REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau birželio 14 dieną Rusijoje prasidės laukiamiausias metų sporto įvykis – pasaulio futbolo čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse rusai susitiks su Saudo Arabija, o vėliau aistros įsuks ir kitas rinktines.

Jau birželio 14 dieną Rusijoje prasidės laukiamiausias metų sporto įvykis – pasaulio futbolo čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse rusai susitiks su Saudo Arabija, o vėliau aistros įsuks ir kitas rinktines.

REKLAMA

Mėnesį truksiančioje futbolo fiestoje varžysis 32 rinktinės. Vienos jų atvažiuoja tik taurės, kitos siekas paneigti prognozes ir gerai praleisti laiką.

Tv3.lt kviečia susipažinti su D grupe. Portalas kiekvieną dieną pristatys vis kitą grupę. Čia rasite viską – rinktinių sudėtis, apžvalgą, prognozę ir tvarkaraštį.

Susipažinti su A grupe galite ČIA.

Susipažinti su B grupe galite ČIA.

Susipažinti su C grupe galite ČIA.

Argentina

Sudėtis. Vartininkai: Nahuelis Guzmanas, Franco Armani, Wilfredo Caballero. Gynėjai: Gabrielis Mercado, Nicolas Tagliafico, Cristianas Ansaldi, Federico Fazio, Marcos Acuna, Javieras Mascherano, Marcos Rojo, Nicolas Otamendi, Eduardo Salvio. Saugai/puolėjai: Lucas Biglia, Everas Banega, Angelis di Maria, Maximiliano Meza, Manuelis Lanzini, Giovani Lo Celso, Cristianas Pavonas, Gonzalo Higuainas, Lionelis Messi, Sergio Aguero, Paulo Dybala.

Treneris. Jorge Sampaoli.

Žvaigždė. L.Messi.

FIFA reitingas. 5.

Apžvalga. J.Sampaoli propaguoja itin aukšto intensyvumo futbolą, spaudžiant varžovus. Argentina turi daugybę talento puolime, o žaidimas sukasi aplink Lionelį Messi. Tokios pavardės kaip S.Aguero, G.Higuainas, P.Dybala, A.di Maria verčia varžovų gynėjus dirbti be klaidų, bet kol kas ši rinktinė nieko neįrodė.

REKLAMA
REKLAMA

Argentina privalo išmokti žaisti aplink L.Messi, bet tai jiems kol kas sekėsi sunkiai. Nepadeda ir trenerio J.Sampaoli nuolatiniai eksperimentai su sudėtimi rengiantis pirmenybėms.

REKLAMA

Argentinos rinktinė neturi aiškios pagrindinės sudėties ir išsidėstymo aikštėje. Taktines schemas dažnai kaitaliojęs J.Sampaoli įvedė kiek nežinomybės prieš pirmenybes.

Kitas argentiniečius spaudžiantis veiksnys - spaudimas iš aplinkinių. Ši rinktinė niekaip nelaimi rimto trofėjaus, o šis pasaulio čempionatas daugeliui dabartinių lyderių gali būti paskutinis.

Titulo iš jų tikisi sirgaliai ir visa Argentina. D grupė yra mirtininkų, bet Argentina turėtų sugebėti iš jos išsikapstyti pirmoje vietoje. O vėliau jau laukia daug sunkesnis kelias ir skambesni varžovai.

REKLAMA
REKLAMA

Kroatija

Sudėtis. Vartininkai: Dominikas Livakovičius, Lovre Kaliničius, Danijelis Subašičius. Gynėjai: Sime Vršaljko, Ivanas Striničius, Vedranas Čorluka, Dejanas Lovrenas, Tinas Jedvaja, Duje Čaleta-Caras, Domagojus Vida, Josipas Pivaričius. Saugai/puolėjai: Ivanas Rakitičius, Mateo Kovačičius, Luka Modričius, Marcelo Brožovičius, Filipas Bradaričius, Milanas Badelja, Ivanas Perišičius, Andrejus Kramaričius, Nikola Kaliničius, Mario Madžukičius, Ante Rebičius, Marko Pjačas.

Treneris. Zlatko Daličius.

Žvaigždė. L.Modričius.

FIFA reitingas. 18.

Apžvalga. Kroatijos rinktinė turi bene geriausią saugų liniją visame pasaulyje. Madrido „Real“ žvaigždės L.Modričius ir M.Kovačičius, Milano klubuose žaidžiantys M.Brožovičius ir I.Perišičius bei „Barcelona“ narys I.Rakitičius yra tie saugai, su kuriais eitum ir į karą, ir į žvalgybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Puolimo grandyje kroatai taip pat turi neblogą pasirinkimą iš M.Madžukičiaus, N.Kaliničiaus ir A.Kramaričiaus.

Didžiausiu klaustuku išlieka tai, kaip Z.Daličius sugebės suvaldyti žvaigždes ir kiek svorio turi jo žodis. Didžiausia pastarųjų metų kroatų bėda yra ta, kad treneriais paskiriami mažai patyrę specialistai, neturintys jokio autoriteto ir šalies futbolo federacijos naudojami kaip marionetės.

Z.Daličius jau parodė, kad stresinėse situacijose nėra tas, kuris išlaiko šalčiausią protą. Kita kroatų bėda - gynėjų linija. Veteranas V.Čorluka tik neseniai atsigavo po sunkios traumos, o D.Lovrenas, D.Vida ir S.Vršaljko yra dažnai klaidas darantys žaidėjai.

REKLAMA

Islandija

Sudėtis. Vartininkai: Hannesas Halldorssonas, Frederikas Schramas, Runaras Runarssonas. Gynėjai: Birkiras Saevarssonas, Sverriras Ingasonas, Ragnaras Sigurdssonas, Kari Arnasonas, Holmaras Eyjolfssonas, Horduras Magnussonas, Ari Skulasonas. Saugai/puolėjai: Samuelis Fridjonssonas, Albertas Gudmundssonas, Johannas Gudmundssonas, Birkiras Bjarnasonas, Gylfi Sigurdssonas, Olafuras Skulasonas, Aronas Gunnarssonas, Rurikas Gislasonas, Emilis Hallfredssonas, Arnoras Traustasonas, Bjornas Sigurdarsonas, Alfredas Finnbogasonas, Jonas Bodvarssonas.

Treneris. Heimiras Hallgrimssonas. Žvaigždė. G.Sigurdssonas.

FIFA reitingas. 22.

Apžvalga. Komanda, kuri visus stebino prieš dvejus metus vykusiame Europos čempionate. Islandų pagrindiniu ginklu išlieka vienybė ir pasitikėjimas vienas kitu. Ryškių žvaigždžių neturinti rinktinė yra sumaniai vadovaujama H.Hallgrimssono, naudojančio ganėtinai lanksčias taktikas.

REKLAMA

Islandai atrankoje aplenkė Kroatiją, bet dabar nerimą jiems kelia pagrindinių žaidėjų sportinė forma. Lyderis G.Sigurdssonas tik neseniai pasveiko po kelio traumos ir neaišku, kokią sportinę formą demonstruos Rusijoje. Panašios bėdos liečia ir kelis kitus svarbius žaidėjus.

Islandai debiutuos pasaulio čempionate ir tą darys mirtininkų grupėje. Galime neabejoti, jog jie kovos iki paskutiniųjų ir nė vienai rinktinei nebus lengvas kąsnis, tačiau varžovai tikrai stiprūs, tad pakartoti Europos čempionato sėkmę bus begalo sudėtinga.

Nigerija

Sudėtis. Vartininkai: Ikechukwu Ezenwa, Danielis Akpeyi, Francis Uzoho. Gynėjai: Bryanas Idowu, Eldersonas Echiejle, Wiliamas Ekongas, Leonas Balogunas, Abdullahi Shehu, Chidozie Awaziemas, Tyronne’as Ebuehi, Kennethas Omeruo. Saugai/puolėjai: Onyinye Ndidi, Oghenekaro Etebo, John Obi Mikelis, Joelis Obi, Ogenyi Onazi, Johnas Ogu, Ahmedas Musa, Odionas Ighalo, Victoras Mosesas, Simeonas Nwankwo, Kelechi Iheanacho, Alexas Iwobi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris. Gernotas Rohras.

Žvaigždė. J.Obi Mikelis.

FIFA reitingas. 47.

Apžvalga. G.Rohras priėmė svarbų sprendimą, kai parodė pasitikėjimą jaunaisiais žaidėjais, o šie atsidėkojo geru žaidimu. Nigerija pasižymi puikia komandine atmosfera ir dideliu žaidėjų pasirinkimu beveik į kiekvieną poziciją.

Didžiausias trenerio galvos skausmas - gan silpni vartininkai ir centro gynėjai. Tačiau kitose aikštės vietose Nigerija turi pakankamai talento.

Ypač didelė problema yra patikimo vartų sargo trūkumas. Vincentas Enyeama baigė karjerą rinktinėje, o Carlas Ikeme išgirdo negailestingą diagnozę, sužinojęs, jog serga leukemija.

Likę vartininkai yra jauni ir nepatyrę, negaunantys daug žaidimo laiko net savo klubuose.

Pagaliau aukščiausiu lygiu runtyniaujantį pamatysime buvusį Londono „Chelsea“ narį Johną Obi Mikelį, kuris šioje rinktinėje yra lyg tėvas ir didžiausias autoritetas.

REKLAMA

Prognozė. 1. Argentina 2. Kroatija 3. Nigerija 4. Islandija. Mirtininkų grupė, kurią nuspėti yra labai sunku. Vis tik Argentina turi geriausiai subalansuotą sudėtį ir turėtų pasinaudoti varžovų spragomis. Kroatai, turėdami tokią saugų liniją, įgiję pranašumą prieš likusias rinktines, bet jos tikrai duos kovą. Koją joms greičiausiai pakiš aptartos problemos.

Tvarkaraštis

Birželio 16 d., 16 val. Argentina – Islandija

Birželio 16 d., 22 val. Kroatija – Nigerija

Birželio 21 d., 21 val. Argentina – Kroatija

Birželio 22 d., 18 val. Nigerija – Islandija

Birželio 26 d., 21 val. Nigerija – Argentina

Birželio 26 d., 21 val. Islandija – Kroatija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų