REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
76
Treneriai (nuotr. Fotodiena.lt)

Komentatorius Vaidas Čeponis į eterį paleido „iš patikimų šaltinių gautą“ informaciją – esą su Dainiumi Adomaičiu susitaręs Vilniaus „Lietuvos rytas“ treneriui už trejus metus mokės beveik pusę milijono eurų. Kaip ši suma atrodo LKL ir Eurolygos kontekste?

76

Komentatorius Vaidas Čeponis į eterį paleido „iš patikimų šaltinių gautą“ informaciją – esą su Dainiumi Adomaičiu susitaręs Vilniaus „Lietuvos rytas“ treneriui už trejus metus mokės beveik pusę milijono eurų. Kaip ši suma atrodo LKL ir Eurolygos kontekste?

REKLAMA

Agentai susitarimą neigia

Pirmasis apie „Lietuvos ryto“ ir D. Adomaičio susitarimą pranešė portalas „BasketNews.lt“.

Vėliau patikslinta, kad D. Adomaitis trenerio poste pakeis Rimą Kurtinaitį, jei šis su klubu nelaimės Lietuvos krepšinio lygos (LKL).

Pasak V. Čeponio, jam šią informaciją patvirtino „Lietuvos ryto“ klubo generalinis direktorius Darius Gudelis.

Komentatorius teigė iš patikimų šaltinių sužinojęs, kad D. Adomaitis per trejus metus uždirbtų 440 tūkstančių eurų. Treneris už pirmąjį sezoną gautų 90 tūkstančių, antrąjį – 150, trečiąjį – 200.

REKLAMA
REKLAMA

D. Adomaičio agentas Tadas Bulotas informaciją apie D. Adomaičio susitarimą su „Lietuvos rytu“ neigia.

„Nelabai yra ką komentuoti. Pokalbiai vyksta visą laiką, dirbame ištisus metus. Tačiau jokių susitarimų, nepasibaigus sezonui, nebūna“, – tikino T. Bulotas.

REKLAMA

Vadinasi, „Lietuvos rytas“ ir D. Adomaitis nėra sutarę, kad jei komanda nelaimės LKL, T. Buloto klientas pakeis R. Kurtinaitį?

„Apie tokį susitarimą negirdėjau“, – tv3.lt tvirtino T. Bulotas.

Jam antrino tos pačios „BBaltics“ agentūros kolega Marius Rutkauskas: „Tą patį, ką apie D. Adomaitį, galima rašyti apie Sergio Scariolo ar bet kurį kitą trenerį.“

Eurolygoje sklaidomasi milijonais

Jei D. Adomaitis iš tiesų pasirašytų ilgalaikę sutartį su „Lietuvos rytu“, strategas trečiąjį sezoną priartėtų prie Eurolygos masto uždarbio.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas priklauso nuo rezultatų. Kokie jie, tokie ir atlyginimai. Eurolygoje minimali vyriausiojo trenerio alga – 250 tūkstančių eurų. Galbūt tik Podgoricos „Budučnost“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ moka mažiau, nes žaidžia su savais specialistais“, – kalbėjo M. Rutkauskas.

Portalo duomenimis, brangiausias Eurolygos treneris – serbas Željko Obradovičius. Stambulo „Fenerbahče“ savo maestro per sezoną moka apie 2,5 milijono eurų.

Su Stambulo „Darussafaka“ Europos taurę laimėjęs Davidas Blattas per sezoną uždirba maždaug 1,5 milijono dolerių. Panaši ir Maskvos CSKA vedlio Dimitrios Itoudžio alga.

„Brangiausias Lietuvos treneris – Jonas Kazlauskas. Nenoriu spėlioti konkrečios sumos, bet ji tikrai nemaža. Lietuvis Kinijoje labai gerbiamas ir yra geriausias apmokamas lygos strategas“, – neslėpė M. Rutkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Žalgiris“ šiame sezone Šarūnui Jasikevičiui už sezoną atseikėjo 500 tūkstančių eurų. M. Rutkausko nuomone, Šaras per metus savo vertę pasikėlė dvigubai, trigubai ar net daugiau. Dabar viskas – paties trenerio rankose. Kaunietis rinksis tą variantą, kurio labiau norės.

„LKL trenerių atlyginimus įvardyti sunku. Be „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ daugiausia uždirba Kazys Maksvytis. Mano žiniomis, jo atlyginimas nėra įspūdingas. Šis treneris, žiūrint į jo rezultatus, pasiekimus ir galimybes, turėtų uždirbti dvigubai ar trigubai“, – mano M. Rutkauskas.

LKL treneriams – 3–7 tūkstančiai

Krepšinio treneris ir agentas Steponas Kairys galimo D. Adomaičio atlyginimo vertinti nesiryžo.

„Tai – paties trenerio įvertinimas bei klubo finansinės galimybės. Man visa tai komentuoti būtų neetiška ir neteisinga. Jei žmonės taip sutaria, kodėl gi ne?“, – svarstė S. Kairys.

REKLAMA

Pašnekovas nesutiko, kad šiuo metu brangiausi Lietuvos treneriai – J. Kazlauskas, Š. Jasikevičius ir D. Adomaitis.

„O kas nustato vertę? Žinau, pagal ką vertiname J. Kazlauską, dabar ir Š. Jasikevičių. Nematau pagrindo, kodėl D. Adomaitį reikėtų dėti į vieną lentyną. Jūs sakote, kad jis yra tapęs geriausiu LKL treneriu, bet kalbame apie tarptautinį pripažinimą. Kitas dalykas – mūsų klubai, išskyrus „Žalgirį“, neturi tinkamos skautavimo sistemos, todėl, iš dalies, vargsta. Jų vertinimo kriterijai – pergalės, pralaimėjimai, nuomonės ir apkalbos“, – vardijo S. Kairys.

Jis išskyrė Š. Jasikevičiaus naudą Kauno klubui: „Nežinau, kiek Šaras uždirba, bet viskas, ką jis gavo, „Žalgiriui“ apsimokėjo su kaupu. Šis treneris nesitaiksto prie komandos, o pats ją komplektuoja pagal savo filosofiją. Niekas nepaneigs, kad „Žalgiris“ Šaro dėka gavo milijoną.“

REKLAMA

Pasak S. Kairio, pasaulyje požiūris į trenerius – įvairus. Vieni klubai vertina strategų indėlį, „kiti į trenerius žiūri kaip į piemenis, kurie pagano žaidėjus“. Pastaruoju atveju strategai gauna mažesnius atlyginimus.

„Trenerių kainoraščio nėra. Tiek, kiek tau duoda, tiek esi vertas, – mano S. Kairys. – LKL strategai gauna pagal klubų galimybes ir mūsų ekonomiką. Tikslių sumų nežinau, bet netikiu, kad mėnesinis atlyginimas siekia 10 tūkstančių eurų. Manau, sumos svyruoja nuo trijų iki septynių. Kalbu apie likusius aštuonis klubus, ne „Žalgirį“ ir „Lietuvos rytą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų