį sužais dar vienas kontrolines rungtynes. Lietuvos futbolininkų laukia pasaulio čempionatui besirengiančios Irano rinktinės egzaminas.

Lietuvos rinktinė surengė treniruotę Maskvos CSKA klubo treniruočių aikštyne ir penktadienį sužais dar vienas kontrolines rungtynes. Lietuvos futbolininkų laukia pasaulio čempionatui besirengiančios Irano rinktinės egzaminas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mačas vyks 18 val. Maskvos „Spartak“ treniruočių aikštyne, tačiau Irano rinktinės pageidavimu jis bus žaidžiamas be žiūrovų ir nebus transliuojamas, todėl rungtynių eigą galėsite sekti interneto svetainėje LFF.lt.

REKLAMA

Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas teigė, kad prieš šį susitikimą atliks korekcijas sudėtyje ir išbandys naujokus.

„Teks daryti daug keitimų, nes rotacija turi būti, – sakė nacionalinės komandos treneris. – Pastarajame mače su latviais vyrai atidavė daug jėgų, turime ilgą atsarginių žaidėjų suolelį, išbandysime naujus žaidėjus. Čia bus puiki proga pademonstruoti savo sugebėjimus.“

Pirmąjį kartą per šį ketverių rungtynių ciklą aikštėje turėtų pasirodyti ir saugas Artūras Žulpa, kuris mače su estais negalėjo rungtyniauti dėl Kazachstano čempionato rungtynių, o mačą su latviais praleido dėl traumos.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiek tiek turėjau problemų dėl nugaros, nes dažnai keičiame dangą, būna ir sintetinė, ir natūrali žolė, o kokybė kartais ne pati geriausia. Nuo to pajutau skausmus nugaroje, negalėjau šiek tiek laiko treniruotis. Tačiau dabar jaučiuosi gerai, gydytojai greitai pastatė ant kojų, esu pasirengęs žaisti“, – pasakojo A. Žulpa.

Iraniečiai turi aukščiausią reitingą (FIFA-36) iš pasaulio čempionate dalyvaujančių Azijos rinktinių.

„Analizuojame ir savo, ir varžovų žaidimą. Tiesa, šiuo metu turime daug rungtynių ir treniruotėms lieka mažai laiko. Daugiausia dėmesio skiriame teorijai, analizuojame klaidas“, – vardijo Lietuvos rinktinės saugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visų pirma, svarbiausia akcentuoti mūsų susitarimus, kaip mes norime „išeiti“ į ataką, kaip „atidaryti“ varžovų erdves. Mūsų principai išlieka, juos norime toliau šlifuoti“, – kalbėjo treneris E.Jankauskas.

Lietuvos rinktinės atstovai sutaria, kad įdomu išmėginti jėgas prieš vieną iš pasaulio čempionato ekipų ir taip patikrinti savo galimybes.

„Kai žaidi prieš komandą, kurią po savaitės matysi pasaulio čempionate, gali įsivaizduoti kaip ir pats ten atrodytum. Tai yra puikus jėgų patikrinimas ir gera patirtis mums visiems“, – pabrėžė E. Jankauskas.

REKLAMA

„Tikrai labai įdomu pasitikrinti jėgas su pasaulio čempionato dalyve, – pritarė saugas A. Žulpa. – Žinome, kad jie turi gerus žaidėjus, tai visiems bus didelė patirtis rungtyniauti prieš tokią ekipą, todėl ruošiamės labai rimtai“.

Lietuvos rinktinė su Azijos žemyno rinktinėmis draugiškose rungtynėse yra susitikusi šešis kartus. Pažintį su Azijos atstovais lietuviai pradėjo 1996 m., kai Vilniaus „Žalgirio“ stadione 4:0 buvo sutriuškinta Indonezija. Vėliau sekė dvi nesėkmės. 2002 m. Maltoje vykusiame susitikime 0:3 pralaimėta Jordanui, o 2006 m. Kuveite 0:1 nusileista vietos rinktinei.

REKLAMA

2007 m. Kaune po dviejų dabartinio LFF prezidento Tomo Danilevičiaus įvarčių rezultatu 2:1 nugalėta Turkmėnistano rinktinė. Dar du, 2014 m. vykę, susitikimai baigėsi lygiosiomis. Turkijoje 1:1 sužaista su Kazachstano rinktine. Tokiu pat rezultatu baigėsi ir rungtynės Austrijoje su Jungtinių Arabų Emyratų ekipa.

Kelias dienas stovyklavę Rusijoje, Lietuvos rinktinės žaidėjai sekmadienį perskris į Lenkiją, kur šios šalies sostinėje Varšuvoje birželio 12 dieną sužais paskutines kontrolines rungtynes su lenkais. Roberto Lewandowski į priekį vedamiems lenkams tai bus palydėtuvės į planetos pirmenybes. Šį mačą nuo 19 val. tiesiogiai transliuos TV6 televizija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų