REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Tarp geriausių jaunųjų modeliukų – ir trylikametė lietuvė (tv3.lt fotomontažas)

Muzikiniame teatre „Legendos klubas“ netrūko vaikiško žavesio ir natūralių šypsenų. Sostinėje vyko jau devynioliktą kartą organizuojamo tarptautinio mados festivalio-konkurso „Fashion Top modeliukas” finalas.

20

Muzikiniame teatre „Legendos klubas“ netrūko vaikiško žavesio ir natūralių šypsenų. Sostinėje vyko jau devynioliktą kartą organizuojamo tarptautinio mados festivalio-konkurso „Fashion Top modeliukas” finalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurse dalyvavo vaikų kolektyvai bei estetinio lavinimo studijos, užsiimančios vaikų meninės saviraiškos ir kūrybiškumo ugdymu iš Lietuvos, Baltarusijos, Estijos ir Latvijos. Konkurso dalyviai buvo skirstomi į amžiaus grupes.

REKLAMA

„Šio konkurso tikslas – neatsilikti laike, formuoti vaikų ir jaunimo estetinį požiūrį į madą, dalyvauti kultūriniuose renginiuose. Atkreipti dėmesį į vaikų ir jaunimo užimtumą bei suteikti galimybę išreikšti ir parodyti save. Padaryti šį pasaulį ne tik gražesnį, bet ir geresnį“ – sakė viena konkurso rengėjų, Vilniaus modelių agentūros „SV Models“ vadovė Julija Drėmienė.

Nugalėtojus rinko kompetentinga komisija: žvaigždžių stilistas Karolis Murauskas, stilizuotų medalių kūrėja Irina My My, papuošalų kūrėja Viktorija Ustinovskaja, maskvietė dailininkė Alisa Smirnova, Estijos mados pasaulio garsenybė Maksimas Chlebnikovas ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

K. Murauskui teko pirmą kartą vertinti jaunuosius modelius. Pasak plaukų meistro, tai buvo išties nelengva užduotis. Kita vertus, kaip sakė stilistas, bene iš karto matyti, kuris vaikas užaugęs bus podiumo žvaigždė, o kuriam – vertėtų ieškoti kito pašaukimo. „Norint sulaukti sėkmės modelio karjeroje, visų pirma reikia būti savimi“, – įsitikinęs K. Murauskas. Jis vertino dalyvius, atsižvelgdamas į jų artistiškumą, laikyseną, šukuosenas, makiažą bei mokėjimą pozuoti fotografams.

Tuo tarpu Irinai My My, prekės ženklo „Medalika“ įkūrėjai, vertinti mažuosius konkursantus teko jau trečią kartą iš eilės. Taip pat jau trečią kartą konkurso metu renkama ir „Miss Medalika“. „Nesu profesionalė šioje srityje, tačiau jaučiu, kuri iš mergaičių gali pasiekti gerų rezultatų modelio karjeroje, kaip ji elgiasi ir jaučiasi scenoje, ar teisinga jos laikysena. Na, o svarbiausias vertinimo kriterijus – žavesys“, – neabejoja Irina. Jaunučiams modeliams, siekiantiems savo tikslų, I. My My pataria nesustoti ir eiti pirmyn. „Jei tik jaučiate, kad tai – jūsų sritis, drąsiai eikite pirmyn, nes nieko nėra neįmanoma, jei juntate aistrą ir meilę savo pašaukimui“, – šypsodamasi sakė išskirtinių medalių kūrėja.

Lietuviams konkurse sekėsi geriausiai vyriausioje amžiaus grupėje. Jos nugalėtoja tapo trylikametė Martyna Atraškevičiūtė, atstovaujanti Vilniaus „SV Models“ agentūrai. Tos pačios agentūros Latvijos atstovei pasisekė mažiausių dalyvių grupėje: laimėjo penkiametė rygietė Arnella-Patricija Kotova. Baltarusijos atstovės: aštuonmetė Aryanna Taraniuk („Kid‘s Podium“) ir dvylikametė Viktorija Konoreva („Vita Style“) atitinkamai laimėjo 8–10 bei 11–12 metų kategorijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų