REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Ekologiškumas

Ekologiškumas

REKLAMA

Ekologiški, draugiški aplinkai, žali, sertifikuoti eco ženklais – faktiškai visi dažų gamintojai akcentuoja dažų ekologiškumą, tačiau kas po tuo slepiasi? Perdirbamos pakuotės, aplinkai draugiškas gamybos procesas, atliekų rūšiavimas ar patys dažai, tausojantys žmogaus sveikatą? Verta žinoti, kad visi rinkoje parduodami dažai turi atitikti ES nustatytus kriterijus. Vienas svarbiausių - išskiriamų lakiųjų organinių junginių (LOJ) kiekis. Vidaus dažams leidžiama LOJ riba – iki 30 g/l. „Alpina“ interjero dažuose lakiųjų organinių junginių yra tik iki 1 g/l. Todėl be jokių išlygų galime sakyti, kad „Alpina“ dažų ekologiškumas, visų pirma, orientuotas į žmogaus sveikatą.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikų kambario dažai „Alpina KIDS Room“ sukuria sveiką mikroklimatą. Puikiai žinome, kad mažieji mėgsta krapštyti ir neretai viską dedasi į burną. Nukenčia ir namų sienos. Todėl labai svarbu, kad vaikų aplinkos sienos būtų nudažytos sveikatai nekenksmingais dažais.

REKLAMA

Dažų blizgesio laipsnis

Matiniai dažai sugeria saulės spindulius, neatspindi šviesos, neblizga. Matiniais dažais reikėtų dažyti lubas, kad nuo jų neatsispindėtų šviesa ir žmonės jausųsi komfortabiliai, taip pat matinius dažais rekomenduojama dažyti miegamųjų kambarių erdves. Čia puikiai pasitarnautų „Alpina In House Style 3“ dažai.

Tačiau matiniai dažai po plovimų gali pradėti blizgėti, todėl patalpose, kuriose verda gyvenimas, reikėtų rinktis šilko matinius dažus, kurie labiau tinkami dažnam valymui, pavyzdžiui, „Alpina In House Style 7“.

REKLAMA
REKLAMA

Atkreipkite dėmesį, kad dažų aprašymuose yra nurodyta atsparumo šlapiam plovimui klasė.

Atspalviai

Juos galima pasirinkti pagal originalų spalvyną. Tik nepamirškime, jeigu renkamės vieno gamintojo dažus, o tonuojame juos pagal kito gamintojo spalvyną, galutinis rezultatas gali skirtis nuo to, ką išsirinkote. Todėl svarbu, kad tonavimo mašinose būtų receptūros būtent jūsų pasirinkto gamintojo dažams. Renkantis atspalvį reiktų atsižvelgti į šiuos svarbius faktorius: 1. Intensyvios spalvos labai traukia akį, bet jos tinkamesnės akcentinėms sienoms, elementams. Pasirinkus labai ryškią spalvą, po kurio laiko ji gali pradėti erzinti, teks perdažyti sienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Ne visoms erdvėms tinka tie patys atspalviai. Spalvos interjere yra svarbios žmogaus savijautai. Miegamajame sienos turi nuteikti ramiai, tuo tarpu darbo kambaryje gali „tonizuoti“. Yra spalvos, kurios gerina apetitą, pavyzdžiui, oranžiniai akcentai valgomajame. Labai svarbu, kad žmogus pats gerai jaustųsi prie tos spalvos. Madingi dizainai nebūtinai tiks kiekvienam žmogui. Dabar yra madingi šalti, sterilūs, balti dizainai. Tačiau savo namuose žmogus turi jaustis jaukiai, todėl, jei patinka šiltas smėlinis ar persikinis interjeras, tokį reikia ir rinktis. Gal jo neįdės kaip pavyzdinio į interjero žurnalus, tačiau jūs grįžę namo jausitės gerai. Kas iš to, jei padarysite madingą interjerą, kuriame jausitės svetimas?

REKLAMA

3. Įvertinkite, kiek dienos šviesos patenka į patalpą. Pietiečių interjeruose vyrauja tamsios spalvos, na o mums, kurių saulė nelepina ištisus metus, norisi šviesesnių. 

4. Išsirinkus atspalvį, reikia įvertinti, kad ant didesnio ploto spalva atrodys intensyvesnė: rekomenduojama dažus tonuoti vienu atspalviu šviesiau nei išsirenkama pagal spalvyną.

Sienos

Norint gauti gerą rezultatą, sienas prieš dažymą reikia paruošti: nuglaistyti, sutvarkyti kampus, briaunas, nugruntuoti. Gruntas būtinas, jei dažomi kontrastingi paviršiai ar skirtingai įgeriantys pagrindai.

REKLAMA

Įrankiai

Ir darbas bus lengvesnis, ir rezultatas geresnis, jei sienų dažymui naudosite kokybiškus įrankius – volelius, teptukus, juosteles kitų paviršių apsaugojimui. Taupyti šitoje vietoje neverta.

Instrukcijos

Laikykitės instrukcijų: neskieskite dažų daugiau nei leidžiama pagal techninės informacijos nuorodas. Džiūvimo trukmė paprastai nurodyta prie idealių sąlygų, t.y. + 20 ̊C temperatūros ir 65 % santykinio oro drėgnumo. Jei yra vėsiau, ar patalpoje tvyro drėgmė, palaukite, kol dažų sluoksnis iš tikrųjų išdžius, tik tada dažykite kitą sluoksnį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų