REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau birželio 14 dieną Rusijoje prasidės laukiamiausias metų sporto įvykis – pasaulio futbolo čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse rusai susitiks su Saudo Arabija, o vėliau aistros įsuks ir kitas rinktines.

Jau birželio 14 dieną Rusijoje prasidės laukiamiausias metų sporto įvykis – pasaulio futbolo čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse rusai susitiks su Saudo Arabija, o vėliau aistros įsuks ir kitas rinktines.

REKLAMA

Mėnesį truksiančioje futbolo fiestoje varžysis 32 rinktinės. Vienos jų atvažiuoja tik taurės, kitos siekas paneigti prognozes ir gerai praleisti laiką.

Tv3.lt kviečia susipažinti su C grupe. Portalas kiekvieną dieną pristatys vis kitą grupę. Čia rasite viską – rinktinių sudėtis, apžvalgą, prognozę ir tvarkaraštį. 

Susipažinti su A grupe galite ČIA.

Susipažinti su B grupe galite ČIA.

Prancūzija

Sudėtis. Vartininkai: Hugo Lloris, Steve Mandanda, Alphonse’as Areola. Gynėjai: Benjaminas Pavardas, Presnelis Kimpembe, Raphaelis Varane, Samuelis Umtiti, Adilas Rami, Djibrilis Sidibe, Lucasas Hernandezas, Benjaminas Mendy. Saugai/puolėjai: Paulis Pogba, Corentinas Tolisso, Ngolo Kante, Blaise’as Matuidi, Stevenas Nzonzi, Antoine’as Griezmannas, Thomas Lemaras, Olivier Giroudas, Kylianas Mbappe, Ousmane’as Dembele, Nabilas Fekiras, Florianas Thauvinas.

Treneris. Didier Deschampsas.

Žvaigždė. A.Griezmannas/P.Pogba.

FIFA reitingas. 7.

Apžvalga. D.Deschampsas turi turbūt maloniausią galvos skausmą iš visų rinktinių trenerių – Prancūzija turi tokį žaidėjų pasirinkimą, kurio pavydėti gali bet kas. Prancūzai užsiaugino naują, jaunąją kartą, kuri yra pasirengusi pretenduoti į aukščiausius tikslus.

REKLAMA
REKLAMA

Kylančios puolimo superžvaigždės K.Mbappe ir O.Dembele yra sulaukusios vos 19 ir 21 metų atitinkamai ir tikėtina, kad ves šalies rinktinę į pergales daugelį metų.

REKLAMA

Prancūzija turi puikius žaidėjus bene visose pozicijose. Pasirinkimas kiek mažesnis ir prastesnis nebent krašto gynėjų tarpe. Tačiau visos kitos pozicijos yra perpildytos talento.

Patys prancūzai pradeda tikėti aplink juos kuriamu ažiotažu, o būtent tai nėra toks geras ženklas, žvelgiant istoriškai.

Nosis užrietę prancūzai dažnai gaudavo karčių pamokų, kurių stengsis išvengti Rusijoje. Norėdamos kilti aukštai ir išpildyti visą savo potencialą, Prancūzijos žvaigždės A.Griezmannas, P.Pogba, K.Mbappe turi dirbti išvien ir atiduoti visą save.

REKLAMA
REKLAMA

Patys prancūzai būtent tą ir akcentuoja – A.Griezmannas ir P.Pogba yra vedliai, kurie patys nesupranta, kokią reikšmę turi. Jie privalo maksimaliai susikoncentruoti. Tautiečiai šią rinktinę pliekia už tai, kad neturi charakterio ir reikalingo psichologinio nusiteikimo.

Kol šie dalykai nebus įdiegti, didelių pergalių tikėtis sunku. Ketvirtfinalis, o galbūt pusfinalis turėtų tapti šios komandos „lubomis“.

Danija

Sudėtis. Vartininkai: Kasperas Schmeichelis, Jonas Losslas, Frederikas Ronnowas. Gynėjai: Jannikas Vestergaardas, Simonas Kjaeras, Jonas Knudsenas, Andreasas Christensenas, Mathias Jorgensenas, Henrikas Dalsgaardas, Jensas Larsenas Strygeris. Saugai/puolėjai: Micahelis Krohnas-Dehli, Williamas Kvistas, Thomas Delaney, Christianas Eriksenas, Lukas Lerageris, Lasse Schone, Nicolai Jorgensenas, Martinas Braithwaite’as, Kasperas Dolbergas, Yussufas Yurary Poulsenas, Andresas Cornelius, Pione Sisto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris. Age Hareide.

Žvaigždė. Ch.Eriksenas.

FIFA reitingas. 12.

Apžvalga. Danija turi stiprią rinktinę ne tik žaidimo atžvilgiu, bet ir kalbant tiesiogiai. Komandoje yra nemažai žaidėjų, aukštesnių nei 180 cm ir net keli, kurių ūgis siekia 190 cm.

Treneris A.Hareide įdiegė gerai organizuotą žaidimą, kuriame didžiausią vaidmenį atlieka „Tottenham Hotspur“ žvaigždė, saugas Ch.Eriksenas.

Atrankoje jis pelnė net 11 įvarčių ir pagal šį rodiklį nusileido tik Robertui Lewandowskiui bei Cristiano Ronaldo.

Per 12 atrankos rungtynių danai praleido vos 9 įvarčius – prieš bet kuriuos varžovus jie dažniausiai turi ūgio ir fizinės jėgos pranašumą, kurį sumaniai išnaudoja. Tiesa, nors statistika graži, bet būtent gynyba kartais tampa danų priešu.

REKLAMA

Rinktinės treneris neturi aiškaus pasirinkimo starto sudėčiai be centro gynėjo Simono Kjaero. A.Hareide sunkiai sekasi rasti jam tinkamą porą, užtikrintumo trūksta ir kraštuose.

Nors danai dažnai kliaunasi aukštais perdavimai į baudos aikštelę, įsikandę vieno žaidimo stiliaus jie nesilaiko.

Danija turi nemažai kūrėjų ir „ant žemės“ – technišku kamuolio valdymu pasižymi ne tik Ch.Eriksenas, bet ir P.Sisto.

Vis tik jų sėkmė labiausiai priklauso nuo Ch.Erikseno – jeigu šis skrajoja aikštėje, kartu su juo puikiai žaidžia ir likusi rinktinė.

Peru

Sudėtis. Vartininkai: Pedro Gallese, Carlosas Caceda, Jose Carvallo. Gynėjai: Alberto Rodriguezas, Aldo Corzo, Andersonas Santamaria, Miguelis Araujo, Miguelis Trauco, Christianas Ramosas, Luisas Advincula, Nilsonas Loyola. Saugai/puolėjai: Paolo Hurtado, Christianas Cueva, Renato Tapia, Andy Polo, Wilderis Cartagena, Yoshimaras Yotunas, Pedro Aquino, Paolo Guerrero, Jeffersonas Farfanas, Raulis Ruidiazas, Andre Carillo, Edisonas Floresas.

REKLAMA

Treneris. Ricardo Gareca.

Žvaigždė. J.Farfanas.

FIFA reitingas. 11

Apžvalga. Peru po 36 metų pertraukos pateko į pasaulio čempionatą ir jame nesiruošia būti patrankų mėsa. Ši rinktinė išsiskiria stipria gynyba. Ja labai pasitikinti puolėjų grandis drąsiai bėga į puolimą ir palaiko žvėrišką tempą. Apskritai, Peru rinktinė kartu jaučiasi kaip viena didelė šeima. Beatodairiškas pasitikėjimas vienu kitu tapo šios rinktinės stiprybe.

Didžiausiu rinktinės priešu turėtų tapti nepatyrimas tokio lygio varžybose ir tikrų futbolo talentų trūkumas. Dideliu noru ir atsidavimu galima nuversti kalnus, bet kartais nugali tie, kurie tiesiog turi daugiau talento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinktinei labai trūks geriausio šalies puolėjo Guerrero, kuris yra suspenduotas dėl neleistinų preparatų vartojimo.

Puolimo našta teks J.Farfanui – vienam iš šešių rinktinės narių, žaidžiančių ne Pietų Amerikoje.

Australija

Sudėtis. Vartininkai: Mathew Ryanas, Bradas Jonesas, Danny Vukovičius. Gynėjai: Milošas Degenekas, Jamesas Meredithas, Markas Milliganas, Matthew Jurmanas, Azizas Behichas, Joshua Risdonas, Trentas Sainsbury. Saugai/puolėjai: Massimo Luongo, Aaronas Mooy, Mile’as Jedinakas, Jacksonas Irvine’as, Tomas Rogičius, Timas Cahillas, Mathew Leckie, Tomi Juričius, Robbie Kruse, Andrew Nabboutas, Jamie MacLarenas, Danielis Arzani, Dimitrios Petratos.

REKLAMA

Treneris. Bertas van Marwijkas.

Žvaigždė. T.Cahillas.

FIFA reitingas. 40.

Apžvalga. Australija žaidžia labai subalansuotą futbolą, kuriame gynyba ir puolimas užima svarbią vietą. Atrankoje Australija rodė puikų puolimą, o gynėjai ir saugai neleido lengvai kvėpuoti varžovams.

Vis tik tokį futbolą australai demonstravo treniruojami Ange’o Postecoglo, kuris atvedęs šalies rinktinę į turnyrą, atsistatydino.

Jį pakeitė B.van Marwijkas ir kol kas neaišku, kaip šiame čempionate atrodys Australija. A.Postecoglo buvo tikras autoritetas žaidėjams, kurio gali trūkti.

Nors rinktinės žvaigžde išlieka T.Cahillas, kuriam tai bus jau ketvirtasis pasaulio čempionatas, šalia jo spindėti turėtų ir 27-erių A.Mooy. Saugas puikiai pritapo Anglijos „Premier“ lygoje ir geba žaibiškai iš gynybos pereiti į puolimą. Būtent jo sėkmingas žaidimas yra tas raktas, kuriuo pasinaudoję australai gali nustebinti varžovus.

REKLAMA

Prognozė: 1. Prancūzija 2. Danija 3. Peru 4. Australija. Nors prancūzai yra tikrai pažeidžiami, turimo talento jiems turėtų užtekti užimti pirmą vietą C grupėje. Danai labai priklausys nuo Ch.Erikseno sportinės formos, bet visą sezoną jo demonstruotas žaidimas teikia vilčių pratęsti čempionatą po grupių etapo. Tiek Peru, tiek Australija pretenduos nuliūdinti danus.

Tvarkaraštis.

Birželio 16 d., 13 val. Prancūzija – Australija

Birželio 16 d., 19 val. Peru – Danija

Birželio 21 d., 15 val. Danija – Australija

Birželio 21 d., 18 val. Prancūzija – Peru

Birželio 26 d. 17 val., Australija – Peru

Birželio 26 d. 17 val., Prancūzija – Danija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų