REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
55
Tel Avivo paplūdimiai ir poilsiautojai Audriaus Bareišio nuotr.

Kelionių ekspertai planuojantiems atostogas primena, ką reiškia viešbučių siūloma paslauga „viskas įskaičiuota“. Kodėl skirtingose šalyse šis pasiūlymas nėra vienodas ir kodėl jo Lietuvos viešbučiuose nėra.

55

Kelionių ekspertai planuojantiems atostogas primena, ką reiškia viešbučių siūloma paslauga „viskas įskaičiuota“. Kodėl skirtingose šalyse šis pasiūlymas nėra vienodas ir kodėl jo Lietuvos viešbučiuose nėra.

REKLAMA

Kelionių ekspertas ir organizatorius Rimvydas Širvinskas sako, jog Lietuvoje dar neteko girdėti viešbučių, kuriuose siūloma paslaugų sistema „viskas įskaičiuota“.

„Lietuvoje man dar neteko girdėti, kad koks viešbutis turėtų viskas įskaičiuota pasiūlymų. Pastebėjome tik tai, kad ypatingai moksleivių atostogų metu, siūlomas pilnas maitinimas viešbučiuose. Tai reiškia, kad susimoki ir nereikia leisti papildomų pinigų maitinimui, bet ten nebus įskaičiuotas alkoholis.

Lietuvos viešbučiuose būna pasiūlymai, kuriuose yra pusryčiai, pietūs, vakarienė bei kitas užimtumas. Pastebima, kad žmonėms patinka įsigyti tokį kaip kelialapį, kuriame nurodomos paslaugos, jau sudarytas užimtumas bei maitinimas. Žmonėms patinka užsisakyti, sumokėti ir važiuoti ilsėtis kažkur Lietuvoje“, - tv3.lt sakė R. Širvinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaina išbaidys klientus

Tuo metu Palangos viešbučio „Žuvėdra“ vadovas Kristupas Šliogeris sako, jog paslaugų sistema „viskas įskaičiuota“ labai išaugintų ir taip nemažas viešbučių siūlomų paslaugų kainas.

REKLAMA

„„Viskas įskaičiuota“, mano žiniomis, niekas Lietuvoje nėra siūlęs, bent jau Palangoje. Sunku pasakyti kodėl, galbūt tokių tradicijų nėra ir, be abejo, kaštai.

Maitinimo kaštai būtų pakankamai nemaži ir sudarytų gan didelę dalį kainos lyginant ją su kambario kaina. Tai labai išaugintų bendrą sumą ir dalį klientų atbaidytų“, - tv3.lt sakė K. Šliogeris.

„Žuvėdros“ viešbučiui vadovaujantis vyras sako, jog Lietuvoje vargu ar kada nors sulauksime tokių pasiūlymų, kuriuos dažnai galime pamatyti Turkijos viešbučiuose.

„Tokio formato kaip Turkijoje, kur mes pripratę matyti viskas įskaičiuota, pas mus nėra, nes skiriasi tiek maisto, tiek ir alkoholio kainos. Jos kur kas aukštesnės negu tarkim Turkijoje“, - teigė K. Šliogeris tačiau pridūrė, jog Lietuvoje viešbučiai taip pat siūlo maitinimo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA

„Grupėms yra siūlomas pilnas maitinimas, tai yra pusryčiai, pietūs, vakarienė. Jei organizuojama konferencija ar seminarai, tai taip pat siūlomas maitinimas: pietūs, vakarienė. Gali būti ir mažas banketas vakare su nedidele dalimi alkoholio.

Taip pat visiems poilsiautojams dauguma viešbučių į nakvynės kainą įskaičiuoja pusryčius“, - teigė K. Šliogeris.

Paslaugos skiriasi

Kelionių ekspertai primena, kas yra „viskas įskaičiuota“ paslauga ir ko galima tikėtis.

„Reikia pabrėžti, kad „viskas įskaičiuota“, tai yra maitinimo sistema, kad žmonės negalvotų, jog tai yra ir kitos paslaugos. Būna nemažai tų, kurie klausia, kodėl pasirinkus „viskas įskaičiuota“ už masažą ar skalbimo paslaugą reikia mokėti. Tad reikia žinoti, kad jos mokamos bus visada“, - įspėja R. Širvinskas ir tikina, jog kartą buvo radęs viešbutį, kuriame „viskas įskaičiuota“ buvo taikyta ne maitinimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano atrastas vienas viešbutis, Tailande, siūlė SPA paslaugas „viskas įskaičiuota“. Ta prasme, tu neribotai gali naudotis masažais, bet maitinimas jau mokamas“, - tv3.lt pasakojo keliautojas.

R. Širvinskas, įkūręs kelionių agentūrą Makalius.lt, sako, jog maitinimo „viskas įskaičiuota“ paslauga gali skirtis ne tik skirtingose užsienio šalyse, bet ir tos pačios šalies viešbučiuose. Todėl pataria prieš užsisakant kelionę išsiaiškinti, kas į minėtą pasiūlymą įeina.

„Kiekvienas viešbutis nusistato savo „viskas įskaičiuota“ maitinimo sistemą, laiką ir panašiai. Dažniausiai viešbučių internetiniame puslapyje yra specialūs informaciniai lapai, kuriuose nurodomi maitinimo laikai, kas įskaičiuota ir panašiai.

REKLAMA

Bendrai kalbant, viskas įskaičiuota yra maitinimo tipas, į kurį įskaičiuotas pilnas maitinimas: pusryčiai, pietūs, vakarienė. Užkandžiai tarp maitinimo, tai priešpiečiai ar užkandžiai pavėlavusiems į pusryčius. Taip pat pavakariai. Jie pateikiami arba paplūdimio bare, arba tam tikroje vietoje duodama kaip popiečio arbatėlė su pyragais. Po vakarienės dar būna ir naktipiečiai.

Jeigu pasirinktas „viskas įskaičiuota“, tai tam tikru metu, dažniausiai nuo 10 ryto iki 10 ar 11 vakaro įskaičiuoti ir alkoholiniai gėrimai: baruose ir maitinimo metu.

Alkoholiniai gėrimai parenkami viešbučio nuožiūra. Dažniausiai Turkijoje, Egipte, Graikijoje – vietinės gamybos gėrimai. Importiniai siūlomi nebent aukštos klasės viešbučiuose, prabangesniuose variantuose“, - dėstė R. Širvinskas.

REKLAMA

Išsiaiškiti ir nenusivilti

Tikėtis, siūlomos alkoholinių gėrimų įvairovės ir gausos nereikėtų net jei ir užsisakėte „ultra viskas įskaičiuota“. Kai kurie viešbučiai už tam tikrus kokteilius gali paprašyti susimokėti.

„Būna kokteiliai už papildomą mokestį. Kartais tas mokestis – simbolinis,1 doleris ar panašiai. Neretai Turkijos viešbučiai mėgsta pažymėti, kad jie yra „ultra viskas įskaičiuota“. Ir lietuviai yra pripratę, kad šiuo atveju bus ir importinių gėrimų, tačiau tai netiesa.

„Ultra viskas įskaičiuota“ gali jau vadintis tuomet, jeigu kažkokią paslaugą siūlo visą parą. Tai gali būti maitinimas ar gėrimai, arba abu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarkim, man teko svečiuotis viešbutyje Turkijoje su „ultra viskas įskaičiuota“, kai alkoholinius ir gaiviuosius gėrimus buvo galima užsisakyti iš visą parą veikiančio baro. Laikas nebuvo ribojamas. Taip pat naktimis buvo paliekami užkandžiai, jei naktį atsikeltumėte praalkę ir norėtumėte užkąsti“, - dalijosi keliautojas.

Ekonomiškesnės klasės viešbučiuose paslauga „viskas įskaičiuota“ gali būti kuklesnė. Pavyzdžiui, gėrimai tiekiami tik pietų ir vakarienės metu.

„Ekonomiškesniuose viešbučiuose būna „light viskas įskaičiuota“. Tai jums duodami pusryčiai, pietūs, vakarienė, vet tarp jų nėra užkandžių, o gėrimai – tik maitinimo metu. Tai yra per pusryčius duodama kava, arbata, gaivieji gėrimai, o per pietus galima užsisakyti alų, vyną, bet tik maitinimo metu, ne šiaip kai gulite prie baseino“, - sako R. Širvinskas.

REKLAMA

Kad netektų nusivilti, prieš atostogas visiems keliautojas primena, kad kiekvienas viešbutis susikuria savo taisykles, tad apie jas geriausia išsiaiškinti prieš užsisakant kelionę.

„Kiekvienas viešbutis gali susigalvoti savo „viskas įskaičiuota“, kur, pavyzdžiui, ir importiniai gėrimai bus įskaičiuoti. Gali būti ir aptarnavimas kambaryje įskaičiuotas, kai atnešami į kambarį patiekalai. Arba siūloma pasirinkti restoraną, kuriame valgysite, nes viešbutyje galbūt jų yra 7 ar daugiau”, - patrė R. Širvinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų